30 rokov závodu Suzuki v Maďarsku

16.07.2021 14:07

Vyrobil okolo 3,6 milióna vozidiel

 

V roku 1991 japonská spoločnosť Suzuki Motor Corporation založila svoj automobilový závod v maďarskom Esztergome. Za tri desaťročia vyrobil závod Magyar Suzuki v Esztergome približne 3,6 milióna vozidiel. Prvým dodávaným modelom z novej automobilky sa stala druhá generácia Suzuki Swift. Doposiaľ najžiadanejším je Suzuki Vitara. Päť rokov za sebou je Suzuki najpredávanejšou automobilovou značkou v Maďarsku. V roku 2019 zaujala firma Magyar Suzuki siedme miesto medzi najväčšími spoločnosťami v krajine. Cieľom spoločnosti do budúcna je neustále obnovovať sortiment výrobkov a zavádzať alternatívne pohony.

Od svojho založenia sa maďarský závod Suzuki neustále rozširuje. Výrobnú kapacitu zvýšil na takmer 300-tisíc vozidiel ročne. Pokiaľ výroba prvých áut trvala asi tri dni, dnes na to stačí jediný deň. Po najnovšej všestrannej modernizácii (v roku 2016) poskytuje závod v Maďarsku prácu približne 2 800 zamestnancom.

 

Závod v Esztergome patrí medzi najvýznamnejšie výrobné kapacity Suzuki na celom svete. V súčasnosti dodáva automobily do 123 krajín, vrátane európskych. Vyváža ich aj do Japonska a Ruska. Medzi ďalšie rastúce odbytištia patrí Ukrajina a Blízky Východ, Izrael a severoafrické krajiny (napríklad Maroko).

 

Maďarský závod Suzuki je unikátny kompletnou, výrazne robotizovanou, automobilovou výrobou na jednom mieste. Ucelená výroba modelov na jednom mieste začína od lisovania a zvárania oceľových plechov a pokračuje cez výrobu motora, lakovanie častí karosérie a končí záverečnou montážou a kontrolou kvality hotových vozidiel. Závod je zároveň európskym centrom náhradných dielov i príslušenstva japonskej skupiny spoločností a pritom popredným automobilovým centrom v Strednej Európe.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode