Ako si poradiť s Home Office? Vytvorte si kanceláriu priamo u vás doma

24.01.2021 18:41

Pandémia korona vírusu priniesla množstvo obmedzení a tiež odorúčanie vlády pracovať z domu. Samozrejme, nie u každej profesii to je možné. Čo ak podnikáte, no zatvorenie prevádzok vás prinútilo ostať doma? Skúste sa viac zapojiť do on-line sveta.

 

Ak ste doposiaľ na podnikanie v on-line svete nepomysleli, je pre vás tá ideálna doba. Ako podnikateľ (kaderník, inštalatér, krajčírka) si môžete založiť vlastní web a pridať tiež e-shop. Na stránke môžete zverejniť informácie o tom, že vaša prevádzka je zatvorená, no tiež návody, ako si poradiť, keď danú službu nemôžete poskytnúť. Financie o ktoré ste prišli môžete z časti nahradiť aspoň predajom doplnkových služieb a produktov cez internet. Napríklad kaderníčky a kozmetičky môžu práve teraz rozbehnúť predaj prípravkov, na ktoré sú ich zákazníčky zvyknuté v salónoch. Založiť e-shop nie je žiadna zložitá vec. S pomocou šablón od Webnode všetko zvládnete aj bez pomoci programátora. E-shop samozrejme ponúka funkčnú platobnú bránu, ktorá je pre chod úspešného obchodu nevyhnutná. Výhodou stránok je ich responzivita, to znamená, že web bude správne fungovať aj pri zobrazení na telefóne. Celý systém je veľmi intuitívni, no ak by ste potrebovali s čímkoľvek pomôcť, je k dispozícii bezplatná podpora od Webnode.

Ak patríte medzi šťastlivcov, pre ktorých je práca z domova v podstate len o zmene miesta, tiež by ste mali dodržiavať niektoré pravidla. Vyčleňte si doma pracovný kútik a pokiaľ to ide, tak si vytvorte pracovné prostredie podobné tomu v práci. Mozog sa do pracovného režimu prepne jednoduchšie, keď sedíte za stolom, než keď e-mailovú schránku vybavujete z postele alebo gauča. Dajte vašej práci režim a poriadok. Vstávajte v rovnaký čas a pre prácu si vyhraďte určitú dobu. Nemusíte nutne kopírovať klasický pracovní deň. Môžete pracovať dopoludnia, potom sa venovať deťom a večer sa k práci vrátiť. Aj naďalej by ste mali byť v kontakte s kolegami. Nie len prostredníctvom e-mailu a telefónu. Preto využívajte on-line stretnutia, ktoré vás donútia sa pekne obliecť či namaľovať. Môžete si urobiť tiež to-do-list, kde roztriedite úlohy na tie pracovné a rodinné. Časť rodinných môžete prerozdeliť iným členom domácnosti. Možno je teraz ten správny čas, aby sa aj deti naučili variť alebo prať.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode