Viac zábavy, lepšia prechodnosť v teréne, viac Avenger - nový Jeep Avenger 4xe

01.04.2024 00:50

  • Značka Jeep® po prvý raz uvádza inovatívnu techniku hybridného pohonu 4xe v modelovom rade Avenger.

  • Kombináciou systému pohonu všetkých kolies so 48-voltovou technikou mild-hybrid zlepšuje prejazdnosť modelu Avenger s elektrifikovaným pohonom v teréne.

  • Nový Jeep Avenger 4xe je rovnako ako verzie s pohonom predných kolies automobilom kategórie B-SUV s kompaktnými rozmermi a priestranným interiérom, ktorý stelesňuje esenciu značky.

  • Ambiciózny model kombinuje modernosť a tradíciu vďaka technike zaručujúcej výborné jazdné vlastnosti v teréne bez negatívneho ovplyvnenia environmentálnej udržateľnosti.

  • Jeep Avenger 4xe sa bude dať objednávať od konca roka 2024.

    Značka Jeep®, známa svojou tradíciou dobrodružnosti a inovácií, po veľkom úspechu elektrickej verzie predstavuje najnovší prírastok do svojho najmenšieho modelového radu – nový Avenger 4xe. Týmto novým modelom nadväzuje na svoju jedinečnú tradíciu globálnej značky špecializovanej na SUV s pohonom 4x4.

    Srdcom nového modelu Avenger 4xe je inovatívna technika hybridného pohonu 4xe. Tento prelomový systém poskytuje viac ako iba redukciu emisií, pretože umožňuje elektrifikovanú jazdu vo všetkých terénnych podmienkach.

    Eric Laforge, šéf značky Jeep® v Európe, povedal: „Nový Jeep Avenger 4xe predstavuje bod zlomu pre značku. Najnovšia verzia nášho úspešného modelu kombinuje kompaktné rozmery a všestrannosť modelu Avenger so systémom pohonu všetkých kolies. Výsledkom sú oveľa dynamickejšie jazdné vlastnosti. Nový Avenger 4xe dopĺňa ponuku SUV s pohonom 4x4 značky Jeep vo všetkých segmentoch.“

Jeep

Verzia 4xe vďaka integrácii systému pohonu všetkých kolies pozdvihuje doterajšie schopnosti modelu Avenger na novú úroveň. Rozsiahlejším využitím elektrifikácie nový Avenger 4xe dosahuje lepšiu trakciu a jazdné vlastnosti v teréne. Pohon kombinuje turbodúchadlom prepĺňaný benzínový motor s objemom 1,2 litra a výkonom 100 kW (136 k) s dvoma elektromotormi s výkonom po 21 kW (28 k). Z nich jeden je namontovaný na zadnej náprave a poháňa zadné kolesá, druhý je integrovaný do 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovky e-DCS6. Vďaka tomu sú obidve nápravy poháňané a na zadné kolesá sa môže prenášať krútiaci moment až 1900 Nm. Funkcia „power looping“ umožňuje pohon všetkých kolies 4xe bez ohľadu na úroveň nabitia batérie, čím zaručuje suverénne napredovanie aj v najťažších jazdných podmienkach. V takomto prípade spaľovací motor poháňa predné kolesá a súčasne aj elektromotor v prevodovke, ktorý vtedy funguje ako generátor vyrábajúci elektrickú energiu pre elektromotor pohonu zadných kolies. Rovnako ako pri verzii Avenger e-Hybrid aj systém pohonu verzie Avenger 4xe umožňuje v určitých prevádzkových podmienkach ako cúvanie, parkovanie alebo jazda v meste malou rýchlosťou výlučne elektrický pohon vozidla.

Modelový rad Avenger je dôkazom záväzku značky Jeep® poskytovať zákazníkom slobodu voľby, ako aj uľahčovať a podporovať prístup k elektrifikovaným vozidlám šetrnejším k životnému prostrediu. Vďaka rozmanitej ponuke pohonov, ktorá obsahuje spaľovací motor, elektromotor a mild-hybridný pohon, dva druhy prevodoviek (manuálnu a automatickú dvojspojkovú) a dva druhy pohonu (predných a všetkých kolies) dokáže Jeep Avenger uspokojiť všetky potreby a preferencie zákazníkov v rámci svojho segmentu.

Avenger 4xe svojou kombináciou 48-voltovej techniky mild-hybrid so systémom pohonu všetkých kolies reprezentuje úsilie značky Jeep® ponúkať zákazníkom v Európe udržateľné vozidlá s pohonom 4x4. Ako výsledok stratégie elektrifikácie v záujme environmentálnej udržateľnosti sa ponuka značky Jeep® neustále rozširuje a je rozsiahla a rôznorodá ako nikdy predtým. V tomto duchu má nový Avenger ambíciu nanovo definovať mantinely v oblasti schopností a udržateľnosti.

Objednávky na Jeep Avenger 4xe začnú autorizovaní predajcovia prijímať koncom roka 2024.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode