Stvorená pre ženy

11.03.2012 17:08

Známy herec Andy Hryc vyskúšal novú Audi Q3 s dvojlitrovým motorom a podelil sa s nami o motoristické zážitky.

Momentálne herecky pôsobíte viac v Čechách ako na Slovensku. V nemenovanom filme hráte akú postavu?

Filmujem viac v Čechách ako na Slovensku. Vo filme „Pribeh Kmotr“ hrám vraha a obsah filmu je o dobre známom mafiánovi Mrázkovi. Viac vám neprezradím, ale pevne verím, že film bude mať úspech a veľký záujem divákov.

Je český divák iný ako slovenský?

Obrovský rozdiel je medzi českým a slovenským divákom a spočíva v tom, že český národ miluje svojich umelcov a slovenský ich zatracuje. Žiaľbohu je to kultúrou a naozaj v Čechách to berú inak ako na Slovensku. V Prahe je asi sto divadiel a všetky sú vždy plné. Chodia tam diváci zo všetkých česko-moravských kútov,  lebo u nich je bontón ísť aspoň raz do roka ísť do Prahy a pozrieť si predstavenie. Toto na Slovensku nie je a hoci máme kvalitné divadlá, nikto zo Žiliny a iných kútov Slovenska nepríde do Bratislavy na predstavenie. Momentálne sa venujem muzikálom. V Prahe účinkujem v známom kultovom muzikáli: „Noc na Karlštejne.“


Myslíte si, že ste rýchly, ale pri tom bezpečný vodič?

Rýchly som, ale hlavne bezpečný. Učil som jazdiť celú moju rodinu. A dnes viem, že keby môj syn Hugo šoféroval v osudný deň, tak by sa nič nestalo. Mrzí ma len to, že smrteľná nehoda sa vôbec nemusela stať, keby niektorí úradníci na magistráte si robili svoju prácu tak ako majú. Ak  by bol ten ostrovček v Lamači riadne označený, nič by sa nestalo.

Máte bohatú „kilometrovo“ nabehanú prax?

Prax nejakú mám, veď v minulosti som nabehal ročne okolo dvestotisíc kilometrov, ale v poslednej dobe je to už menej. Asi stodvadsaťtisíc km za rok, ale do Prahy už len vlakom, lebo cesta D1 je na samovraždu. V Čechách sú vôbec katastrofálne cesty. Nekvalitné, frekventované, ale aj neprehľadné. Nedávno sme s mojou dcérou Wandou trošku jazdili po českých olresných cestách a bolo to ozajstné božie dopustenie!

 

Stretávate sa často s aroganciou na cestách?

Samozrejme, veď vidím kde žijem a zamýšľa m sa nad tým, že podľa akých kritérií sa u nás vydávajú vodičské preukazy!  Na cestách stretávam toľko idiotov, agresorov, že to snáď ani nie je možné. Na diaľnici používam tempomat a jazdím stabilnou rýchlosťou, lenže ak náhodou predbehnem pomalšieho vodiča, a ten ma potom predbehne ešte minimálne 7x a myslí si, že ja sa s ním idem pretekať, tak je na omyle! To je katastrofa, keď taký vodič začne ukazovať gestá a kričí. Týmto zakomplexovaným vodičom, ktorí si niečo vybíjajú na cestách by som tie vodičáky bral jedna radosť.

Sadnete si s hocikým do auta?

Určite nie a vedel by som spomenúť aj známe mená umelcov. Najradšej sa vozím po boku svojej manželky a dcéry, pretože oni naozaj vedie šoférovať a nie je to len tým, že som ich učil ja. Jednoducho to vedia a šoférujú a nerobia sto vecí za volantom ako mnohí nepozorní vodiči. A musím spomenúť aj syna Huga, ktorý bol brilantný šofér a pri ňom jedinom som vedel pokojne zaspať na prednom sedadle.

 


Máte množstvo odjazdených kilometrov a myslíte si, že šoférovanie je stále pre vás relax?

Áno, niekedy, keď mi bolo ťažko, tak som si sadol za volant a vozil som sa....len tak...

Kde v zahraničí sa vám páčilo a najazdili ste dosť veľa kilometrov?

V čase Vianoc sme sa s rodinou dohodli, že odídeme do Las Vegas. Po šiestich dňoch, keď už nebolo čo pozerať, tak sme si prenajali auto a veľkým Licolnom sme urobili 2500 míl po Nevade, Arizóne a Kalifornii. Zažili a videli sme tam aj takú chudoba amerického vidieka, že som žasol. Na niektorých miestach by sa ani náš Luník IX nemusel hanbiť.

Precestovali ste veľmi veľa krajín. Zažili ste nejaký adrenalínový zážitok, na ktorý nezabudnete?

Na krásnom Havajskom ostrove  Mauvi sme si požičali s manželkou auto a chceli sme to aj s poistením ako vždy. Dali nám mapku, a na nej boli vyznačené miesta, kadiaľ môžeme jazdiť. Časť toho ostrova bola národná prírodná rezervácia a tam sa s požičaným autom nesmelo. Jazdiť v tej oblasti bolo výlučne na zodpovednosti vodiča. Tam v prípade nejakej nepríjemnosti poistka neplatila. Mňa ako dobrodruha to lákalo a prvé, čo som chcel, bolo navštíviť to miesto. Moja žena bola z toho hotová. Cesta bola bez zvodidiel dlhá 25 km a vytesaná v skalnom útese. Na pravej strane bola stena vysoká 60 m a na ľavej strane bol zráz 250 m dolu. Cesta bola prispôsobená iba pre jedno vozidlo, a ak išlo iné auto oproti, tak druhé muselo cúvať. No a ja som cúval....a žena mi nadávala a ťažko to prežívala, lebo jeden chybný manéver by nás mohol stáť život. Pochopili sme prečo to miesto nemohlo byť poistené. Dostali sme sa odtiaľ zdraví, ale na adrenalínový zážitok sme tak skoro nezabudli.


Aké autá ste za život vlastnili?

Nezabudnem na starú Škoda 110, ktorú som kúpil od mojej hereckej kolegyni z Košického divadla, pani Grissovej.  Bol som mladý herec a pani Hanka mi rozprávala ako prvýkrát šoférovala a nabúrala hneďo dvere garáže. Auto odvtedy stálo v garáži a aj keď som nemal veľa peňazí, kúpil som ho na splátky. Na tejto embéčke som sa asi najviac naučil, ale bez škrkancov sa to nezaobišlo. Potom prišlo veľa áut, ale najviac som jazdil značku Audi. Najprv A6, potom dvakrát po sebe Audi S8. To nebolo auto, ale lietadlo. Momentálne jazdím na Nissane  Pathfinder, s ktorým som spokojný. 

V Audinách ste ako doma a našich čitateľov by zaujímalo, čo hovoríte na novú Audi Q3 s dvojlitrovým naftovým motorom?

Dvojlitrovy naftový motor Audi Q3 je lepší ako v mojom aute. Hneď by som ho kúpil svojej žene. Aj keď ona má Audi A4 kabriolet.

Tento model v rámci SUV-čiek je najmenší od Q5 a Q7, ale pre ženy je ako stvorený.  Mne je trošku tesný na prednom sedadle, aj keď je tu dostatok priestoru na iné veci a asi najviac v kufri, ktorý je dostatočne veľký. Prístrojovka je typická pre Audi – vkusná a prehľadná. Praktické doplnky a ľahkosť riadenia treba kladne spomenúť. Okrem interiéru ma asi najviac oslovil motor, ktorý bol s automatom skvelo zladený a výborne reagoval aj vo vysokej rýchlosti. Vyvýšený podvozok bol stabilný a brzdy boli dostatočne účinné. Ak by moja žena uvažovala, že má chuť zajazdiť si na dobrom SUV-čkom, tak rozhodne by som jej odporučil Audi Q3.

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode