88 % Slovákov nevymenuje povinnú výbavu, s obľubou ale vozia talizmany

20.05.2016 18:10

Podľa výskumu agentúry STEM/MARK pre značku Orbit je znalosť prvkov povinnej výbavy Slovákov veľmi zlá. Kompletne všetky ich nevymenuje celých 88 % respondentov. Ak už si spomenú aspoň na niečo, je to najmä lekárnička. Zdravie je pre nás na prvom mieste. Dôležitú úlohu však hrajú aj predmety prispievajúce ku komfortu jazdy, ktoré sa objavujú u väčšiny slovenských vozidiel a tvoria akúsi "nepovinnú výbavu". Patria sem slnečné okuliare, vlhčené obrúsky, nápoj a tiež žuvačky bez cukru. Menej ako desatina opýtaných tiež vozí rôzne talizmany bez akejkoľvek praktickej funkcie.

Auto sa pre mnohých stáva takmer druhým domovom a chcú sa v ňom cítiť čo najlepšie. Nad rámec zákonom danej výbavy, ktorú štandardne vozia, je teda neoddeliteľnou súčasťou ich vozidla akási "nepovinná výbava". Tá síce na rozdiel od povinnej nezachráni život ani neopraví defekt na aute, vie ale osviežiť a výrazne spríjemniť krátke aj dlhé cesty. V priehradkách takmer 75 % respondentov nechýbajú slnečné okuliare, polovica nedá dopustiť na vlhčené vreckovky. 48 % vodičov myslí aj na vhodnú náhradnú obuv nielen pre svoje vozidlo ale aj pre seba, aby sa im pohodlne riadilo. 18 % má po ruke vždy niečo malé na jedenie a zhruba rovnako veľká skupina sa nezaobíde bez žuvačky, ktorá je praktickým pomocníkom ako sa starať o ústnu dutinu nielen na cestách. Pre 40 % opýtaných je potom nutnosťou nápoj.

 Malá trvanlivá desiata, nápoj a predovšetkým žuvačky Orbit by mali byť súčasťou každej nepovinnej výbavy. Žuvanie totiž zvyšuje produkciu slín, čím pomáha neutralizovať kyseliny zubného kazu, ktoré napádajú zuby. Navyše príjemne osvieži a rozptýli. A nech už sa vodiči vydajú kamkoľvek, nemali by zabúdať na žuvanie po každom jedle a pití. 62 % vodičov potvrdilo, že jazdu im vie spríjemniť správny spolujazdec. Žuvačky Orbit ním jednoducho sú. Vďaka praktickej dóze skvele pasujú do držiaka na pitie či do priehradky.
Téma (ne)povinnej výbavy je aktuálnejšia s nadchádzajúcim obdobím dovoleniek. Hoci kompletnú povinnú výbavu vedelo vymenovať len 12 % Slovákov, viac ako polovica respondentov sa informuje o povinnostiach na cestách v destinácii dovolenky. Podľa zrealizovaného prieskumu vyšlo najavo, že až 58 % respondentov, ktorí cestujú autom, si pred cestou do zahraničia vždy zodpovedne overujú, aká je v danej krajine povinná výbava. Na dlhých cestách je potom kľúčová aj správna nepovinná výbava pre maximálne pohodlie vrátane žuvačiek Orbit. Šťastnú a sviežu cestu!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode