Športový kombík pre mladé rodinky

18.09.2022 20:19

So športovo - elegantnou Kiou ProCeed vo verzii GT sme vyrazili na dovolenku do Chorvátska, presnejšie na Istriu. Zovňajškom sme vzbudzovali pozornosť nielen na okreskách, ale aj na diaľnici. Biela farba s červeno-čiernymi doplnkami sa vynímala na ceste a v zadnej časti auta pútali pozornosť dve okrúhle koncovky výfuku, ktoré vedeli vydať zvuk, ako sa na športové auto patrí. Zadné svetlá prepojené LED lištou pôsobili efektne a originálne. Večerná svietivosť svetiel bola vynikajúca. 

V interiéri tejto novinky bolo na čo pozerať a po nasadnutí a uvelebení sa na sedadlách sme sa cítili príjemne a pohodlne. Sedenie za volantom a jazda v trvaní 8 hodín bola príjemná a ani chrbtica neutrpela žiadnu ujmu. Jednoducho sme sa presvedčili, že na dlhú trasu sú sedadlá veľmi pohodlné a pri rýchlejšej jazde hlavne v zákrutách bočné vedenie držalo na jednotku. Športový volant sa v rukách dobre držal a ovládače na ňom boli intuitívne. Pred vodičom bol prehľadný digitálny kokpit, s ktorým sme boli ihneď kamaráti. Stredový displej mal ideálnu veľkosť s prehľadnou grafikou a intuitívnym ovládaním. 

Priestor vpredu aj vzadu bol dostatočný a na dlhé trasy ideálny. Ani vyšší pasažieri nemali žiadne obmedzenia či už nad hlavou alebo pri kolenách, možno pri nastupovaní na zadné sedadlá sa treba trošku viac zohnúť. Objem batožinového priestoru mal objem 594 litrov a pod podlahou sme našli šikovný organizér, ktorý sme využili a dali sme tam viacero potrebných vecí.

Nová športovo-elegantná Kia ProCeed GT nám hneď pri naštartovaní ukázala pazúriky a celú cestu sme sa krotili navzájom. V komfortnom režime sme do cieľa prišli s vynikajúcou spotrebou cca. 6,3 km na 100 km, takže výborný údaj na daný typ športového kombíka. Pod kapotou verzie s označením GT sa ukrýval benzínový štvorvalec s objemom 1,6 litra, výkonom 150 kW (204 koní). V nízkých otáčkach si motor ticho priadol, ale vo vyšších otáčkach sa dynamika nedala prehliadnuť. Jednoducho tam to bolo to pravé orechové a v spolupráci s automatickou 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou v športovém režime to urobilo úžasný koncert a snáď nám domov žiadna pokuta za rýchlosť nepríde. Držme si palce!

Tvrdší podvozok na ceste bol dobre vyladený, plavný a eliminoval rôzne nerovnosti, keďže sme občas prešli aj nespevnenými cestičkami a iným nekomfortným terénom. Klobúk dolu a fantastickému podvozku dávame jednotku s hviezdičkou! 8 - hodinová jazda bola nesmierne zábavná a rovnako dobrá spotreba nás potešila. Určite je to rodinný model pre mladšie ročníky, ktoré milujú adrenalín, potrebujú dostatok miesta pre svoje deťúrence a samozrejme dostatok miesta v kufri. My sme si atraktívnu Kiu ProCeed vo verzii GT určite užili nielen na diaľnici, ale na všetkých typoch ciest, ktorými sme prešli. Jazdné zážitky v nás budú ešte dlho doznievať a nádherné fotografie nám budú prípomínať skvelú dovolenku so skvelým autom.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Kia ProCeed 1,6 T-GDi 7DCT  
Počet valcov: 4
Zdvihový objem motora (cm3): 1591
Prevodovka: 7-stupňová automatická
Poháňaná náprava predná
Výkon (kW/ot.):  150/6000
Krútiaci moment (Nm/ot.): 265/1500-4000
Maximálna rýchlosť (km/h): 225
Zrýchlenie 0 – 100 km/h (s): 7,5
Spotreba kombinovaná (l/100 km): 6,3
Dĺžka/šírka/výška (mm): 4605/1800/1422
Rázvor náprav (mm): 2650
Objem batožinového priestoru (l): 594/1545
Objem palivovej nádrže (l): 50
Pohotovostná hmotnosť (kg): 1469
Užitočná hmotnosť (kg): 531
Hmotnosť brzdeného prívesu (kg): 1410
Rozmer pneumatík: 225/45 R18
   
   
Cena verzie GT + 7DCT: 28 590 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode