1. apríl 2019 Mercedes-AMG A 35 4MATIC sedan: AMG rozširuje rodinu kompaktov

01.04.2019 16:25

Model A 35 4MATIC sedan (kombinovaná spotreba paliva 7,3-7,2 l/100 km; kombinované emisie CO2 167-164 g/km)1 je druhým modelom značky Mercedes-AMG, ktorý stojí na novej platforme kompaktného vozidla. Výnimočnú dynamiku zabezpečuje 2,0-litrový štvorvalcový prepĺňaný motor s výkonom 225 kW (306 k) a krútiacim momentom 400 Nm, dvojspojková prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G (so sériovou funkciou pretekárskeho štartu), ľahký a stabilný AMG podvozok či voliteľný podvozok AMG RIDE CONTROL s adaptívnym tlmením pre každé koleso a variabilný náhon na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC (od čisto predného náhonu až k rozdeleniu krútiaceho momentu v pomeru 50 : 50).

Dynamický potenciál podčiarkuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,8 sekundy. Motor dostal variabilný ventilový rozvod CAMTRONIC, inteligentný teplotný manažment pre motor a olej, piezoelektrické vstrekovače dávkujúce palivo s vysokou presnosťou ako aj zapaľovanie viacerými iskrami. Patentované honovanie valcov CONICSHAPE® znižuje vnútorné trenie motora a tiež tak prispieva k zvýšeniu efektívnosti.

 

Vodič má podľa aktuálneho záujmu na výber päť jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT (Klzká vozovka, Komfort, Šport, Šport+ a Individuálny), čo mu umožňuje nastaviť si prejavy vozidla vrátane reakcií motora a prevodovky od komfortných až po dynamické.

 

Precízne reakcie pri zatáčaní ako aj stabilita vozidla počas rýchlej jazdy je výsledkom zosilnenia prednej časti prostredníctvom hliníkovej výstuhy pod motorom a ďalších dvoch diagonálnych výstuh.

 

O krotenie vášní sa postará výkonná brzdová sústava so 4-piestikovými pevnými strmeňmi monoblok na prednej náprave a 1-piestikovými plávajúcimi strmeňmi na zadnej náprave, pričom ventilované a dierované kotúče (350 mm vpredu, 330 mm vzadu) sa starajú o zabránenie vädnutia brzdného účinku.

 

Slobodu, ktorú dodáva vozidlu dynamika, dopĺňa aj sloboda vnútorného priestoru. Prispieva k tomu rázvor osí kolies s hodnotou 2 729 mm, špičkový priestor na hlavu a batožinový priestor s objemom 420 l. Voľnosť dodáva aj nové intuitívne ovládanie rozhrania systému MBUX (Mercedes-Benz User Experience – Užívateľský zážitok Mercedes-Benz) či možnosť pokročilého hlasového ovládania po vyslovení hesla „Hey, Mercedes“ („Ahoj, Mercedes“). Prostredníctvom nového, voliteľného interiérového asistenta MBUX možno prostredníctvom gest bezdotykovo obsluhovať rôzne funkcie multimediálneho systému alebo aj zapnúť či vypnúť svetlo na čítanie.

 

V novom modeli Mercedes-AMG A 35 4MATIC sa na želanie dodáva aj systém AMG Track Pace, ktorý zaznamenáva viac ako 80 údajov (napr. rýchlosť, zrýchlenie) jazdy. To všetko dopĺňa zobrazenie časov na kolá a úseky, ako aj farebne zvýraznený rozdiel v porovnaní s referenčným časom.

 

Na zlepšenie funkčných vlastností vozidla je na želanie k dispozícii Aerodynamický balík AMG vyvinutý v aerodynamickom tuneli. Expresívny charakter modelu umocní aj špeciálny balík čiernych prvkov AMG Night.

 

1 Uvedené hodnoty (predbežné hodnoty) boli zistené podľa predpísaného spôsobu merania. Ide o hodnoty CO2 podľa NEDC v zmysle čl. 2 bodu 1 vykonávacieho nariadenia (EÚ) 2017/1153. Hodnoty spotreby paliva boli vypočítané na základe týchto hodnôt.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode