Žijem si svoj sen...

10.05.2011 10:45

Speváčka a herečka Lenka Salmanová alias LERA si zajazdila na novom modeli Renault Twingo Miss sixty a podelila sa s nami o svoje dojmy.
LeRa v týchto dňoch vydáva debutový album „Tebe a mne“ v koprodukcii Ivana Táslera. Známa je aj z muzikálov: Čajočky, Neberte nám princeznú, Traja mušketieri, Rent,... Okrem toho vlastní umelecko-eventovú agentúru Carat Agency, ktorá organizuje najväčší tuningový zraz na Slovensku - Carat Tuning Party.

Vaša práca je asi vaším koníčkom alebo nemám pravdu?
Som rada, že sa môžem živiť umeleckou a kreatívnou prácou, ktorá ma naozaj baví. Robiť vlastnú muziku, koncertovať, stvárňovať zaujímavé postavy v divadle...Vždy som po tom túžila. Žijem si svoj sen.

Ak počujete slovo AUTO. Čo to pre vás znamená?

Auto je pre mňa nevyhnutnosť. Mám VW Beatle a som s ním spokojná. Je to auto, na ktoré si musíte najprv zvyknúť, ale potom je to láska na celú večnosť. Môj manžel má džíp a keď ideme na dlhšiu trasu a potrebujeme veľa vecí, tak si berieme jeho auto.

Aký relax uprednostňujete?
Mám rada aktívny, dobrodružný relax. Športujem, mám psíkov, ktorým sa venujem, píšem texty, skúšam s kapelou, veľa času trávim šoférovaním a to je tiež dobrý spôsob relaxu a resetu myšlienok.

Venujete sa tuningovým zrazom, kde si môže zapretekať každý z nás, kto má v sebe trošku adrenalín. Vyskúšali ste si takú jazdu šmykom?
Vyskúšala som takmer všetko, čo je k dispozícii na Carat Tuning Party, vrátane driftov, slalomov, pálenia gúm. Je fajn vyskúšať si aj rôzne netypické a krízové situácie za volantom, aby v prípade núdze človek zareagoval pohotovo a vhodne. To by som odporučila všetkým ženám-vodičkám

Kolóna mnohým znepríjemňuje život v cestnej prevádzke. Aký je váš názor na túto tématiku?
Kolóny by sa mali prioritne riešiť kompetentnými v rámci infraštruktúry, keďže mnohým ľuďm to znepríjemňuje a komplikuje život. Našťastie v špičke nechodievam do práce, väčšinou v menej frekventovaných hodinách. Ak sa náhodou do kolóny dostanem, pustím si dobrú metalovú muzičku a teším sa z toho. Hudbu si však radšej vychutnám na dlhých trasách. Občas porušujem pravidlá, ale nikdy by som nešla do extrému a zbytočného risku.

Tak sa potom nevyhýbate pokutám alebo...?
Pokuty neplatím, to my čajočky vieme poriešiť :-). Čo neuznávam je alkohol, či iné omamné látky za volantom. Tam by som sankcie pokojne pritvrdila.

Jazdíte radšej na nových alebo starších autách?
Vôňa nového auta, zabehnutie motora, dokonalý design – jasné, nové autá majú svoje výhody. Mám to šťastie, že niekedy dostávam od partnerov tuningu predvádzacie modely rôznych áut, ktoré si môžem na pár týždňov vyskúšať. V starších, opotrebovanejších autách si trúfam viac experimentovať, akčnejšie jazdiť. Najviac citlivá som na svoje autíčko, ktoré mám už 2 roky, ale nemá ani jeden škrabanček a je to také moje žlté kuriatko, ktoré si opatrujem a šetrím.
   
Mali ste možnosť vyskúšať tiež taký menší model auta a to benzínový Renault Twingo Miss sixty 1,2 16 V. Ako sa vám páčil?
Páčila sa mi šampusovo-ružová farba karosérie auta s kvietkami a s ružovými diskami. Vo vnútri sú ružové doplnky a ružové lémy pohodlných sedadiel milým spestrením. Jednoducho ženské auto bez debaty. Pre mňa je dôležitý imidž, cena a spotreba. A tu je to na mieste. Vhodné autíčko do mesta, na nákupy pre štýlové kočky. Čo sa týka Twinga, tak aj keď mám v aute silnejší motor, tak tento motor je živý a do mesta priam ideálny hlavne svojimi rozmermi. Na kratších vzdialenostiach vás nesklame a v zákrutách som si to tiež vychutnala. Chýbal mi síce palubný počitač na ktorý som zvyknutá, ale inak celkovo u mňa tento model obstal na jednotku! V budúcnosti, ak bude možnosť, veľmi rada by som si zaobstarala ekologické auto, keďže sa intenzívne zaoberám spôsobmi kvalitnejšieho, humánnejšieho a ekologického života.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode