Aké šperky zvoliť na ples?

18.01.2017 16:00


Chystáte sa tento rok na ples? Ak áno, určite už tuho premýšľate nad tým, ako zažiariť. Väčšina žien si potrpí hlavne na výbere správnych šiat či topánok, k čomu samozrejme nemôže chýbať perfektný účes a make-up. Je však nutné povedať, že k plesovej vizáži sa doslova žiadajú šperky. Ako však vybrať ten správny šperk, aby váš outfit vyzdvihol a neubral mu na čare? Pomôžeme vám zorientovať sa.
 
Náušnice podľa účesu

 
Mnohé slečny a dámy trávia posledné hodiny svojich plesových úprav sedením v kaderníckych salónoch, kde im na hlavách vytvárajú rozmanité účesy. Aby sa výsledný efekt nepokazil, výber náušníc by bolo dobré prispôsobiť štýlu plesového účesu. Pokiaľ plánujete vlasy vyčesať do drdola či uzla, môžete voliť výraznejšie kúsky, ktoré na vyčesanej hlávke vyniknú a dodajú vášmu vzhľadu istú dávku šmrncu. Ak však túžite po honosnejšom účese, radšej siahnite po jemných náušniciach zo zlata alebo striebra, nech sa účes so šperkami zbytočne nebije.
 
Pravidlo troch


Tak ako platí pravidlo troch farieb pri ladení jednotlivých kúskov oblečenia, rovnako by sa malo dodržiavať aj pri šperkoch. Okrem vytvorenia farebnej súhry však hrá dôležitejšiu rolu pri počte doplnkov. Ten by nemal presahovať viac než tri kúsky, aby výsledný outfit nepôsobil zbytočne prezdobene. Dva, maximálne tri doplnky sú preto úplne postačujúce, lepšie je zamerať sa na jeden výrazný kúsok, ako napríklad netradičný prsteň zo zlata, ktorý doplníte len jemným náramkom. Pokiaľ sú vaše šaty dostatočne výrazné, šperky, po ktorých siahnete, by mali byť skôr jemnejšie, nech outfit stále pôsobí elegantne.    
 
Zlaďte sa s partnerom

 
Keďže plesy sú spoločenské udalosti, po ženskom boku by nemal chýbať muž. Práve z tohto dôvodu je potrebné myslieť na zladenie vašich doplnkov. Aj keď muži sa okrem kravaty doplnkom zvyčajne vyhýbajú, ak sa rozhodnú svoj outfit okrášliť vreckovými hodinkami na retiazke alebo elegantnými manžetovými gombíkmi, dbajte na to, aby vaše šperky boli v jednom tóne. To znamená, že ak muž zvolí doplnky v striebornom prevedení, nemali by ste typy kovov mixovať, ale voliť náramky, retiazky či prstene zo striebra. To isté platí o platine, zlate a jeho farebných variantoch.

Výnimočnosť šperku začína už pri jeho nákupe a viac sa dozviete na:

www.sperky-a-diamanty.sk/sperky

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode