Srnka nám preletela stredom kapoty...

09.06.2023 09:06

Tešíme sa, že sme mohli vyspovedať mladého fešného herca a moderátora, ktorý je známy z televíznych obrazoviek, z vedomostného kvízu Riskuj, ale aj zo seriálov Sestričky či Nemocnica. Volá sa Dušan Ambróš a nám prezradil pikošky spoza volantu a otestoval pre našu redakciu Auto a žena, nový model Hyundai Tucson. Veríme, že vás videjká zaujmú. :)

Skončil si učiteľstvo a následne si si podal prihlášku na prijímačky na VŠMU, kde ťa prijali. Potom prišli zaujímavé herecké ponuky, ktoré si neodmietol. Čo to bolo?

Najprv to bol seriál Pán profesor, Sestričky a moderoval som publicistickú reláciu na RTVS, ktorá sa volá Regina. Popri tom som ešte hrával na škole a ako som sa blížil ku koncu štúdia, tak mi prišla možnosť robiť vedomostný kvíz v JOJ-ke, ktorý sa volá Riskuj a robím ho doteraz. Nevedel som hneď, či je to dobrý krok, či mám do toho ísť alebo nie a či naplním požiadavky, ktoré na mňa majú, alebo nakoniec to bol skvelý rok a so super kolegami. Do toho mi prišla simultánna ponuka hrať tiež v jojkárskom seriáli Nemocnica a naozaj som sa v tom našiel, pretože je to tiež dobrý projekt. Mám aj kontakt s divadlom, nedávno som mal premiéru Rozsobáše v divadle Andreja Bagara. 

 

Ako u teba prebiehala autoškola a prvé jazdné kilometre boli bez nehody?

 

Už to môžem povedať, že som sa učil šoférovať s otcom ako 15-ročný chalan a potom som to mal v autoškole oveľa jednoduchšie. Aj inštruktor povedal, že otec so mnou urobil trištvrte práce a potom som sa už učil len teóriu a prípravoval na testy. Hneď ako som dostal vodičský preukaz, tak som sa vybral do mesta. Na križovatke som mal kolíziu, vytrúbili ma, nedal som prednosť pri predbiehaní...a keď som prišiel domov, tak som povedal, že ja šoférovať nebudem. Neskôr som to prekonal, prax mi dala najviac a naučil som sa jazdiť hlavne v mestskej špičke, keď je najviac áut. 

 

Býval si v Tomášovciach pri Lučenci a je tam po okolí veľa poľných a lesných ciest. Mal si stret so zverou?

 

Študoval som v Bystrici, pretože som mal skúškové obdobie a išiel som s otcom do Bystrice, keď nám 500 metrov od domu, kde je dlhá cestá popri kríkoch a lesíku… zrazu vybehla srnka a skočila cez naše auto. Už som si myslel, že ju minieme, ale predsa som jej trafil zadné nohy a prešla stredom našej kapoty, kde vznikla taká malá preliačina. Zastavili sme a pozerali sme sa, čo sa stalo. Srnka dostala nejaký šok, ležala na kraji a chceli sme jej nejako pomôcť. Ako sme sa blížili, tak zrazu vyštartovala a bežala ďalej...my s otcom sme mali tlak 180 a vyššie, ale sme to prežili tiež…

 

Teraz bývaš v Petržalke, ale nie si rezidentom. Ako tam zvládaš parkovanie?

 

Veľký problém ako nerezident som mal, keď začali byť modré parkovacie miesta. Vnímal som, že môže zaparkovať rezident, čo som ja nebol a tak som hladal také miesto, kde môžem zaparkovať. Našťastie som vždy zaparkoval v blízkosti môjho domu a hoci tých miest bolo málo, tak sa mi väčšinou pošťastilo niečo nájsť. Nuž, asi toto mesto to urobilo preto, že cezpoľných vodičov bolo stále viac a viac, tak pristúpilo k tejto parkovacej politike. 

 

Niekedy je veľmi stresujúce zaparkovať pozdĺžne v hektických uličkách a je jedno, či je to muž alebo žena. Ako to vidíš ty, ten stres pri parkovaní?

 

Na človeka je vážne vytváraný tlak, lebo stojíte v úzkej ulici, kde možno aj zaparkujete, ale za vami sa vytvára kolóna nervóznych vodičov, ktorí vás vytrúbia a vtedy sa parkujúci vodič dostane do stresu a hoci je schopný zaparkovať, tak bohužiaľ sa to nepodarí. Potom volí buď variantu, že napriek všetkému tam s adrenalínom zaparkuje alebo odíde niekde inde parkovať, pretože naňho zozadu trúbia. 

Kde sa ti páči dopravný systém, ktorý môže byť aj pre nás vzorom?

 

Veľmi sa mi páči v Prahe, pretože tam je skutočne veľa áut a musia byť všetci veľmi ostražití, ak chcú prejsť, tak nesmú zaspať na semafóroch, ak by ste celé mesto prešli, tak by to trvalo aj hodinu a pól. Osobne som sa tam najviac naučil jazdiť, pretože išiel som tam s jedným autom na STK-čku a to bolo také vypätie, že som sa tam tak vyškolil a pochopil, ako reagovať na premávku, predpisy a električky. K tomu všetkému, majú metro, ktoré im uľahčuje dopravu…

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode