Alfa Romeo Giulia a Stelvio: „nadčasový dizajn“

21.11.2022 21:28

  • Alfa Romeo Giulia a Stelvio sa neustále vyvíjajú v zmysle štýlu a technológií, súčasne však zostávajú verné DNA značky, teda ušľachtilej talianskej športovosti s tradíciou od roku 1910.

  • Oba modely sa teraz môžu pochváliť novým vzhľadom s prepracovanými adaptívnymi

    matrixoými full-LED svetlometmi a novou maskou chladiča „Trilobo“ pre štylistickú spriaznenosť

    s radom Tonale.

  • Technológie a konektivita dosiahli novú dimenziu: úplne nový, kompletne digitálny prístrojový

    panel s historickým „teleskopickým“ dizajnom. Služby Alfa Connect ponúkajú maximálne

    pohodlie a bezpečnosť a boli navrhnuté pre aktualizácie „Over the Air“.

  • nových modelov Giulia a Stelvio sa predstavuje technológia nezameniteľných tokenov NFT (Non-Fungible-Token), ktorá je založená na koncepte „blockchain karty“. Ide o šifrovaný digitálny a nemodifikovateľný register, do ktorého sa zaznamenávajú hlavné informácie daného vozidla.

  • Jazdná dynamika zostáva meradlom v kategórii SUV aj medzi športovými sedanmi, a to

    predovšetkým vďaka dokonalému rozloženiu hmotnosti na nápravy, špičkovej agilite a nízkej

    hmotnosti, ako aj extrémne presnému riadeniu.

  • Nová stratégia radu nadväzujúca na obchodný model radu Tonale. Super, Sprint, Ti a Veloce:

    štyri výrazné výbavy, štyri názvy hlboko zakorenené v histórii Alfy Romeo.

  • U modelov Giulia a Stelvio debutuje nová špeciálna edícia „Competizione“ – špičková verzia,

    ktorá prichádza s novým exkluzívnym odtieňom Moon Light.

    Alfa Romeo predstavuje modernizované modely Giulia a Stelvio. Táto dvojica oceňovaných modelov si získala celosvetové uznanie vďaka svojej vynikajúcej charakteristike – dokonalému rozloženiu hmotnosti, najlepšej jazdnej dynamike v daných triedach, špičkovým technológiám a motorizáciám – a nadčasovému dizajnu, ktorý robí z každého vozidla Alfa Romeo nadčasové „pohyblivé umelecké dielo“. Krása talianskeho dizajnu je oboch nových modeloešte zreteľnejšia. Sú zvodnejšie a modernejšie vďaka štylistickým zmenám na prednej časti. Vďaka tomu vytvárajú dokonalú rodinnú spriaznenosť s novým radom Tonale. Nové modely Giulia a Stelvio budú k dispozícii od februára 2023.

    Nový vzhľad

    Predná mriežka chladiča s logom Alfa Romeo a spodná mriežka dvoch hlavných prívodov vzduchu dostali jedinečnú povrchovú úpravu, ktorá slávnemu prvku Trilobo poskytuje novú interpretáciu. Hlavnou novinkou prednej časti sú však svetlomety. Od tejto chvíle sa u oboch modelov objavujú svetlomety „3+3“ s novou adaptívnou full-LED matrixovou technológiou. Nové svetlomety vytvárajú silnú rodinnú spriaznenosť s radom Tonale a zároveň pripomínajú jeden zo slávnych prvkov značky, ktorý sa predstavil na ikonickej Alfe Romeo SZ Zagato a koncepte Alfa Romeo Proteo. Trojica modulov tvorí jedinečnú prednú časť novej Giulie a Stelvia a zahŕňa aj dynamický ukazovateľ smeru. Svetlomety zaisťujú špičkovú viditeľnosť vďaka radu moderných technológií. Systém „Adaptive Front Lighting System“ neustále nastavuje stretávacie svetlá v závislosti od rýchlosti a jazdných podmienok. Technológia „Glare-Free High Beam Segmented Technology“ za zlých svetelných podmienokautomaticky sleduje oba smery prevádzky, aby nedochádzalo k oslňovaniu ostatných vozidiel. Funkcia „Welcome and Goodbye“ potom zapína svetlomety zakaždým, keď vodič zavrie alebo otvorí vozidlo. To všetko prináša vyššiu účinnosť v zmysle životnosti a úspory energie, ako aj vyššiu bezpečnosť vďaka menšiemu namáhaniu očí. Modernizáciou prešli aj zadné LED koncové svetlá, ktoré sú teraz dokonalou kombináciou štýlu a dômyselných technológií. Zároveň zdôrazňujú športovú dušu oboch modelov. Nová Giulia má koncové svetlá s priehľadnou povrchovou úpravou, zatiaľ čo u modelu Stelvio sú svetlá v dymovom prevedení s lesklo čiernou úpravou.

Nový, kompletndigitálny prístrojový panel

Nové modely Giulia a Stelvio sú vybavené najmodernejšou technológiou zaisťujúcou pohodlný a prepojený zážitok, avšak s typickým pôžitkom z jazdy Alfa Romeo. Najvýznamnejšou novinkou je prístrojový panel s historickým „teleskopickým“ dizajnom. Ten zahŕňa nový, úplne digitálny 12,3“ TFT displej, na ktorom je možné zobrazovať všetky informácie o vozidle, ako aj parametre súvisiace s autonómnym riadením. Prístrojový panel je možné navyše konfigurovať jedným z troch nastavení: Evolved, Relax a Heritage. Evolved predstavuje budúcnosť dizajnu Alfy Romeo a využíva centrálnu oblasť obrazovky, zatiaľ čo dva bočné kvadranty zostávajú na rovnakom mieste. Relax sa zameriava na pohodlie, a preto neobsahuje podrobné informácie o vozidle a zaobíde sa tak bez dvoch bočných kvadrantov. Nastavenie Heritage je inšpirované ikonickými modelmi šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov a vyznačuje sa výraznými detailmi, akými sú obrátené čísla na konci rýchlomeru.

Technolgia NFT a služby Alfa Connect

Nové modely Giulia a Stelvio sú vybavené plynulým a intuitívnym rozhraním HMI (Human Machine

Interface), aby mal vodič všetky funkcie po ruke. Infotainment navyše poskytuje funkcie a služby Alfa

Connect, ktoré ponúkajú širokú škálu užitočných bezpečnostných a komfortných služieb navrhnutých s ohľadom na aktualizáciu vzduchom „Over the Air“. Napríklad, funkcia „My Remote“ zahŕňa služby pre ovládanie niektorých funkcií vozidla (otváranie/zatváranie dverí, rozsvietenie svetiel) na diaľku prostredníctvom smartfónu/chytrých hodiniek. 

 

U nových modelov Giulia a Stelvio je teraz k dispozícii aj technológia nezameniteľných tokenov NFT (Non-Fungible-Token). Jedná sa o unikátny prvok v automobilovom odvetví, ktorý sa predstavil prvýkrát v rade Tonale a teraz je ponúkaný všetkých modelov značky. Technológia je založená na koncepte „blockchain karty“, šifrovaného a nemodifikovateľného digitálneho registra, do ktorého sa zaznamenávajú hlavné informácie o každom vozidle. Tento výrazný off-board prvok, ktorý sa ľahko používa a je udržateľný, ďalej zdôrazňuje inovatívny charakter Alfy Romeo. Na základe voľby zákazníka technológia NFT vygeneruje certifikát s údajmi o živote vozidla. Ten je možné použiť na preukázanie riadnej údržby a tým na podporu zostatkovej hodnoty. Certifikát NFT je zdrojom dôveryhodnosti, ktorý pomáha majiteľovi/predajcovi, ale súčasne uisťuje kupujúceho pri výbere ojazdeného vozidla.

Najlepšia jazdná dynamika v segmente

Jazdná dynamika nových modelov Giulia a Stelvio je najlepšia v daných segmentoch. Vedie k fantastickému zážitku z jazdy v autentickom duchu Alfy Romeo, čo znamená správnu rovnováhu medzi talianskym dizajnom, najmodernejšími motorizáciami, dokonalým rozložením hmotnosti, špeciálnymi technológiami a vynikajúcou výkonovou hmotnosťou. Podstata minulých aj súčasných modelov Alfy Romeo spočíva práve v tomto magickom vzorci, ktorý sa od uvedenia modelu Tonale (symbol premeny značky) vyvíja tak, aby definoval športovosť pre 21. storočie, čo znamená s ohľadom na udržateľnosť. Pri hľadaní novej úrovne účinnosti a športovosti sa talianska značka spolieha na svoju preslávenú dokonalosť. Stačí sa posadiť do novej Giulie alebo Stelvia, a okamžite pochopíte, že na vás čaká riadenie budúcnosti.

Ľahkosť a agilita: Bezchybné a športové dynamické správanie modelov Giulia a Stelvio je podporené širokým použitím ultraľahkých materiálov, akými sú hliník (motory) a karbón (napr. hnací hriadeľ), ktoré majú svoj pôvod vo svete motoristického športu.

Pohon všetkých kolies s technológiou Q4: Pohon všetkých kolies bol navrhnutý tak, aby riadil trakciu vozidla reaktívnym a prediktívnym spôsobom, a to s cieľom zaistiť najvyššiu úroveň výkonu, účinnosti a bezpečnosti. Technológia Q4 zaručuje všetky výhody pohonu všetkých kolies a zároveň prináša nižšiu spotrebu paliva, lepšiu odozvu a skvelé potešenie z jazdy s vozidlom s pohonom zadných kolies. Srdcom

systému Q4 je aktívna prevodovka (ATC), ktorá v reálnom čase monitoruje podmienky priľnavosti a vstupy vodiča, aby zaistila najlepší možný výkon.

Systém Alfa Romeo Q4 umožňuje pohon zadných kolies a v prípade horšej priľnavosti či na základe špecifickej požiadavky vodiča môže okamžite preniesť až 50 % krútiaceho momentu motora na prednú nápravu. To všetko v čase pod 150 ms. Zabráni tak preklzávaniu kolies a zaistí maximálny výkon vozidla a účinnosť jazdy.

Mechanický samozverný diferenciál Q2: U výbavy Veloce je možné pohon všetkých kolies Q4 kombinovať s mechanickým samozverným diferenciálom Q2, ktorý je k dispozícii aj pre verzie s pohonom zadných kolies. Samozverný diferenciál zvyšuje agilitu a športovosť, zaručuje dokonalú trakciu pre väčšiu stabilitu vozidla v rýchlych zákrutách, vyššie bočné zrýchlenie a špičkovú bezpečnosť na mokrej alebo klzkej vozovke, a to tým, že udržuje rovnomernejší tok krútiaceho momentu na obe kolesá nápravy a znižuje tak ich preklzávanie.

Odpruženie Alfa Link: Riadenie Alfy Romeo je nezabudnuteľným zážitkom. To je dané aj exkluzívnou architektúrou zavesenia kolies Alfa LinkTM. Predná náprava využíva dvojité lichobežníkové zavesenie s polovirtuálnou osou riadenia (exkluzívne u Alfy Romeo), ktorá optimalizuje filtračný efekt a umožňuje rýchle a presné riadenie pre nekompromisnú ovládateľnosť. Zadnú nápravu tvorí viacprvkové riešenie so štyrmi a pol ramenami - patent Alfy Romeo -, ktoré zaisťuje lepšiu ovládateľnosť a vynikajúci komfort. Špeciálna edícia Competizione je exkluzívne vybavená aktívnym odpružením AlfaTM s elektronicky riadenými tlmičmi, ktoré sa v okamihu prispôsobujú jazdným podmienkam a vodičovi dovoľujú zvoliť nastavenie zamerané viac na výkon alebo naopak pohodlie.

Integrovaný brzdový systém (IBS): Jedná sa o elektromechanický systém, ktorý kombinuje systém kontroly stability s brzdovým systémom, čím zaručuje okamžitú odozvu bŕzd, skracuje brzdnú dráhu a umožňuje zníženie hmotnosti. Použitie systému brake-by-wire umožňuje výrazné zníženie počtu súčastí v motorovom priestore a nahradenie hardvéru jedinou jednotkou zloženou z čerpadla, posilňovača bŕzd a ESP, čo zaručuje menšiu hmotnosť a väčšiu agilitu vozidla.

K špičkovej jazdnej dynamike modelov Giulia a Stelvio prispieva aj extrémne priame riadenie a 8- stupňová automatická prevodovka ZF s hliníkovými páčkami radenia. Oba prvky zaručujú bezkonkurenčnú ovládateľnosť v zákrutách. Pre dokonalú rovnováhu medzi potešením z jazdy a asistenčnými systémami ponúkajú nová Giulia a Stelvio kompletnú sadu pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS) pre autonómne riadenie 2 úrovne. To znamená, že vodič môže za určitých podmienok nechať vozidlo ovládať plyn, brzdu a volant, a to prostredníctvom elektronických systémov, ktoré vyžadujú neustále sledovanie vodičom. Tieto systémy podporujú vodiča a ponúkajú väčší komfort pri dlhých cestách. Vodič však musí mať vozidlo neustále pod kontrolou a vždy mať ruky na volante.

Jednoduchá a intuitívna stratégia radu

Nové modely Giulia a Stelvio sa zlaďujú s novou logikou radu predstavenou u modelu Tonale, čo zákazníkom ešte viac uľahčí konfiguráciu vozidla. K dispozícii sú dve výbavy – Super a Ti –, z ktorých každá má charakteristické vlastnosti pre uspokojenie aj tých najnáročnejších zákazníkov. Výbavu Super, základný model pre jedinečný zážitok z Alfy Romeo, je možné prispôsobiť prostredníctvom paketu Sprint, ktorý obsahuje rôzne športové doplnky. Výbavu Ti, ktorá zvýrazňuje eleganciu a osobitý charakter oboch vozidiel, je možné zase vylepšiť pomocou paketu Veloce, ktorý prináša maximum z hľadiska výkonu a športovosti. Označenia Super, Sprint, Ti a Veloce majú v histórii Alfy Romeo dlhú tradíciu. Predstavujú teda štyri charakteristické výbavy, ktoré sú schopné reagovať na potrebu zákazníkov zladiť sa so svojimi vozidlami. Nové modely Giulia a Stelvio ponúkajú významnú aktualizáciu z hľadiska motorizácií: u všetkých modelov je teraz k dispozícii dieselová verzia s výkonom 160 kkombinovaná s pohonom zadných kolies. K dispozícii sú tiež výkonné motorizácie kombinované s pohonom všetkých kolies, zážihový motor s výkonom 280 k a dieselový agregát s výkonom 210 k.

Špeciálna edcia Competizione, ultimatvne vyjadrenie výkonu a štlu s certifikátom NFT

Uvedenie nových modelov Giulia a Stelvio oslavuje špeciálna edícia Competizione, ktorá je koncentrátom štýlu a určite poteší aj tých najnáročnejších priaznivcov Alfy Romeo. Táto špeciálna edícia vychádza z výbavy Veloce a je dostupná so všetkými motorizáciami. Predstavuje vrcholnú verziu každého radu a pochváliť sa môže exkluzívnym sivým matným odtieňom Moon Light v kombinácii s červenými brzdovými strmeňmi. Intenzívny športový vzhľad nového modelu Stelvio zdôrazňujú 21“ kolesá z ľahkých zliatin. Interiér je charakteristický audiosystémom Harman/Kardon a kožou čalúnenou palubnou doskou a sedadlami s červeným prešívaním. Výbavu dotvárajú zatmavené okná a logo Competizione na bokoch a predných opierkach hlavy. Vo verzii Competizione je štandardom exkluzívne aktívne odpruženie Alfa a technológia NFT (Non-Fungible Token), ktorá potvrdzuje jedinečnosť každého vozidla Competizione a garantuje jeho pôvodnú konfiguráciu. Ide o najvyššie vyjadrenie podstaty Alfy Romeo z hľadiska štýlu, výkonu a technológií.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode