Ako sa vyhnúť dehydratácií za volantom?

29.08.2019 08:03

Či ste za volantom alebo v inej každodennej situácií, pravidelný pitný režim by mal byť alfou a omegou vášho životného štýlu. Nezabúdajte na to, že tekutiny, ktoré počas dňa z tela vylúčite by ste mali v rovnakom množstve organizmu aj vrátiť. Množstvo prijatých tekutín je veľmi individuálne a závisí najmä od vašej výšky, váhy, veku a pohlavia, no vo všeobecnosti platí, že by to malo byť okolo 2,5 až 3l tekutín. Spolu s tekutinami sa z vášho tela vyplavujú aj dôležité minerály, ktoré sa starajú o bezproblémové fungovanie rôznych procesov vo vašom tele.

Najlepší spôsob, akým rýchlo doplníte chýbajúce tekutiny a najmä minerály je ten, že do svojho pitného režimu zaradíte minerálne vody. Pri výbere minerálnej vody si všímajte hlavne jej zloženie a vyberte si takú, ktorá obsahuje najmä sodík, draslík, horčík a vápnik. My odporúčame minerálnu vodu Budiš, ktorá obsahuje všetko, čo vaše telo potrebuje. Výhodou je, že Budiš ponúka aj praktické 0,6l balenie, ktoré sa vám bez problémov zmestí aj do auta.

 

A práve hydratácia je pre každého zodpovedného vodiča veľmi dôležitá. Nedostatok tekutín má veľký vplyv na činnosti vo vašom organizme, čo sa môže podpísať na vedení vášho automobilu. Dehydrovaný organizmus môže vykazovať známky únavy, nepozornosti, nervozity alebo vás rozbolí hlava. A každý šofér vie, že keď nie je vo svojej koži, šoféruje sa mu omnoho menej komfortne. Okrem toho dehydrovaný šofér sa dostáva do veľmi nebezpečného stavu, v ktorom ohrozuje nie len svoju bezpečnosť, ale aj bezpečnosť ostatných.

 

Preto majte v aute vždy poruke fľašu s minerálnou vodou a je jedno, čo šoférujete krátke trasy alebo tie dlhé. Voda jednoducho nikdy nesmie chýbať. Minerálna voda Budiš je výbornou voľbou, pretože obsahuje správny pomer minerálnych látok, ktoré doplnia všetko to, čo sa počas namáhavej cesty z vášho organizmu stratí. Okrem toho pitie minerálnej vody prispieva k detoxikácií organizmu a taktiež posilňuje imunitný systém. A to je celkom zaujímavý benefit pre náš organizmus, nie?

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode