Spoľahlivosť nadovšetko

19.05.2018 15:00

Podnikateľka a tlmočníčka Daniela Lelkes z inej stránky ako ju poznáme a to ako pohodovú a dobrú šoférku, ktorá má na cestách odjazdených 2 milióny kilometrov a preto si zvolila prémiovú značku BMW, na ktorej jazdí...nová X3-ka pri testovaní ju veľmi pozitívne prekvapila...

Daniela, trošku o vás a o vašej momentálnej práci, na ktorej sa podieľate, pretože vaše aktivity a projekty sú veľmi bohaté. Medzinárodné managovanie vám ide na jednotku a robíte dobré meno našej krajine...

 

Medzinárodné managovanie je určite moja silná stránka. Robí mi radosť, keď prepájam podnikateľov s rôznymi spoločnosťami. Pravidelne robím biznis raňajky pre podnikateľov a teším sa, že v dnešnej dobe je to veľmi zaujímavé podnikanie. Robila som medzinárodné eventy, dokonca do Hainburgu prišlo 500 pozvaných ľudí. Jedna z najvýznamnejších a najväčších slovenských výstav minulosti, Trenčín Mesto Módy (TMM) sa po desaťročnej pauze obnovila a prvý ročník, ktorý som usporiadala sa podaril čomu som rada. Onedlho prinášam nadnárodnú rakúsku spoločnosť Green Finance na Slovenský, Český a Poľský trh. Je to spoločnosť, ktorá je lídrom na trhu v rámci celej Európy. Spoločnosť sa zaoberá využívaním energie prostredníctvom obnoviteľných zdrojov a to slniečka. Od septembra budeme realizovať rovnaký business aj na Slovensku, ktorý pomôže veľa majiteľom rodinných domčekov nakoľko im ponúkneme solárny koncept vďaka ktorému ušetria finančné prostriedky a pomôžeme tak chrániť našu planétu, ktorá je veľmi zdevastovaná a znečistená. Okrem iných aktivít stále tlmočím, takže sa často pohybujem v Nemecku a Rakúsku.

 

Viem o vás, že máte nabehaných vyše dvoch miliónov kilometrov a preto potrebujete spoľahlivé auto. Je prémiová značka BMW pre vás ten najvhodnejší výber?

 

Jednoznačne! Moje sedmičkové BMW je pojazdná obývačka a to pohodlie na svojich cestách potrebujem. Fascinuje ma honosnosť tohto dieselového dvojlitra, ktorý je zhmotnením toho, čo žena očakáva od auta. O servis sa mi stará Group M a najnovšie mi dali vyskúšať BMW X6, tak uvažujem časom, že možno bude výmena.

 

V podstate pri tejto značke asi zostanete, keď ste nadmieru spokojná. BMW X6 vám požičali na pár dní, aby ste si ho mohli vyskúšať?

 

Vždy, keď dávam auto do servisu, tak mi požičajú auto, v podstate som už jazdila všetky modelové rady tejto značky. Naposledy mi Jirko Malchárek požičal X6-tku a ja som sa do nej zaľúbila na prvý pohľad! Teraz mám požičaný z Group M  nový model BMW 5 v plnej výbave v M-pakete. Takže si opäť užívam jazdu a teším sa zo života, práce, môjho jediného synáčika, ktorý je tiež milovníkom rovnakej značky. BMW je otvárač dverí..a myslím to doslova, lebo keď niekam idem a majú spustenú rampu, tak vrátnik všetkých legitimuje, ale mám skúsenosť, že mňa vždy pustia a neriešia kam idem.

 

 

Máte bezpečné a spoľahlivé auto, ale stávajú sa mnohé životné udalosti v ktorých sa ocitáme zoči voči v rôznych nebezpečných kolíziách. Kedy sa vám naposledy stalo niečo podobné?

 

Nemala som za celý život žiadnu nehodu len raz do mňa nabúrala jedna pani, ale to nebolo nič vážne. Za to mi chceli odtiahnuť auto a keď ho už nakladali, tak som ich uprosila nech to nerobia. Snažila som sa byť milá a oplatilo sa. Vypýtali si moju vizitku a bez pokuty a odtiahnutia auta ma pustili. Občas ich na cestách stretávam, tak si zamávame a je to príjemný pocit.

 

Silné motory sú v autách tak dobre odhlučnené, že veľakrát necítite akou rýchlosťou idete. Stáva sa aj vám, že tá ručička vystúpi viac akoby mala a potom musíte policajtom vysvetľovať, prečo sa to stalo?

 

Neprekračujem rýchlosť a keď sa ocitnem v situácii, že ma zastavia policajti, lebo zvyčajne stoja na každom rohu, tak sa snažím s nimi rozprávať milo, priznám si chybu a nejdem vôbec do konfliktu. Raz som prešvihla rýchlosť a keď pristúpili k autu, tak očakávali skôr muža ako ženu, ktorá z takého auta vystúpila. Väčšinou to na 99 percent odkomunikujem bez pokuty s tým, že ma to mrzí a oni mi to odpustia. Ak ste slušní, tak sa vám to vždy vráti.

 

Precestovali ste veľa krajín a jednou z nich bola aj Amerika. Veľké autá s automatmi ste si tam obľúbili alebo zostávate verná svojej značke?

 

Študovala som v Amerike, v LA a jazdila som tam rôznymi spojmi či už autobusmi, taxíkmi, ale aj mojím autom, na ktoré som zvyknutá. Nechápali, že v takom BMW jazdí žena, lebo na tejto značke jazdia skôr právnici, lekári, notári. Videla som tam okrem veľkých áut dosť veľa japonských značiek. Jazdí sa tam na štvorprúdových cestách a je super, že policajti vás len tak nezastavia iba keď urobíte priestupok. Bola som tam dosť dlho, aby som pochopila ich dopravný systém. Tam automaticky spomalíte, keď to prikazuje dopravná značka. Sú tam veľmi krásni policajti, takí vysokí, dobré stavaní...neskutočne krásni muži. Až ma mrzelo, že ma nezastavili...Tam dokonca ľudia pijú alkohol a vedia, že keď sa niečo stane, môžu mať problém. Ľudia tam majú prirodzený rešpekt voči policajtom a nie je tam žiadna umelo vytvorená buzerácia ako u nás. Zbytočné pokuty tam určite nikto nedostane.

Žijeme v hektickej dobe, kde všetci jazdia autami čo v metropolách nebýva zvykom, kde majú metro. Je to určite pohodlnejšie sa tak voziť a nezažívať kolóny. Čo by Bratislave určite pomohlo?

 

V Bratislave je premiestňovanie áut hrozné a infraštruktúra fakt úbohá. Všetci vieme, že by nám pomohlo metro, ale zatiaľ je to len idea. Skyway je špeciálny rýchly vlakový systém, ktorý je špeciálne zavesený na lanách. Sú to projekty blízkej budúcnosti, ale v Japonsku to už funguje a som presvedčená, že do Európy to príde určite do piatich rokov.

 

Vráťme sa k ženám a autám...majú naozaj tie ženy problém s parkovaním?

 

Ako ktoré, mne parkovanie ide, ale niektoré ženy ma fascinujú ako komplikovane vedia cúvať na desiaty krát! V nákupných centrách to býva vtipné pozorovať mnohé vodičky ako parkujú. Minule som nejaký čas čakala kým jedna pani zaparkuje a nezaparkovala, lebo sa tam nevedela vtesnať. Vytvorila sa kolóna a všetci sme museli čakať a cúvať. Napokon to vzdala a odišla preč. Nechcela som zdržiavať, tak som urobila kolečko a do tej kolóny som sa zapojila kým som nezaparkovala.

 

Ako je to s vhodným oblečením do auta?

 

Žena za volantom by sa mala obliecť nie kvôli autu, ale aby sa cítila dobre a pohodlne. Samozrejme na dlhé trasy by sa mala obliecť ležérne a nie v nejakom obtiahnutom kostýme, ktorý v zákrute môže natrhnúť, ale radšej mať kostým zavesený na vešiaku a potom, keď príde do cieľa, tak sa prezlečie. Topánky by mali byť pohodlné a určite nie opätky, ktoré môžu byť nebezpečné. Dokážem v nich jazdiť, ale keď sa opätky zapichnú do koberčeka, tak sú dosť nebezpečné. Predsa len som za to, aby na dlhšie šoférovanie mali vodičky pohodlnú obuv.

 

Na záver by ste opísali vaše stretnutie s novým BMW X3 xDrive 20d v M-packete?

 

Toto SUV bolo v nádherných líniach a s krásnym dizajnom, nič na ňom nebolo navyše. V interiéri bolo všetko nemecky precízne a k tomu obrovský priestor v celom vozidle a luxus dýchal z každého rohu. Klobúk dolu pred všetkými, ktorí sa podieľali na prevedení tohto auta. Pekná kombinácia kože, ja mám v mojej sedmičke bledšiu kožu kombinovaná s tmavou, ale aj táto kombinácia v hnedej  farbe pekne presvetlila interiér, ktorý bol exkluzívny. Dobré sedenie bolo aj na zadných sedadlách a kufor naozaj rodinne veľký. Volant sa dobre držal, mala som pri riadení pocit istoty, dokonca mi to zanalyzovalo štýl jazdy. Prvýkrát som sa stretla s gestami bez dotyku, pri ktorom som dokázala zvýšiť alebo stíšiť hlasitosť, tak to je fakt technologická vychytávka! Dieselový motor bol veľmi tichý, ale pri zrýchlení to vytiahlo riadne pazúriky a zvuk to malo adekvátny k takémuto typu auta...ani rádio som si nemusela zapnúť. Sedí to úžasne na ceste, naozaj stabilný podvozok a neskutočná akcelerácia v športovom mode, úžasné...aj v móde komfort to na diaľnici malo riadne grády. Veľmi dobrý a bezpečný pocit som mala z jazdy. Naozaj toto auto malo v sebe charizmu, ktorá vie vyvolať ozajstnú emóciu, ktorú som mala možnosť zažiť. Jednoznačne BMW X3 je rodinné auto vhodné nielen na afaltové  cesty, ale aj do terénu, takže vysokohorská chata a príjazd s týmto autom je malina.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode