Zatiaľ mám len elektrický bicykel...

13.04.2024 17:53

Bývalý hokejista Slovanu a hokejový tréner Slovanu - Zdeno Cíger založil hokejovú akadémiu, trénuje juniorov na Slovane. Pospomínal na kluby NHL, kde pôsobil a pre náš online magazín otestoval nové a jediné elektrické kombi na svete – MG5. Po dlhšom čase si vyskúšal automatickú prevodovku a jeho postrehy z tohto modelu nájdete vo videách. :)

Založil si hokejovú akadémiu, ktorá pomohla mnohým deťom, ktoré túžili hrať hokej. Koľko rokov je od založenia Akadémie a ako dlho trénuješ juniorov na Slovane?

 

Je to už 14 rokov a v podstate fungujeme doteraz. Pôvodná myšlienka bola pomôcť deťom zo sociálne slabších rodín, čo sa nám aj podarilo. Nakúpili sme chlapcom výstroj a za tréningy neplatili, pretože hokej je drahý šport a nie každý si ho môže dovoliť. Aj takto sme hľadali talenty. Z našich hráčov sa v rámci hokeja uplatnil napríklad Libor Nemec, ktorý hral vo Fínsku a bol aj súčasťou reprezentačných výberov vo svojej kategórii. Momentálne sa udomácňuje v Severnej Amerike v NCAA. Čo sa mňa týka, tak posledné tri roky trénujem juniorov na Slovane.

 

 

Si bývalý útočník New Jersey Devils, kde si bohužiaľ mal aj zranenie. V akých kluboch si potom ešte pôsobil a aké bolo dávať góly v Amerike v porovnaní so strieľaním gólov doma?

 

Tak mal som ťažké zranenie v New Jersey, kde som hral dve sezóny. Mal som zlomenú navikulárnu kostičku, ale našťastie sa mi zrástla. Potom som pôsobil v Edmontone, v Kanade, kde sa mi páčilo. Krásne hory, chodil som tam na ryby, veľmi pekné prostredie. Potom nasledoval klub New York Rangers a nakoniec som na chvíľu zakotvil v Tampa Bay Lightning. Potom som sa rozhodol vrátiť domov. Inak v Amerike a Kanade som dával viac gólov /32 gólov/ ako doma. Tak to vyšlo… :)

 

Kto ťa učil šoférovať, aké boli tvoje prvé jazdné skúsenosti a prvá kolízia s iným autom?

 

Samozrejme, otec bol môj prvý učiteľ šoférovania. Učil nás s bratom jazdiť a myslím si, že sa mu to podarilo. Základy sme už vedeli a autoškolu sme zvládli bez problémov. Búračiek som veľa nemal, len raz som zrušil dopravnú značku a potom ešte raz s iným autom som opäť narazil do značky, to je také moje. Priznám sa, že nejazdím rýchlo, skôr si užívam šoférovanie bezpečnou jazdou.

 

Je doba elektromobilov a možno aj ty si k tomu naklonený...mať raz také auto?

 

Zatiaľ mám doma len elektrický bicykel a vyhovuje mi po každej stránke. Veľa na ňom najazdím, hlavne po meste, čo mi vyhovuje aj kvôli parkovaniu, keďže vieme, aký je problém v meste s parkovaním. Elektrické auto nevylučujem v budúcnosti, keď bude infraštruktúra nabíjacích staníc prepracovanejšia a rozsiahlejšia. Zatiaľ by som skôr išiel do hybridných technológii... 

 

Za to, máš doma upraveného Harleya. Kde si všade prevetral svojho dvojkolesového tátoša?

 

Teším sa z neho a mám s ním prejazdenú celú Európu. Našťastie som nemal žiadne pády, pretože s motorkou jazdím ako s autom, pomaly a bezpečne. Už pomenej jazdím, hoci, keď som bol mladší, tak som víkendy často jazdil s partiou motorkárov. Dokonca som raz vzal manželku na motorke k jej sestre do Talianska. Cestou tam svietilo slnko, ale naspäť nám pršalo celú cestu. Už viackrát so mnou na motorku nesadla... 

 

Akú máš skúsenosť so ženami vodičkami?

 

Chodievam do hotela Ponteo v Rusovciach na pivko a vidím, že tam často chodia ženy cvičiť. Zdá sa mi, že je málo vodičiek, ktoré vedia poriadne zaparkovať, pretože sú tam naznačené dve čiary, ale milé ženy ich nevidia, a zaparkujú presne na stred čiary. Ak by chcelo zaparkovaťviac áut, tak sa to v tom prípade nedá. Iný problém je, keď idem obchvatom smer na Trnavu, vodička ide ide 80-tkou v strednom pruhu a netuší, že má ísť do tretieho pruhu. Stane sa potom, že takú vodičku musím, predbehnúť sprava a nerobím to rád. Sú aj dobré vodičky, takže nehadžem všetky do žita. :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode