„Robíš to naopak!“ Povedal chlapík z čierneho auta…

09.03.2024 17:53

 

Herec a moderátor Marcel Ochránek a jeho úžasné herecké umenie, ktoré si možete pozrieť v divadlách, muzikáloch a iných projektoch. Okrem toho, má stále sledovanosť záhradkársky magazín „Postav dom, zasad strom“, ktorý moderuje spolu s Kristínou Farkašovou-Tormovou. Marcela sme vyspovedali, aký je za volantom,aj to, že má rád rýchle autá a dozvedeli sme sa, že je fanúšik značky Škoda. Otestoval si jedno rýchlych áut – Škoda Octavia RS a jeho dojmy z testovania si môžete pozrieť vo videách. :)

 

Na Novej scéne účinkuješ v novej komédii Dáš to! ...ktorá mala veľký pozitívny ohlas u divákov. Spomenieš ešte zopár projektov, v ktorých účinkuješ? 

 

Určite divákov pozývam na anglickú komédiu s názvom Thriler 2,22 a nájdete nás v divadle Komédie. Mám rád aj zájazdové predstavenia ako sú Panikári, Pi čaj, miláčik a mnohé iné. Stále ma diváci môžu vidieť v populárnom záhradkárskom projekte na RTVS - Postav dom, zasad strom, ktorý s Kristínou robíme už zopár rokov. Na Novej scéne ma uvidíte vo viacerých muzikáloch ako je napríklad Bodyguard... 

 

Bývaš v Nitre a ročne najazdíš okolo 20-30 tisíc km ročne, čo je slušné číslo aj na profesionálneho vodiča. Možno prezradíš, čo ty nemáš rád na správaní sa vodičov na cestách?

 

Veľmi rád relaxujem za volantom aj na dlhších trasách, ale nemám rád vodičov, ktorí nevyhadzujú blinkre, ani tých čo na trojprúdovke idú v strednom pruhu v rýchlosti 90 km/h. Mesačne urobím 3-4 tisíc kilometrov a nerobí mi to problém. Stane sa, že ak urobím chybu za volantom, tak nejdem do konfliktu, všetko riešim s úsmevom a väčšinou, ak je niektorý vodič nabrúsený, tak sa upokojí, veď nejde o život… Ľudia by mali byť k sebe tolerantnejší a ohľaduplnejší, ale nie vždy to tak je, čo ma mrzí.

 

Máš rád rýchle autá...aj si zaplatíš za prekročenie rýchlosti? Ak áno kde sa ti to pošťastilo?

 

V Českej republike som prekročil predpísanú rýchlosťo pár kilometrov, asi /7 - 8 km/, kde ma odfotili a prišiel mi potom veľmi milý pozdrav v sume okolo tisíc českých korún. Samozrejme, som to zaplatil. Horšie na tom bol môj kamarát, ktorého vo Švajčiarsku namerali na 50-tke, v meste a prekročil predpísanú rýchlosť síce len o kilometer a smutné bolo, že mu prišla domov, pokuta 50 eur. Tam je to oveľa prísnejšie, takže odporúčam, nech tam vodiči dodržujú dopravné predpisy. 

 

Vyššiu rýchlosť na diaľnici ti zatiaľ nenamerali?

 

Veru namerali! Na 130-tke som išiel v rýchlosti 150 km/h a páni policajti ma skásli len taká radosť! Spomenuli aj môjho kolegu Tomáša Maštalíra, ktorý nedávno išiel tou trasou v rýchlosti 200 km/h a bohužiaľ tiež platil… Spotil som sa, ale svitla nádej, keď mi povedali, že majú sto eurové bločky a posledný 50 eurový bloček. Tak som si vypýtal práve ten a dali mi ho. :) Nebolo to bolestné a odvtedy si dávam obmedzovač alebo tempomat, aby ma nelákalo viac dupnúť na plynový pedál.

 

 

Občas vidíme na ceste technicky zdatných vodičov pri výmene kolesa. Patríš k nim tiež?

 

Pamätám si, že som dostal svoj prvý defekt a išiel som na benzínku s tým niečo urobiť. Mal som zdvíhak, a vercajch, ktorý som mal v aute. Ako som začal dával dolu koleso, tak vedľa mňa bolo čierne „mafianske“ auto s tmavými sklami. Zrazu sa v okamihu otvorilo okienko a hlas z toho auta mi povedal iba toľko: ...“robíš to naopak!“ Odvtedy už radšej zavolám asistenčnú službu a nebudem sa trápiť. Poďakoval som sa mu a urobil som to, ako to povedal. 

 

Raz si neodhadol vzdialenosť a narazil si do predchádzajúceho auta. Ohnuté plechy, ale nikomu sa nič nestalo…mal si zážitok, ktorý ťa v teraz napadne, že to bolo nepríjemné?

 

Žijem v Nitre a bol som zamyslený na semafóre, keď v tom naskočila zelená a človek za mnou ma vytrúbil. Dokonca si dal tú námahu, že pri predbiehaní mi vulgárne vynadal. Trápne som sa cítil, a hoci mám bratislavske špézetky, a v Nitre už bývam asi 10 rokov, tak vôbec to nepomohlo, pretože v nadávkach pokračoval ďalej...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode