V novej triede S sú aj vzadu sediaci pasažieri prvoradí

02.04.2013 09:48

Najnovšia generácia triedy S bola prvý raz v histórii tohto špičkového modelu Mercedes-Benz S vyvinutá ako sedan s dlhým rázvorom. Až z tohto predĺženého sedanu (teda opačne ako v minulosti), bola následne odvodená aj verzia s bežným rázvorom. Popri variante, kedy jeho majiteľ sedí osobne za volantom, je tak sedan s dlhým rázvorom vhodnejší tiež ako reprezentačné vozidlo so služobným šoférom (a majiteľom sediacim vzadu). Tým skôr, že táto nová vlajková loď programu osobných vozidiel Mercedes-Benz obsahuje množstvo noviniek, ktoré sú špeciálne zamerané aj na komfort a bezpečnosť vzadu. V novej triede S sú tak aj vzadu sediaci pasažieri prvoradí.


Pre vodiča najnovšej triedy S je pripravená tiež nová koncepcia indikácií a obsluhy. Informačná centrála zahrnuje dva farebné displeje s vysokým rozlíšením vo formáte 8:3 a s uhlopriečkou 30,7 cm (12,3 palcov). Ľavý poskytuje informácie. Pravý je na pohodlné riadenie informačných, zábavných a komfortných funkcií.


O najvyšší komfort obsluhy sa v interiéri novej triedy S stará vyše sto nastavovacích a iných motorov. Ako svetové novinky prináša vozidlo sedadlá s masážnou funkciou ENERGIZING (podľa princípu horúceho kameňa) a aktívnym ventilovaním reverzibilnými (meniacimi smer prúdenia vzduchu) ventilátormi. Voliteľnou novinkou výbavy sú i vyhrievané lakťové opierky a stredové polia vnútorného obkladu dverí vpredu a vzadu (dvere a stredová lakťová opierka). Nechýba vyhrievaný volant a zvlášť rýchlo reagujúci systém vyhrievania Plus, individuálne nastaviteľný pre jednotlivé sedadlá. Medzi voliteľnými ponukami je tiež ďalšia svetová novinka aktívna aromatizácia. Má samočinné zapínanie, vypínanie a nastavovanie intenzity. Eliminovať niektoré vírusy, baktérie i spóry a osviežovať vzduch zvýšenou koncentráciou záporne nabitých iónov kyslíka dokáže zasa systém ionizácie.


Na funkčnosť a komfort interiéru novej triedy S nadväzuje jeho čistý, suverénny, jedinečne plynulý a zmyselne elegantný dizajn. V zladenej koncepcii materiálov a farieb sa využíva i drevo. Rovnako ako prvky mimoriadnej kvality: metalizované povrchy spínačov s perleťovým lakom v odtieňoch podľa farby interiéru.


Bezpečnosť vo vozidle vzadu zvyšuje automaticky sa nastavujúci zámok bezpečnostného pásu, bezpečnostný pás s airbagom a lôžkové sedadlo sériovo vybavené cushionbagom. Ten zabraňuje skĺznutiu pasažiera pri nehode popod bezpečnostný pás.


V novej triede S debutuje tiež úplne nová generácia multimédií s intuitívnou obsluhou, vizualizáciou a animáciou funkcií.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode