Svetová premiéra štúdie ŠKODA Rapid SPORT vo Wörthersee

10.05.2013 11:33

  • ŠKODA Rapid SPORT prezentuje možnosti, ktoré ukrýva model Rapid
  • Výkon v kompaktnom balení plný dynamiky a športového vzhľadu
  • 32. ročník legendárneho stretnutia Volkswagenu od 8. do 12. mája 2013

Štúdia ŠKODA Rapid SPORT oslavuje svoju svetovú premiéru na tohtoročnom stretnutí GTI vo Wörthersee. So športovou verziou kompaktnej limuzíny ŠKODA Rapid ukazuje český výrobca automobilov opäť rozmanitosť svojej modelovej palety. 32. ročník legendárnej tuningovej akcie Volkswagenu sa koná od 8. do 12. mája 2013.

 

Každoročne sa na začiatku mája schádza až 200 000 tuningových fanúšikov Volkswagenu na kultovom stretnutí v rakúskom Reifnitze. ŠKODA im tento ako hlavné lákadlo predvedie model ŠKODA Rapid SPORT - obzvlášť vydarenú štúdiu svojej kompaktnej limuzíny ŠKODA Rapid.

 

„Stretnutie GTI je Mekkou pre všetkých fanúšikov tuningu a motoristického športu“, hovorí predseda predstavenstva ŠKODA, Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland.„S automobilom ŠKODA Rapid SPORT ukážeme prvýkrát vyslovene športový a emocionálny variant našej novej kompaktnej limuzíny Rapid. Opäť tak zdôrazňujeme kompetenciu našich zamestnancov v oblasti športových vozidiel a motoristického športu“, hovorí Werner Eichhorn, člen predstavenstva zodpovedný za oblasť Predaja a marketingu firmy ŠKODA.

 

ŠKODA Rapid SPORT ukazuje potenciál dizajnu ŠKODA a možnosti, ktoré sa skrývajú v Rapide. Vznikol automobil plný dynamiky so športovým vzhľadom. Je nalakovaný v metalických farbách červená Corrida a šedá Steel. Tento športový automobil sebavedome stojí na veľkých 19 palcových kolesách z ľahkej zliatiny. Predok okúzli spojlerom a mohutným otvorom pre prívod vzduchu. Veľkoryso dimenzované blatníky a masívne prahy podtrhujú vonkajší vzhľad vozidla.

 

Ďalšie športové prvky pridáva zadok automobilu s výrazným nárazníkom a dvomi integrovanými koncovkami výfuku. Zadné skupinové svetlá s typickým dizajnom v tvare písmena C sú farebne odlíšené. Spodné zakončenie je vytvorené z karbónu. V interiéri pokračuje športový vzhľad napríklad v podobe športového volantu, sedačiek Recaro a osvetlených prahových líšt.

 

Od jesene 2012 je ŠKODA Rapid na európskych trhoch ako siedmy modelový rad firmy ŠKODA. Kompaktná limuzína dopĺňa modelovú paletu vozidiel ŠKODA medzi modelom Fabia a novou Octaviou. Pri kompaktných rozmeroch (dĺžka 4,48 metrov a šírka 1,70 metra) presviedča automobil svojím výnimočným vnútorným priestorom pre päť cestujúcich a ich batožinu. Súčasťou sú aj Simply Clever prvky, výnimočný pomer cena–úžitková hodnota a rozsiahla bezpečnostná výbava. Atraktívny je tiež nadčasový dizajn. Od svojho uvedenia na trh už Rapid získal početné ocenenia. Za svoj bezpečnostný koncept navyše získal najlepšie hodnotenie – päť hviezd – v nárazových testoch Euro-NCAP.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode