Ako schudnúť v oblasti rúk: 7 tipov, ktoré stopercentne fungujú

09.06.2021 17:36

Zbaviť sa tuku môže byť celkom náročné. Predovšetkým, ak sa usadí v určitých miestach na tele. Medzi tieto problémové partie patria aj paže. Neexistuje však jediný dôvod, prečo by ste sa mali zmieriť s tým, že tielka a šaty na ramienka tento rok opäť ostanú v skrini. Radšej vyskúšajte niektorý z našich účinných tipov, ako schudnúť práve v oblasti rúk.

Tip 1 Zamerajte sa na celkové chudnutie

Chudnúť cielene iba jednu časť tela nie je možné, ale ruky môžete tzv. vyrysovať napríklad kľukmi alebo zhybmi. Stále populárnejším sa stáva komplexnejší veslovací trenažér, ktorý pomáha aj v oblasti paží. Veslovacie trenažéry poskytujú skvelý workout pre celé telo a súčasne zabijácky kardiovaskulárny tréning. Niektorí ľudia sa domnievajú, že sú určené iba pre skutočných veslárov. Opak je však pravdou. Ak ste si istí, že ho budete používať a ste motivovaní, aby ste sa stali fit alebo schudli, potom je veslovací trenažér vynikajúcim a bezpečným spôsobom. „Chudnutie je proces, pri ktorom sa musíte zamerať na pohyb, ale aj na váš jedálniček,“ potvrdzuje Zbyněk Ceradský, výživový poradca a vicemajster sveta v kulturistike.

 

Jednoducho povedané, aby sa vám podarilo schudnúť nielen oblasť rúk, musí váš energetický výdaj prevyšovať príjem. Vtedy strácate tuk na všetkých častiach tela, aj na pažiach. Potrebujete vyváženú stravu, žiadne hladovanie. Dostatok proteínu, zdravé tuky a málo sacharidov. Rýchlo a efektívne sa dá schudnúť aj pomocou ketónovej diéty KetoMix. Výsledky sú vidieť už za niekoľko dní. Diétny plán máte pripravený na mieru, po výživovej stránke je teda všetko vyvážené. Nemusíte si robiť starosti s nákupmi potravín ani varením. Jedlá sa pripravujú jednoducho a všetko bude doručené priamo k vám domov. Po ruke máte profesionálne výživové poradkyne, ktoré sú vám k dispozícii, ak by ste si nevedeli rady.

Tip 2 Postrážte si vlákninu

 

Vláknina hrá v zdravom jedálničku dôležitú úlohu. Je nevyhnutná pre zdravé fungovanie čriev, zároveň funguje ako prevencia pred najrôznejšími ochoreniami a pomôže vám schudnúť v oblasti rúk, a nie len tam. Dokáže totiž zväčšiť svoj objem a zaplniť žalúdok. Budete sa cítiť dlhšie sýti a nebudete mať potrebu hrešiť a diétu porušovať.

 

Dospelý jedinec by mal denne prijať 25 až 30 gramov vlákniny. Ak držíte diétu, môže byť prijatie tohto množstva problematické. S ketónovou diétou KetoMix však na nič nemusíte dozerať. Všetok príjem živín, ktoré vaše telo potrebuje, vrátane vlákniny, máte správne vyvážené.

 

Tip 3 Navýšte proteín v jedálničku

Proteín, alebo inak povedané bielkoviny, je pri chudnutí kľúčový rovnako, ako vám vláknina pomôže mať pod kontrolou váš apetít a vašu chuť maškrtiť. Ide teda o ďalší jednoduchý spôsob, ako schudnúť ruky aj iné problematické partie.

 

Proteín vás veľmi dobre a na dlhý čas zasýti. Energia sa z neho uvoľňuje pomalšie,“ približuje fungovanie proteínu v tele Zbyněk Cerdský. Proteín je dôležitý aj pre udržanie svalovej hmoty. To je dobrá správa predovšetkým pre tých, ktorí chcú schudnúť a z nejakého dôvodu zatiaľ nemôžu cvičiť.

 

Najjednoduchším spôsobom, ako navýšiť proteín v jedálničku predstavujú proteínové nápoje. Kombinujú sa v nich rôzne zdroje bielkovín tak, aby telo získalo toho čo najviac.

Tip 4 Pridajte kardio

Ďalším spôsobom, ako schudnúť v oblasti rúk (alebo k tomu aspoň významne prispieť) je kardio cvičenie. V ideálnom prípade by ste denne mali zvládnuť 20 až 40 minút. Budete rýchlejšie spaľovať a lepšie chudnúť problematické partie.

 

Kardio má výhodu v širokom výbere. Každý si tak môže vybrať pohyb, ktorý ho najviac baví. Dajte si svižnú chôdzu po schodoch, vybehnite do prírody, zaplávajte si, zatancujte alebo skáčte cez švihadlo. Efekt bude rovnaký – efektívnejšie chudnutie.

Tip 5 Vyskúšajte posilňovanie

Ak diétu skombinujete so správnym pohybom, ide o zaručený spôsob, ako nielen schudnúť v oblasti rúk, ale predovšetkým ich spevniť a vyrysovať. Budú potom nielen štíhle, ale aj pevné. K tomu sa výborne hodí posilňovanie.

 

Pravidelným posilňovaním si môžeme vybudovať zároveň svalovú hmotu,“ hovorí Zbyněk Ceradský a dodáva: „Čím viac máte svalov, tým lepšie pracuje váš metabolizmus, a tým ľahšie sa vám bude chudnúť.“ Pod posilňovaním si každý predstavuje predovšetkým zdvíhanie činiek. Posilňovanie sa dá však robiť aj s vlastnou váhou. Schudnúť v oblasti rúk vám teda pomôžu aj „obyčajné“ kľuky alebo tzv. plank.

 

Tip 6 Upravte spánkový režim

Ak dostatočne nespíte, nepomôže vám pri chudnutí rúk ani tá najlepšia diéta. Len s kvalitným spánkom budete chudnúť podľa svojich predstáv. A to je fakt! Ako je to možné?

Kvalita spánku ovplyvňuje hormóny leptín a ghrelín, ktoré majú vo vašom tele na starosti pocity hladu a sýtosti. Keď málo a zle spíte, omnoho viac a horšie jete. Máte chuť na sladké a potrebu doplniť chýbajúcu energiu. Bohužiaľ, siahnete skôr po tabuľke čokolády ako po niečom zdravom. Nedostatok spánku dokáže chudnutie spomaliť alebo dokonca úplne zastaviť. Základom správnej spánkovej hygieny je pravidelnosť. Skúste chodiť spať a vstávať v rovnaký čas. Bez ohľadu na to, či je všedný deň alebo víkend. Minimálne hodinu pred spaním už nesledujte žiadnu obrazovku – mobil, notebook ani televíziu. Radšej siahnite po knihe, alebo si pustite meditačnú hudbu. Pred spaním nefajčite ani nepite kávu. Nikotín aj kofeín stimulujú mozog k činnosti.

Tip 7 Zlepšite pitný režim

Aj správny pitný režim vám pomôže schudnúť v oblasti rúk. Denne by ste mali vypiť 2 až 3 litre tekutín. Pitie vody pred jedlom vás pocitovo zasýti. Budete tak automaticky jesť menej a jednoduchým spôsobom tak znížite kalorický príjem. Na všetky limonády alebo ovocné šťavy či džúsy zabudnite. Nie sú zdravé, sú to len ďalšie zbytočné kalórie na ceste ku štíhlejším pažiam. Pite len čistú vodu, zelené a bylinkové čaje alebo čokoľvek nesladené.

 

Zhrňme si to

Aj napriek tomu, že zhodiť kilá navyše nejde len v určitej telesnej partii, existuje množstvo účinných možností, ako schudnúť nechcený tuk na rukách. Keď naše tipy, ako schudnúť ruky, správne skombinujete, zbavíte sa nielen nežiaduceho tuku, ale zároveň si spevníte paže vyrysujete svaly.

 

Pustite sa do toho, či už s diétou KetoMix, zdvíhaním činiek alebo behaním po schodoch. Nielen, že získate štíhlejšie telo, ale ušetríte aj za nákup nového šatníka na leto.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode