Audi pozitívny…

15.01.2022 12:37

Mladý herec i fanúšik značky Audi, Filip Šebesta porozprával zaujímavosti zo svojich ciest, akú motorku vlastní, čo ho zaujalo v Amerika…tak to všetko sa dozviete v našom rozhovore, ale aj dojmy z testovania nového modelu Audi Q4 e-tron

Minulý rok si skončil herectvo a aj keď ti to vyšlo až na štvrtýkrát, tak si si splnil svoj sen. Kde všade ťa môžu diváci vidieť?

 

Už počas školy som hosťoval v SND a tam hrám dodnes ako aj v divadle Lab. Zatiaľ mi vyhovuje byť hercom na voľnej nohe, aby som mohol skĺbiť viacero pracovných projektov. Hral som v seriáli Nový život a momentálne ma môžu diváci vidieť v novom seriáli na Markíze pod názvom Druhá šanca, kde hrám medika. Črtá sa mi divadelné predstavenie s malým zoskupením, tak verím, že to vyjde, pretože v tejto dobe nemáme nič isté. Taktiež sa venujem dabingu a rozhlasovej tvorbe.

 

Ešte počas školy si dennodenne dochádzal zo záhoria do Bratislavy asi 150 km, čo nie je málo. Bola to asi dobrá škola v tvojich začiatkoch šoférovania…aké bolo tvoje prvé auto?

 

Moje prvé moje auto bola Škoda Favorit, ktoré som zdedil po dedkovi. Dokonca som si na ňom vedel aj čosi opraviť, ale bolo to nezničiteľné auto. Prešiel som s ním všade, po rôznych cestách, terénoch. Aj keď som ho oškrel, tak to vôbec nevadilo, veď malo už svoj vek a škrkance som neriešil. Je pravda, že v tých začiatkoch po autoškole som ako 17-ročný ešte jazdil tri mesiace s rodičmi až potom som jazdil sám. 

Tak asi ako každý vodič si zažil nejakú nepríjemnosť na ceste?

 

Pamätám si, ako som išiel z práce do školy a na križovatke, na Hodžovom námestí do mňa zozadu nabúralo auto. Išiel som normálne plynule predpísanou rýchlosťou na zelenú, ale vodič oproti mne prešiel na červenú a nedal mi prednosť. Samozrejme to nebola moja vina, nič sa nikomu nestalo, ale radšej sme zavolali policajtov a všetko spísali a vyriešili cez poisťovňu.

Precestoval si viacero krajín, ale stalo sa ti, že ťa tam zastavili policajti kvôli dopravnému priestupku?

 

Môj brat nejaký čas býval na Miami v Amerike, tak som ho bol pozrieť. Jazdil som tam na džípe Grand Cherokee. Hoci je to veľke auto, tak oni si to môžu dovoliť, lebo tam majú široké viacprúdové cesty. Zaujali ma tiež zdvíhacie mosty, na ktoré sme čakali, keď sa spustili dolu. Prešla loď a potom sme mohli prejsť. Dokonca som tam jazdil na motorke a zastavili ma policajti, lebo som odbočil bez smerovky. Skontrolovali a napomenuli ma, ale pustili ma bez pokuty.

Filip, tak ty si vášnivý motorkár?!

 

Hej, mám Hondu Shadow Spirit 750. Už od detstva som začínal…od babety, skútra, endura až po veľkú motorku. Na cestách je už veľa motorkárov, ale priznám sa, že mi na cestách chýba ohľaduplnosť od vodičov osobných áut. Motorkár je oveľa zraniteľnejší na ceste voči autu, pretože nie je tak chránený. Rýchlosť na motorke a rýchlosť v aute sa nedá porovnať. Je to iný koeficient.

Prezraď, ako si sa dostal k značke Audi?

 

Hľadal som auto, ktoré by bolo úsporné, vhodné na parkovanie a pri tom pohodlné a spoľahlivé. A keď som si to všetko spojil a nakonfiguroval, tak mi vyšla dieselová dvojlitrová Audi A3. Vzhľadom na to, že som často jazdil dlhé trasy, tak som si kúpil trojročnú jazdenku, ktorá mala nabehaných 80 tisíc kilometrov, ale šlape až doteraz. Je aj úsporná, pretože 5l na 100km je dobrý údaj a to už má nabehaných oveľa viac kilometrov. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode