Trafil do čierneho! Na prácu aj na zábavu...

02.07.2023 08:49

Renault Trafic je na trhu už vyše 40 rokov a my svyskúšali 8-miestnu verziu L2, takže sme vyskúšali všestrannosť tohto modelu. Predná chrómová maska s LED-svetlometmi pôsobí elegantne, pri pohľade zboku v čiernej farbe, stmavenými oknami a obutím na 17-palcových diskoch, na druhej strane decentne a nenápadne. 

Vo výbave sme mali komfortné kožené sedadlá v rozložení: 2 miesta vpredu a 2 trojmiestne lavice v strednom a zadnom rade. Ideálny na prepravu osôb alebo pre väčšiu rodinu. Zadné lavice sa pri troche zručnosti a sily ľahko vyberú von, vtedy vznikne priestor na naloženie objemnejších vecí a auto poslúži ako "pracant", čo sme využili pri sťahovaní. Zadné lavice sú posuvné po dĺžke, takže stále ostáva variabilita priestoru. 

Hravo sa zmestí aj do parkovacích domov, takže s parkovaním tiež nie sú problémy, tam sme hlavne ocenili cúvaciu kameru. V kokpite nám ku komfortu slúžila automatická klimatizácia a zadní pasažieri majú k dispozícií tiež manuálne ovládanú klimatizáciu. Jazdu nám uľahčoval adaptívny tempomat, asistent udržania v jazdných pruhoch nás upozornil, keď sme sa vychýlili z nášho pruhu. V noci nám už spomenuté LED svetlomety dobre posvietili na cestu, využili sme aj automatický režim diaľkových svetiel, ktorý fungoval bez problémov, akurát pri jazde po diaľnici neskôr zaregistroval oproti idúce autá, čiže sa nám stalo, že ich aj osvetlil.

Cestu sme si spríjemnili bluetooth streamingom cez multimediálny systém Media Nav Evolution, v spojení s navigáciou sme prišli vždy bez problémov do cieľa. Priemerná spotreba sa nám v spolupráci s dvojspojkovou automatickou prevodovkou ustálila na 7,5 litra, čo je na tento segment uspokojivé. Množstvo odkladacích priečinkov vpredu nám uľahčilo cestovanie, odkladací kastlík pred spolujazdcom, ktorý sa celý vysunul von ako šuplík, pridal k praktickosti celého auta. Celkové všestranné využitie modelu z neho robí nielen pomocníka pri práci, ale aj spoločníka počas naberania zážitkov.

 

Renault Trafic SpaceClass dCi 170 EDC  
Zdvihový objem cm3 1977
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 125(170) / 3500
Max krútiaci moment v Nm pri 1/min 380/1500
Maximálna rýchlosť km/h 179
Zrýchlenie 0-100 sek. 10,6
Priemerná spotreba (l/100 km) 6,9
Cena modelu 51480,-

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode