Alergická nádcha a deti

05.06.2020 16:12

Alergickými prejavmi trpia aj deti. Čím ďalej, tým viac. Bez ohľadu na intenzitu nepríjemných príznakov alergie je jej liečba náročná, keďže dieťa nerozumie súvislostiam a s dodržiavaním niektorých zásad môže mať problémy.

Ak trpia deti, trpia aj ich rodičia

Rodičia nechcú, aby ich dieťa trpelo. Alergia možno nevyzerá ako veľký problém, veď na to sa neumiera... ak však hovoríme o kvalite života, tá rapídne klesá so stupňujúcimi sa príznakmi. Ako má rodič pre alergické dieťa urobiť program vonku? Alebo s ním má zostať len vnútri? To by však mohlo mať negatívny vplyv aj na jeho celkový vývoj. Je preto v záujme oboch (dieťaťa aj rodiča), otestovať alergény čo najskôr a bezodkladne začať s liečbou.

Ako deťom uľaviť od príznakov?

Našťastie existujú voľne dostupné produkty, ktoré deťom uľavia od nepríjemných príznakov. Zdravotnícka pomôcka – očné kvapky Vividrin ectoin (www.vividrinectoin.sk) – má okrem svojho unikátneho zloženia aj ďalšiu výhodu. Môžu ich používať aj deti, čo by sme o mnohých produktoch proti alergii nemohli povedať. Zabezpečte dieťaťu vlastnú fľaštičku s kvapkami. Jednu fľaštičku by nemali používať viacerí členovia domácnosti.

Očné kvapky Vividrin ectoin zmierňujú začervenanie, svrbenie a slzenie očí. Obsahujú prírodnú látku ectoin, ktorá pôsobí zvlhčujúco a ochranne. Ectoin pokryje okolité molekuly a bunkové membrány vodnou vrstvou, čím vytvorí na očiach hydrofilm, ktorý na jednej strane zvlhčuje rohovku a poskytuje jej priestor na hojenie, na druhej strane chráni očné sliznice pred vplyvmi ďalších alergénov z vonkajšieho prostredia.

Aplikácia očných kvapiek malým deťom

Keďže je aplikácia očných kvapiek často nepríjemná aj dospelým, poraziť silný očný reflex pri deťoch je niekedy nadľudský výkon. Ak dieťa spolupracuje, máte vyhraté. Najlepšie sa kvapky aplikujú, keď dieťa leží. Pohľad dieťaťa nasmerujte na jednu stranu, ukazovákom jemne odtiahnite dolné viečko a aplikujte kvapky do tej strany, kam sa nepozerá. Uvoľnite viečko, aby dieťa mohlo okom zažmurkať, čím sa kvapky dostanú do celého oka. Proces opakujte na druhom oku. Ak rozumné argumenty nevedia dieťa presvedčiť na spoluprácu, privolajte si na asistenciu ďalšiu osobu. Jemne pridržte hlavu tak, aby sa kvapky dostali tam, kam potrebujete.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode