ALPINE A110 X FELIPE PANTONE

24.05.2021 15:20

  • Argentínsky umelec navrhuje v spolupráci s Alpine A110 jedinečné umelecké diela.

  • Výnimočné lakovanie v najčistejšom duchu Felipe Pantone.

  • Iba tri zo štyroch vyrobených kópií sú určené na predaj.

Popri Veľkej cene F1 v Monaku predstavuje Alpine výnimočný model A110, ktorý navrhol Felipe Pantone. Spolupráca s umelcom začala v apríla a úspešne pokračuje ďalej.

V jedinečnom a prestížnom prostredí Monaka predstavujú Alpine a Felipe Pantone výsledok ich druhej spolupráce. Nadväzuje na „Alpine F1 x Felipe Pantone“, ktorá začala už pred niekoľkými týždňami. Felipe Pantone predstavil svoju umeleckú interpretáciu Formuly 1 s Alpine na modeli v mierke 1:2 vystavenom na prvom poschodí Ateliéru Renault venovanému Spoločnosti Alpine.

Spolupráca Alpine a Felipe Pantone pokračuje prácou na Alpine A110, ikonickom modely značky. Pred tým, než Felipe Pantone začal riešiť tento projekt, strávil hodiny študovaním značky, jej históriou a samozrejme šoférovaním Alpine A110, aby sa nadýchol jedinečnosti francúzskeho športového kupé. Výsledkom je moderná, dynamická a elegantná interpretácie A110. Grafické línie opisujú tvar modelu A110 a vytvárajú dojem rýchlosti, aj keď vozidlo stojí. Na sebe má aj čiernu a bielu farbu, čo sú charakteristické farby Felipe Pantone.

 

Prácou na modeli A110 som chcel vyvolať pocit „ultradynamizmu“. Vizuálna rýchlosť je vec, ktorú už roky skúmam a cítim, že tento automobil ju skutočne má. Zdôrazňuje ju aj jeho brilantný dizajn s rýchlym technickým vzhľadom,“ hovorí Felipe Pantone.

 

Maľby na chassis vozidla robil umelec výhradne ručne a to niekoľko týždňov. Pre ešte väčšiu exkluzivitu, bude mať každý z troch modelov napredaj, jemné grafické variácie, vďaka ktorým bude každý z týchto modelov A110 jedinečným kúskom.

 

Vďaka druhej spolupráci s Alpine, Felipe Pantone opäť ukázal rozsah svojho talentu. Tvorivá práca a jej prevedenie sú výnimočné. Farebné schémy, geometrické tvary a optické efekty odhaľujú model A110 v novom svetle. Výsledkom tejto práce je moderné, dynamické a podmanivé umelecké dielo,” uviedol Cédric Journel, viceprezident pre predaj a marketing spoločnosti Alpine.

 

Umelecké dielo s výkonom 292 koní

Tento Alpine A110 navrhol Felipe Pantone a je založený na A110S, najsilnejšej verzii v rade A110 s výkonom 292 koní. Každé z troch vozidiel A110 bude v predaji za cenu 125 000 eur s DPH.

Tieto jedinečné umelecké diela môžu jazdiť v cestnej premávke, no sú zamerané skôr na zberateľov a milovníkov krásnych predmetov, než na traťových fanúšikov. Podmienky prístupu k získaniu jedného z troch diel budú oznámené neskôr.

 

Alpine F1 team vo farbách Felipe Pantone spolu s Fernandom Alonsom

Výsledok tejto práce treba odhaliť vo veľkom. Preto si Fernando Alonso sadol za volant modelu A110 x Felipe Pantone a vzal umelca na niekoľko kôl na trati Veľkej ceny Monaka. Toto stretnutie bolo skvelou príležitosťou pre oboch diskutovať o spoločnej vášni pre krásne automobilové objekty a Formulu 1.

Okrem toho na oslavu tejto druhej spolupráce nosí tím Alpine F1 farby Felipe Pantone s typickými grafickými prvkami. Tento grafický podpis je zreteľný najmä na Alpine motorhome a nose modelu A521, ktorý bol tento víkend na štarte Veľkej ceny Monaka.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode