ALCOHOL KILLER odburáva alkohol o viac ako 40 % rýchlejšie ako ľudské telo!

08.06.2018 15:00

ALCOHOL KILLER odburáva alkohol o viac ako 40 % rýchlejšie ako ľudské telo a rozhovor s Ivanom Duckom si môžete prečítať práve na našom online magazíne autoažena.sk

 

Pán, Ivan Ducko, kde vznikla inšpirácia a motivácia v oblasti vášho podnikania?

 

Vždy som bol činorodý a mal som svoje sny. Na konci štúdia na Vysokej škole ekonomickej, po čerstvej zmene režimu v r. 1989, sme spolu s mojim spolužiakom za 4 mesiace v apríli 1990 zorganizovali jedno z najväčších sympózií v Československu pod názvom QUO VADIS EUROPE s účasťou zahraničných špičiek z politickej, ako aj hospodárskej sféry, spolu pre 1200 účastníkov a to bez akejkoľvek podpory zo strany našej Vysokej školy. Skôr naopak, vyhrážal sa nám novozvolený študentský parlament - vyhodením zo štúdia v prípade, ak sa nám to nepodarí. Naviac, celé riziko vyfinancovania tejto akcie ležalo len na našich vlastných pleciach. Vždy ma poháňala túžba robiť niečo kreatívne a zmysluplné a snaha niečo nové vytvoriť.

 

Kde, kedy a prečo vznikol nápad vyrobiť nápoj, ktorý je orirentovaný v podstate na alkohol a pomôže “po opici” ?

 

Na jeseň r. 2000 sme si spolu s otcom a jeho priateľom zo školských lavíc pochutnávali na husacine v Grobe. Obaja si ťažkali, že za mladi sedem dní pili a deň im bolo zle, a teraz jeden deň pijú a sedem dní im je príšerne. Povedali sme si, poďme vymyslieť niečo, čo by nám pomohlo zmierniť tieto ťažkosti. Napadlo nás, že vzhľadom na to, že po pití alkoholu mávame “suchoty”, malo by ísť o nápoj. A tak sme sa začali zaoberať možnosťou vytvoriť nápoj, ktorý bude pomáhať ľuďom po celom svete lepšie sa vyspopriadať z negatívnymi vplyvmi alkoholu. A spolu s tým aj chrániť pečeň, pretože rovnako alkohol ako aj lieky ju poškodzujú. To bola a je naša vízia. v januári 2001 vznikol náš prvý nápoj na svete, ktorý dokázal odbúravať alkohol z organizmu. Následné 3 roky sme nápoj testovali, vytvárali a overovali marketingovú koncepciu a hladali mu vhodné meno tak, aby bol zrozumiteľný po celom svete.

 

Prečo ste ho nazvali “KILLER”? Nie je to v súčasnosti nevhodné? Nie je to trochu drsné?

Od začiatku sme smerovali názvy našich produktov tak, aby boli porozumiteľné každému vrôznych kútoch sveta. A prečo KILLER? Snažíme sa nazývať veci pravým menom - ALCOHOL KILLER je skutočne nápoj, ktorý rýchlejšie odbúrava alkohol a pomáha “bojovať s opicou”, teda následkami, ktoré sme už asi všetci pocítili po konzumácii alkoholu. Je to nápoj, ktorý nepokazí žiadnu zábavu, ale zároveň Vás pripraví na ďalšie ráno - záchráni Vám deň s dět’mi, s rodinou alebo v práci, a ktorý robí cesty bezpečnejšími. :) Naše nápoje sme pomenovali na počesť tzv. NK-buniek - Natural Killer Cells, ktoré majú rýchlešiu odozvu ako imunitný systém a dokážu odhaliť v tele nebezpečenstvo, ktoré imunitný systém odhaliť nevie.

 

 

Ako prebiehal proces jeho vzniku?

Ako som sa už zmienil, chceli sme aby to bol nápoj. A tak sme začali študovať, čítať či konzultovať s odborníkmi. Samozrejme miešať stovky vzoriek a testovať ich. Naviac, už doma som mal vysokoodborné zázemie, keďže moja mama bola prodekankou Farmaceutickej fakulty UK. Našou výhodou teda bolo, že sme mali okolo seba priateľov lekárov, farmaceutov, biochemikov, s ktorými sme mohli naše predstavy konzultovať. Z tohto dôvodu, všetko čo sme robili vrátane testovania a postupov, boli spracovávané v prísnych štandardoch platných pre medecínu a farmáciu.

 

A prečo práve čínski lekári? Nie je to marketingový ťah, lebo je to moderné?

Mnohí, podobne ako oficiálna západná medecína, ešte stále považujú čínsku tradičnú medecínu za šarlatánstvo. No logika velí, že Ríša stredu - Čína - tu existuje už viac ako 5000 rokov, ktorú sprevádzala aj Čínska tradičná medecína. A kedy vznikla tá západná ? Ešte pred 300 rokmi púšťali žilou … Tým ale tú čínsku nestaviam na piedestál, skôr sa vzájomne veľmi dobre dopľňajú. Rozdiel ale vidím v prístupe - západná medicína sa snaží riešiť prejavy chorôb (máte horúčku? Zober si liek a zrazíte ju dolu, alebo máte zácpu? Nech sa páči, tu je preháňadlo), kým ta východná medicína sa snaží hľadať príčiny (čo spôsobuje tú horúčku?). Každému je jasné, že keď sa odstráni príčina, tak sa aj dôsledok (choroba) vytratí. Tento prístup sme si vzali za svoj. Naviac, asi najstaršia kniha sveta - Kniha zmien I-Ťing, hovorí, že keď človek naruší rovnováhu, tak vytvára z dlhodobého hladiska priestor pre choroby. Pokiaľ je ale v rovnováhe, tak sa naňho žiadna choroba “nenalepí”.

 

Kde nachádzate čínskych lekárov?

V rámci mojej práce som mal možnosť stretnúť sa aj s lekármi tradičnej čínskej medecíny či ayurvédy. Niektorých som hľadal a niektorí mi boli šťastnou náhodou predstavení. S niektorými sme sa v priebehu rokov stali priateľmi.

 

Akým spôsobom sa podieľajú títo lekári na vzniku nápojov?

Keďže náš náhľad je multidisciplinárny, tak s jednotlivými priateľmi - odborníkmi vo svojom odbore, konzultujeme čiastočné princípy a cesty pôsobenia jednotlivých látok v tele na biochemickej úrovni. Je veľmi dôležité pochopiť a odhadnúť vzájomné pôsobenie jednotlivých látok. Človek predpokladá, že veľké spoločnosti s obratmi v mld EUR vedia, čo robia. No a potom vidíte výrobky, v ktorých nakombinovali množstvo rôznych látok, ktoré by spolu nemali vôbec byť, lebo môžu spôsobiť závažné zdravotné problémy konzumentom (napríklad mozgovú príhodu. ) A čuduj sa svete, toto riziko je popísané nielen v štúdiách západnej medecíny, ale aj po stáročia známe vo východnej medecíne.

 

Ako dosahujete, že vaše nápoje tak dobre fungujú?

Ako som spomenul, hľadáme príčiny problému. Pritom každý z našich nápojov sleduje dve nezávislé cesty smerujúce k cieľu, lebo každý sme iný.

Obe cesty sa zároveň pekne doplňajú. To je to naše malé tajomstvo :)

 

Ako je zastúpená Ayurvéda vo vašich produktoch?

Ayurvéda patrí rovnako ako Čínska tradičný medecína medzi tie najstaršie na svete, preto je pre nás rovnako dôležitá a v našich nápojoch zohľadňovaná.

 

Kto boli prví “pokusní” králici? :))

No predsa my sami, spolu s kolegami. :0))) A veľmi vďačne sa nám hlásili na testovanie aj naši priatelia či obchodní partneri, ktorých neustále pribúda :D

 

Nejaké pikošky pri vzniku nápoja?

Boli chvíle, kedy sme sa dobre zasmiali, ale aj časy, kedy sme zažili krušné chvíle. Náš prvý zahraničný zmluvný plnič sa ešte pred prvým plnením snažil podvodným konaním získať našu receptúru, lebo laboratórnou analýzou ju nevedeli rozšifrovať. Následne vyvíjal na nás tlak prostredníctvom pracovníkov štátneho úradu dohľadu nad trhom, ktorý nás nútil im našu receptúru odovzdať. Alebo prípad, keď nám investor dal cielene nekrytý šek … Ako sa ale hovorí, čo nás nezabije, to nás posilní. Zároveň nám to potvrdilo, že máme výnimočný produkt a sme na tej správnej ceste.

 

Je ALCOHOL KILLER vhodný aj pre ženy?

Samozrejme! Alkohol patrí k spoločenskému životu, oslavám, tímbildingovým aktivitám. Ženy ale odbúravajú alkohol pomalšie ako muži, pritom už pri menšom množstve alkoholu im rýchlo stúpa do hlavy. Alcohol Killer im dáva možnosť nestratiť kontrolu nad situáciou. Vychutnať si spoločnosť priateľov a následne sa plne venovať rodine či práci. Neriskovať za volantom zbytkový alkohol.

 

Ako sa vám podarilo dostať sa na zahraničný trh?

Od začiatku sme mysleli globálne. Uvedomovali sme si, že naším trhom je celý svet. Ale ten svet je potrebné aj poznať a rešpektovať jednotlivé kultúry, ich históriu a formy ich správania, ak chceme vytvoriť dlhodobú spoluprácu. Dostať sa v skutočnosti na zahraničné trhy je naozaj obtiažne. Tieto trhy sú obsadené veľkými výrobcami s obrovskými rozpočtami na reklamu, dlhodobými vzťahmi s nákupcami. Nikto vás nevíta s otvorenou náručou. Nájsť kvalitného partnera je skoro zázrak. Samozrejme sme využívali výstavy, všetky možné aj nemožné kontakty, printové reklamy, sponzoringy, aby sme vzbudili záujem potencionálneho partnera. Priznám sa ale, na základe dobrých referencií a pretože náš nápoj funguje, sa na nás obracajú potencionálni partneri sami.

 

Kam až zavítal Váš nápoj najďalej?

Najďalej? Nový Zéland. No mnohí sú prekvapení, keď nájdu náš nápoj aj v exotických destináciách ako napríklad aj Botswana, Čile, Bolívia alebo Papua – Nová Guinea.

 

Prečo ste začali predávať na Slovensku až prednedávnom?

Na Slovensku sme na začiatku vykonali v prípravnej fáze množsto testov, aby sme získali zásadné odpovede ohľadom spotrebiteľského správania. Samozrejme sme chceli aj predávať vo vlastnej krajine, ale ak sa stretáva te s prístupom “My to vlastne nepotrebujeme” alebo “to musí byť lacné lebo je to zo Slovenska”, lebo to “dovozové je lepšie”, tak sa vám potvrdí, že naozaj platí výrok “Doma nikto nie je prorokom.” A to na Slovensku platí dvakrát. Dnes už máme na Slovensku distribučného partnera.

 

Prešli ste pokiaľ viem aj náročným testovaním pre americký trh … ako to celé prebehlo?

Na začiatku sme robili prvé testy na Slovensku. No rýchlo sme pochopili, že to nehrá žiadnu rolu. Popravde nikto vo svete nevie, kde to Slovensko je. Ani ombudsman EU, ani úrady v Londýne či Mexiku. Častokrát nevedia, že sme členským štátom EU, ani že máme zavedené EURo. To nie je vtip, ale fakt. Tak sme hladali nezávislé akreditované laboratórium v EU, ktoré by mohlo vykonať klinické testy účinkov nášho nápoja. Oslovili sme jedno v Nemecku, aby jeho výsledky boli akceptované a brané vážne, no oni nám to odmietli. Tak sme hladali ďalej za oceánom, kde sme plánovali expandovať. Našli sme jedno špecializované na toxikológiu - drogy, alkohol a jedy, ktoré je uznané federálnym súdom USA. Neskôr sme zistili, že majoritu ich prác vykonávajú pre FBI.

 

Predostrel som im naše požiadavky a objasnil im spôsob, akým sme my vykonávali testy. Bolo príjemné zistiť, že ich kolégium potvrdilo náš spôsob testovania za 100% korektný a správny. Jednak, oznámili nám, že oni budú vykonávať klinické testovanie proti placebu (voda) na prázdny žalúdok, čo je ale extrémna situácia, lebo alkohol sa okamžite vstrebáva cez žalúdočnú stenu do krvného riečišťa. Keďže som bol úprimný a otvorene som priznal, že my sme predtým nikdy netestovali ALCOHOL KILLER na prázdny žalúdok, tak riaditeľ laboratória ocenil moju úprimnosť slovami, že aj keď celé kolégium neverí, že to bude fungovať, lebo také niečo nie je vôbec možné, v prípade, že nám to skutočne vyjde, tak nikto na svete to nebude môcť rozporovať, lebo nič iné v žalúdku probantov nebude.

 

Po mesiaci a pol po našom rozhovore ma sám opätovne zavolal a oznámil mi, že všetci boli zaskočení skvelými výsledkami testov. Ich záver znie: “ALCOHOL KILLER viac ako 40% rýchlejšie odbúrava alkohol z organizmu” . Naviac sa ukázalo, že pitie vody (placebo) nemá žiaden vplyv na rýchlosť odbúravania alkoholu.

 

Obdobný klinický test sme nechali urobiť o pár rokov neskor, za tých istých základných podmienok ale s rôznym množstvom alkoholu v jednotlivých testovacích skupinách. Výsledky preukázali, že ALCOHOL KILLER (AK) dokáže urýchliť odbúravanie alkoholu priemerne až o 65% rýchlejšie.

Klinické testy boli vykonané z krvi, moču a dychu.Takže môžeme s kľudným svedomím povedať - ALCOHOL KILLER funguje!

 

Takže nie je pre tých, čo nepijú alkohol…

Je to skvelý nápoj, pri zažívacích ťažkostiach, keď niekoho bolí brucho, alebo sa jednoducho prejedol. Dokonca pomáha ľuďom, ktorí sú intolerantní na cesnak. Alcohol Killer je dokonalé prírodné digestívum. Obsahuje asi o 30% menej cukrov, ako priemerné osviežujúce nápoje. Môžete ho piť pre jeho osviežujúcu príjemnú citrónovo-limetkovú chuť.

 

Aké máte skúsenosti s prostredím na Slovensku?

Už sa spôsob správania na Slovensku mení, ale stále ešte máme dosť čo robiť. Na rozdiel napr. od rakušanov, slováci dávajú prednosť zahraničným výrobkom, dokonca aj keď sú pochybnej kvality. Rakúšania podporujú svojich výrobcov napriek tomu, že sú hoci aj drahší oproti zahraničným. Tým ale predovšetkým podporujú sami seba, svoju krajinu, svojich výrobcov a zamestnanosť. Inými slovami - zabezpečujú sebestačnosť vlastnej krajiny. Celé moderné rakúske hospodárstvo “vzišlo z popola” vďaka Eurofondom. Nikto z nich nevylúčil ani Viedeň, Salzburg ani Graz. Prečo potom je Bratislava a Bratislavský kraj z nich vylúčený ?! Pamätám sa, ako sme sa, my rodičia, spolu skladali na nové okná, skrinky, podlahu štátnej škôlky, či gymnázia. Odpoveď na otázku čerpania Eurofondov na Slovensku predsa poznáme všetci …. To samo hovorí o celkovom prostredí a prístupe na Slovensku.

 

Ako sa vyrovnávate s prípadným nie korektným správaním?

Nuž na to recept neexistuje. Ľudia musia sami pochopiť, čo činia, keď sa oni sami dostanú do podobnej situácie. Príklad zo života - keď prepukla vajíčková aféra v Beneluxe a Nemecku s toxínmi vo vajíčkach, vajíčka zmizli z nášho trhu. Čo, začali naše sliepky štrajkovať? Nie, exportovali ich presne do týchto krajín. V našich obchodoch sa objavili vajíčka dovozové za omnoho vyššiu cenu. Skoro som spadol z nôh, keď som si pozrel krajinu pôvodu - Belgicko. Lenže ľudia si myslia, že sa ich to netýka. Naozaj? Aké vajíčka potom jedli ich deti v jedálňach a oni v reštauráciách?! Chceli sme sa účastniť jedného eventu a podporiť organizátora. Jeho postoj nás zaskočil. Požadoval od nás 25 násobok ceny, ktorú platili iné firmy. Odôvodnil to tým, že my si “chceme” robiť reklamu. A čo robia tie iné firmy? Ony si nerobia “reklamu”? Myslím si, že treba všetko ustáť s čistým štítom.

 

Váš nový produkt … kto je cieľovka?

Myslíte Body Fat Killer? Ten je primárne určený predovšetkým pre ženy. Ale aj pre všetkých, ktorí sa starajú o svoju postavu, pre všetkých, ktorí sa starajú o svoj zdravý životný štýl. Koncipovali sme ho ako spalovač tukov. Obsahuje vlákninu, ktorá nielen čistí črevá a vyživuje črevnú mikroflóru, ale aj na čas zasýti a zaženie hlad. Neobsahuje pridaný cukor, ani umelé sladidlá, stabilizátory alebo konzervanty. Keďže má nízky glykemický index je vhodný aj pre diabetikov. Tým sa Body Fat Killer radí medzi špičkové produkty zdravého životného štýlu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode