Športový duch Countrymana

09.07.2016 10:30

Mladá talentovaná speváčka, autorka piesní a textov, hlasová koučka a herečka Anka Repková vyznala sa zo vzťahu nielen k svojej tvorbe, ale aj ku vzťahu autám a imidžové terénne Mini popreháňala po menej zjazdných bratislavských uličkách...  

Anka, pieseň Áno, už to viem… je z rovnomenného debutového albumu, ktorá zaujala vydavateľstvo Musica natoľko, že ju zaradilo na česko-slovenskú kompiláciu Miluj a posledné ste vydali EP Vyznanie. Čo máte nové a čo nám ešte o sebe prezradíte?

 Nechcem predbiehať, ale pripravujem nové CD a na jeseň aj videoklip k novej piesni. V minulosti som ako sólistka Big Bandu Gustáva Broma spievala v TV Show Let´s Dance aj v Bailande na Markíze. Spolupracovala som s Filipom Renčom v muzikáli Rebelové, s Jožkom Bednárikom v muzikáli Rocky Horror Show a s ďalšími režisérmi som sa objavila v činohre, v TV. Ako hosťka som spievala aj na koncertoch Dalibora Jandu. Okrem iných vecí sa venujem aj hlasovému koučingu.

Veľa pracujete a momentálne ste si urobili výlet do USA. Prezradíte nám, aká je tam doprava a zažili ste nejakú príhodu?

Ulice sú veľmi veľké, niektoré až päťprúdové, ale ani to im tu nestačí. Vzhľadom na počet obyvateľov a tým pádom aj veľké množstvo áut, majú v New York City takmer stále kolóny a dopravné zápchy a to najmä na Manhatane. Vodiči tu po sebe veľa trúbia. Na rozdiel od nás Slovákov však trúbením nevyjadrujú niečo negatívne, ale skôr dávajú o sebe vedieť. Za týždeň, čo som tu, som nevidela žiadnu dopravnú nehodu. Možno aj vďaka tomu. 

Vrátite sa domov a tam vás čaká nejaký plechový tátošík, ktorý bude čakať na pokyny?

Jazdím na mojom v poradí treťom, ale novom aute, špeciálna edícia Hyundai i30, ktoré bolo hitom na MS vo futbale pred dvomi rokmi. Predtým som mala ojazdené autá – Favorit a Alfa Romeo 147. 

Hor sa do nejakého adrenalínového zážitku s týmito jazdenkami?

S Favoritom sa mi ešte dlho snívalo, že nemôžem zabrzdiť. To preto lebo ku koncu zle brzdil a niekedy ho bolo treba tlačiť. S priateľom sme išli na hudobný festival Sziget do Budapešti, kde vystupovala moja obľúbená speváčka Pink. Vždy, keď sme niekde zastavili, museli sme ho roztláčať, aby naštartovalo. Celú túto situáciu sme však zobrali s humorom a pri každom roztláčaní sme sa dobre zasmiali. Neskôr sme znova išli do Budapešti na koncert Pink. S Favoritom som to už však nechcela riskovať. Radšej som si požičala iné auto a keď nás zastavili policajti, zistili, že auto nemá platnú STK ani emisnú kontrolu. Podarilo sa mi ich však uhovoriť, že mám požičané auto a pustili ma bez pokuty.

Tak dúfam, že už potom neboli žiadne pokuty, hoci oplatí sa dodržiavať predpisy, lebo nikdy neviete...

Platila som 200 eur! Za rýchlosť na krátkom úseku pri Studenom za Mostom pri Bratislave. Roky tadiaľ jazdím, lebo tam máme záhradu a neuvedomila som si, že tam dali päťdesiatku a ja som išla 80-tkou. Zablikali na mňa a odstavili ma. Ponáhľala som sa na skúšku s kapelou, ale žiaľbohu som pokutu neskôr zaplatila a vrátili mi vodičák, pretože vtedy som pri sebe takú hotovosť nemala...

Nové auto sa vám nepodarilo „pokrstiť?

 Nevidela som parkovaciu zábranu a zboku som si prehla podbeh na mojom vtedajšom Alfa Romeo, inak nič zaujímavé. Jazdím opatrne a najčastejšie mimo dopravnej špičky a nepopulárnych kolón.

Tak to je fajn, že už ste podobné nepríjemnosti nezažili..

Ešte si spomínam, keď som mala požičanú Škodu 120, že mi na Dolných Honoch skapala uprostred križovatky. Z každej strany sa na mňa rútili autá. Ako mladá neskúsená vodička, som dostala paniku a nevedela som, čo robiť. Našťastie boli ostatní vodiči tolerantní a počkali, kým sa spamätám a naštartujem. Odvtedy som už však to auto viac nechcela šoférovať. Dobrý technický stav vozidla je veľmi dôležitý...

Ako speváčka nemáte problémy pri zapnutej klimatizácii?

Využívam klímu iba ak je horúco a už sa nedá vydržať. Párkrát sa mi stalo, že som mala otvorené okno a seklo ma v krku z prievanu a preto radšej hľadám kompromis, kedy a na ako dlho zapnúť klímu alebo otvoriť okno.

Jazdili ste nový model Mini Cooper S Countryman, ktoré vyžaruje retro štýl, mladosť a to k vám bezpodmienečne patrí....tak čo prvé zaujalo?

Veľmi imidžové autíčko a tie farebné kombinácie zvonku upútajú snáď každý pohľad a nenechajú nikoho naokolo chladným. Sivá farba s bordovou strechou a spätnými zrkadlami sú efektné a netradičné. Mini je autíčko mladých ľudí a tých, ktorí sa chcú nejakým spôsobom odlišovať. Určite musia mať športového ducha, lebo to Mini vyžaruje! Naozaj sa ani terénu nezľaklo, keď sme brázdili s pohonom 4x4 rôzny aj náročný terén. 1,6 litrový benzínový motor, na takéto malé auto prekvapivo dynamické a športové. Interiér sa mi páčil úplne najviac a priestoru až až. Obliny neboli len zvonku karosérie, ale aj vo vnútri. Veľké okrúhle budíky (tachometer s farebným displejom) a cítila som sa ako v kokpite lietadla s dobrým sedením a športovým podvozkom. Zaujali ma aj netradičné gombíky, ktoré som zatiaľ v nijakom aute nevidela a Mini ma prekvapilo aj s panoramatickou strechou. K tomu športový režim a som doma! To milujem ako všetky športové autá! Pohoda za volantom a vo výbave Park Line mi nič nechýbalo.

 

Texty a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode