Aperol Spritz!

16.05.2020 11:00

Mladá herečka Janka Labajová o herectve, jednej pokute, pohodlnom sedení, relaxe za volantom a testovaní nového modelu Renault Clio

 

Ozaj, ako je to s tebou v tomto období, ktoré je ťažké pre umelcov. Si stále členkou starého divadla K. Spišáka?

 

Už veru nie, aj keď som tam pôsobila tri roky, tak som od nového roku dala výpoveď. Hoci tam ešte nejaké predstavenia dohrávam, tak už som na voľnej nohe. Divadlo ide momentálne do rekonštrukcie, takže všetci budú presťahovaní inde nakoľko to bude trvať určite do konca roka. Ak sa to všetko uvoľní, tak budem s nimi chodiť na zájazdové predstavenia ako je napríklad Danka a Janka. Diváci ma mohli vidieť v predstavení Dobrodružstvo pri obžinkoch v SND, ale i v Ďurovčíkovom muzikáli Šľahačková princezná. A teraz v máji sme mali mať premiéru Ďurovčíkového muzikálu Voda, ktorý sa bohužiaľ presúva. Inak učím v Topoľčanoch na konzervatóriu odbory: herectvo, javiskový pohyb a moderovanie.

Cestuješ najčastejšie trasy Nitra – Bratislava – Topoľčany. Dostala si vráci tej trasy pokutu?

 

Iba jednu som dostala. To som akurát išla do Topoľčian ráno do školy a prechádzala som cez dediny. Dávam si pozor a dodržiavam predpisy, ale ako už končila dedina, tak som trošku pridala. Počúvala som dosť nahlas hudbu, k tomu si zaspievala, zatancovala v rámci možností. Jednoducho som si vychutnávala jazdu. Zrazu také čierne auto začalo na mňa blikať, tak som spomalila a oni mi ukazovali, že ich mám nasledovať. Netušila som, že ma namerali a dôvod zastavenia bol prekročenie rýchlosti. Hneď mi pripomenuli koniec dediny a vedela som, na čo som. Nakoniec boli celkom príjemní a ani tá pokuta nebola závratne vysoká a dali mi takú primeranú. Takže už viem, že na konci dediny nezrýchľujem, ale idem plynulou päťdesiatkou...

To sa mi nechce veriť, že si platila iba tú jednu pokutu a už si sa potom vyhla strážcom zákona...

 

Zastavili ma, ale neplatila som to, lebo som predsa nejaká herečka! Podarilo sa mi to celé rozumne vysvetliť a oni to našťastie pochopili. Stalo sa to u nás v Poprade, odkiaľ pochádzam, práve som vychádzala z obchodného centra a išla za mojou sestrou. Bolo už pomaly šero a nemala som automatické zapínanie svetiel, však naokolo boli zapnuté neónové svetlá, tak som si neuvedomila, že idem bez svetiel cez celý Poprad.

 

Takže si občas rýchly šofér, čo vystihuje aj tvoj temperament?

 

Nie som typ vodiča, ktorý jazdí pomaly na cestách, ale je fakt, že hudba niekedy ovplyvní aj moju jazdu, ktorú si musím kontrolovať. Prekážajú mi občas spomalené ženy vodičky a niektorá vidí, že jej vodiči blikajú, aby sa presunula do pravého pruhu, ale ona to nechápe a zavadzia. Možno vtedy to aj mne vadí, ale naučila som sa pracovať so sebakontrolou za volantom. Už nevykrikujem ani nenadávam, určite som sa upokojila a som tolerantnejšia k vodičom.

 

Čo si najradšej užívaš počas dlhých pracovných ciest?

 

Obľubujem pohodlné sedenie, keď ma nebolí chrbát a vtedy si jazdu viem dokonale užiť. Môžu to byť aj tri hodiny do Popradu, to si niekedy jednu nohu vyložím, pretože mám automat a umožňuje mi to sedenie uľahčiť, aby bolo príjemné. Som taký jogínsky typ, že by som nohy dvíhala do neba! Pri šoférovaní sa neustále hýbem a užívam si jazdu tak, že naozaj pri tom relaxujem. Niekedy len tak jazdím bez cieľa a potom prídem ukľudnená domov...áno, šoférovanie je pre mňa relaxom.

 

Si technický typ vodičky ak je to nutné?

 

Ak treba, tak si nalejem vodu do odstrekovača, vymením žiarovku, to som ešte schopná. No náročnejšie veci nechávam na priateľa alebo idem do autoservisu. Stalo sa, že som dostala defekt a kamarát mi to pomohol vymeniť a dobojovala som to už potom až do Nitry. Zatiaľ nebola taká situácia, že by som bola odkázaná sama na seba, takže vždy bol niekto pri mne. Ani mi nedošiel benzín na diaľnici, pretože predchádzam takým situáciam, že by som niekde zostala visieť bez pomoci. Na to si dávam veľký pozor.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode