Anjelský elegán

31.07.2014 21:46

Mladá herečka Barbora Žilecká si nielen zapózovala, ale aj zahrala na struny nemeckému hercovi netradičných kvalít BMW 535d x Drive

Hrali ste sestričku v Búrlivom víne, dotočili ste seriál Vdova a pripravujete sa na ďaľšie projekty. Čo všetko popri tom stíhate a nechýba vám divadlo?

Filmovačka je iná ako divadlo, ale kontakt s divadlom mi chýba. Určite sa ešte dostanem aj k nemu, avšak čoskoro snáď budem môcť divákov potešiť zo speváckeho pódia. Cez leto sa venujem dabingu. Vo voľnom čase kreslím, milujem maľovanie s ceruzkami a s akrylovými farbami. Venujem sa prerábke interiérov. Založila som stránku na facebooku, ktorá sa volá Provensálsky štýl, ženy si doma prerábajú svoj interiér, šijú si, maľujú,  tvoria, po prípade dávajú konkrétne tipy doplnkov na stránku.

Na akom type auta jazdíte po Bratislave a nielen tam?

Jazdím na  štvorročnom čiernom Chevrolete Cruze.  Moje prvé auto bol ojazdený Opel Corsa a stále slúži. Inak jazdím všade na bicykli, ak sa dá.  Milujem prírodu, zároveň sa potrebujem rýchlo presunúť, bicykel je  úžasný na spojenie príjemného s užitočným! Milujem jazdiť po lesných cestách a do kopcov. Priznám sa, že sa viac otočím za bicyklom ako za autom. Už ma volajú slečna Saganová.

Čo vám robilo najviac problémy v autoškole?

Počas záverečnej jazdy som zastavila v najostrejšom kopci pred prechodom pre chodcov, aj keď po ňom nikto nešiel a nevedela som sa pohnúť s ručnou brzdou. Bála som sa, že to so mnou pôjde dozadu, čo aj šlo a kvôli tomu som neurobila na prvýkrát vodičák.Dodnes mám strach z kopcov, aj preto mám automat. Tým, že teraz spoznávam Bratislavu viac autom, automat je pre mňa pohodlnejšia varianta, avšak rozumiem, že klasickí autičkári uprednostňujú manuálne riadenie.

Spolujazdec ste príjemný?

Ja som veľký strachoput, ak niekto rýchlo šoféruje! Vtedy mám chuť si hneď vystúpiť, ale ak šoférujem ja, tak mi rýchla jazda nevadí.

Nadávate za volantom?

Všeobecne sa považujem za nekonfliktného človeka, ale v aute si tak jemne ponadávam na vodičov, ktorí nerozmýšľajú a nepozerajú okolo seba, nesledujú premávku a nepredvídajú situaciu.

Ozaj, ako je to s vašou orientáciou v cestnej premávke?

Ak som na strane spolujazdca, mám pocit, že by som nikde netrafila, ale ak sa dostávam za volant, akosi sa mi orientačné schopnosti prejavujú dobrým smerom.  Avšak veľmi často zmätkujem ak nepoznám trasu. Používam aj navigáciu alebo využívam ženský inštinkt, ale ten ma často sklame. Ak idem pešo, tak sa vždy stratím :)

Už nám chýba len zážitok z vašich domácich alebo zahraničných ciest?

Točili sme s Tomášom Palonderom pár záberov v Rakúsku a potrebovali sme sa zastaviť pre rekvizity na Slovensko. Tomáš šoféroval a prekročil rýchlosť pred rakúskou hranicou, lebo sme sa veľmi ponáhľali kvôli záberom. Padalo nám slnko. Policajti hovorili o strašnej pokute a chceli mu vziať vodičák. Videla som, že to Tomášovi nijako neprechádza, tak som vystúpila z auta.  Na nohách som mala žabky, kraťasy a a to bolo asi možno 7 stupňov. Pozerali na mňa ako na zázrak a pochopili, že naozaj niečo natáčame a ponáhľame sa, tak nás pustili za 10 eur . Neviem, či vtedy nejako zafungovali aj ženské zbrane alebo nás pustili z ľútosti, lebo sme drkotali zubami :)

V trojlitrovom dieselovom BMW 535d x Drive sa ti páčil interiér, na ktorý si zaťažená?

Nielen interiér, ale všetko.  Nečakala som to, nebola som nikdy autíčkárka, ale päťkový bavorák ma zasiahol v pnej paráde! Úžasný zvuk pri štartovaní a zrýchlení, až ma tak vcuclo do sedadla, akoby sme boli jedno. A ten kufor! Zmestili by sa tam obrovské nákupy, interiérové police a iné.  Keby ste sa ma donedávna spýtali, aké by som chcela auto, blondínkovsky by som povedala, že čierne! :)  Ale už mi záleží na tom, aby to auto bolo silné. Pri tomto aute cítiť neskutočnú silu motora a úžasne zaberá! A interiér? Nádherný. Je to ako v rámci obliekania a celkového dizajnu, úžasná športová elegancia. Toto je presne ten typ auta, ktoré má to športové šoférovanie a cítiť z interiéru neskutočnú anjelskú eleganciu a šarm. Tento bavoráčik spĺňa všetko, čo ja potrebujem. Automatická prevodovka bola premňa veľké plus, v režime komfort ideme po diaľnici a je to ozaj komfortná jazda, režim šport je nielen cítiť ale aj počuť. Potrebujem rýchlo zareagovať , tak zrýchlenie je pri tomto aute okamžité a môžete sa naňho spoľahnúť.  Na tento typ auta mám úžasné spomienky! Na takomto , ale na cabriolete, sme natáčali reklamu CITY agent s Jankom Koleníkom.   Bolo to vôbec prvé auto, ktoré som vtedy šoférovala v Bratislave! Ešte som sa s ním stretla na natáčaní filmu Tak fajn. Toto BMW 535d ako keby anjelsky dopadlo na cestu, na ktorej sa tak neskutočne vyníma, hlavne v zákrutách. A ja som rada, že som si ho mohla vyskúšať už po tretíkrát, navyše opäť dotretice v bielej farbe! To už beriem ako znamenie! :)

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode