Ako sú chránení vodiči najväčšieho výrobcu mäsových výrobkov na Slovensku?

30.04.2020 23:52

Súčasná náročná situácia si vyžaduje opatrenia, ktoré pomôžu zamedziť šíreniu nákazy a zároveň umožnia ochrániť ľudí. Sú však aj ľudia, ktorí denne musia prichádzať do kontaktu s externým prostredím. Aby mohol najväčší slovenský výrobca mäsových produktov Mecom naďalej zásobovať Slovákov kvalitnými výrobkami, musel prijať prísne a nadštandardné hygienické opatrenia.

Ochrana zdravia zamestnancov je pre Mecom nesmierne dôležitá. Medzi najohrozenejších sa zaradili najmä vodiči, ktorý sa stretávajú s internými zamestnancami, ako aj s externými dodávateľmi či odberateľmi. Práve preto boli vodiči od vyhlásenia potenciálnej hrozby vybavení ochrannými prostriedkami vo forme dezinfekčných prostriedkov na ruky a jednorazovými rúškami, neskôr o textilné rúška a respirátory. Vodiči tiež prešli školením na dodržiavanie zvýšených hygienických štandardov.

V našich závodoch v Lučenci a Humennom pracuje viac ako 1300 ľudí. Ich zdravie je na prvom mieste, preto sme ako jedna z mála spoločností pristúpili k opatreniam ešte pred tým, ako boli nariadené vládou. Bez disciplíny a ohľaduplnosti našich zamestnancov by si zákazníci nemohli kúpiť ich obľúbené výrobky Mecom. Preto si ich nasadenie vážime,“ hovorí Ladislav Čechovič, CEO Mecom.

Spoločnosť pristúpila k monitorovaniu možného kontaktu vodičov s osobami s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, prípadne s osobami, u ktorých sa potvrdil COVID 19. Pri nástupe do práce prebieha meranie teploty termovíznymi kamerami či pravidelná dezinfekcia interiéru vozidiel. V Mecom preferujú, aby sa v kabíne vozidla nachádzal len vodič. „Našich zákazníkov by sme chceli ubezpečiť, že spoločnosť Mecom robí všetko preto, aby boli aj naďalej zabezpečené bezproblémové dodávky,“ dodal Ladislav Čechovič.

 

Kde sa nachádzajú výrobné závody Mecom?

  1. Humenné a Lučenec

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode