Sexy esprit

30.09.2023 14:35

Moderátor rádia Expres Marek Matušica porozprával rôzne príhody zo svojho života, ale aj zo svojich ciest, ktoré boli veľakrát rušné pretože horel s autom na ceste. Divoké Taliansko mu učarovalo, ale najviac nová Kia X ceed. Postrehy z testovania modelu nájdete vo videách.

Rozhlasový mikrofón ti tuším viac učaroval ako pôsobenie v RTVS...je to tak?! Zažívate občas vtipné situácie alebo až také, že sa pri spomienke červenáš doteraz?!

 

Rádio mi určite vyhovuje viac a v Exprese som už od roku 2000. Každý deň mám rannú šou od 6,00 hod. do 09,00 hod. Musím skoro ráno vstávať, presnejšie o 4,30 hod., ale už som si zvykol. Jasné, že niekedy zažívame vtipné situácie, keď kolegyňa hlási dopravný servis a povie, že dávajte si pozor na ceste, lebo je tam padnutý „komár“ alebo Tuleň – Branisko! Iná kolegyňa naživo zahlásila: „ráno, keď si nedám svoju dávku „kokainu“, tak nemôžem fungovať!“ Ako športovému reportérovi sa mi stalo, že som povedal o českom brankárovi Dominikovi Hašekovi, že má zranené „slaniny“… a raz som pokazil vianočnú atmosféru, keď som vypustil, že vianočná „jeblička.“ :(

 

 

Ako si spomínaš na svoje prvé jazdné kilometre?

 

Mal som viac ako 25 rokov, keď som si robil vodičský preukaz...vtedy už som robil v rádiu Expres. Dovtedy som nemal vlastné auto, ale v práci sme mali žlté smartíky, ktoré boli vynikajúce na učenie sa. Ľudia sa za nami obzerali a keď som vyfasoval služobné auto, tak som si robil kolečká na Devín. Stalo sa mi, že som išiel na služobku do Maďarska a skončil som v jarku! Nič sa nestalo, vystúpil som z auta, vytlačil som ho na cestu a pokračoval v jazde. Dokonca som mal zopár defektov, ktoré som prežil. Nuž volali ma „Smartkiller“

! Nečudujem sa, keď mi raz horel motor a vypočul som sa v dopravnom servise... Horšie bolo, keď ma vo fujavici a na ľade poslali do Popradu na hokej a lietal som na ceste ako snehová guľa!

 

Pokuty či ťukesy a väčšie dopravné nehody sa stávajú na cestách, tak povedz čo z toho si mal?

 

Moje prvé rande s budúcou manželkou prebiehalo tak, že som ju zobral do Prahy a boli sme v takom „sex múzeu.“ Cestou ma zastavili policajti za rýchlosť a snažil som sa ich ukecať, ale nedalo sa. Mal som tie lístky z toho múzea, tak som im ich ukázal. Aj sa zasmiali, ale pokutu mi neodpustili...Milý zážitok som mal, keď bola uzavretá diaľnica a všetky autá odbočovali na Lozorno a ako som sa chcel zaradiť, tak ma nevidel kamión a ťukol do mojej X-ceedky...chudák aj pokutu dostal. Mal som vtedy vzadu dieťa a prišiel policajt a hneď sme všetko zúradovali. Dokonca sme sa odfotili spolu s dcérkou, lebo ma spoznal z vysielania. 

 

Porovnával si novú Kiu Xceed s predošlou generáciou, ktorú máš doma. Čím ťa tento model zaujal, že si sa rozhodol, že ho budeš vlastniť?

 

Kia sa mi veľmi páčila, hlavne po dizajnovej stránke, taká športová elegancia. Išiel som si ju pozrieť do showroomu, lenže som chcel modrú farbu, tak som išiel do Popradu, pretože tam mali presne takú X-ceedku, ako som chcel v prijateľnej cene s 18-tkami kolesami. Bol čas kovidu – rok 2020 a bolo zakázané jazdiť medzi okresmi. Ak by ma vtedy zastavili policajti, tak neviem, či by mi uznali, že idem kupovať auto… asi by mi nasolili pokutu. Išiel som s mojou fabiou, a tú som tam rovno nechal. Musím povedať, že tento nový model má naozaj sexy esprit.

 

Na X-ceedke si dostal defekt? Vieš si ho sám opraviť? 

 

Za 3,5 roka som na X-ceedke nemal defekt, ale predtým sa mi to stalo na predošlej fabii. Som dosť nepraktický, čo sa týchto vecí týka, ale v čase balenia mojej manželky, som to dal, pretože ona dostala defekt a ja som jej to koleso vymenil. Bol som zafúľaný sexy chlap, ale urobil som to. Raz som to dal, keď som išiel moderovať hokej do Nitry a ponáhľal som sa. Dostal som defekt za tmy a väčšinou to býva do cesty. Potom som taký zafúľaný sadol v štúdiu za mikrofón a vysielal som. Stihol som to…

 

Máš príhodu za spomenutie z ciest v iných krajinách?

 

Mám príhodu z Talianska. Bol som tam sám s dcérou na severe v Lido di Jesolo a s jednou malou prestávkou som to dal. Prišiel som tam do hotela a mal som tam zaparkovať, pretože oni to tam majú veľmi úzke ulice. Bál som sa, že ťuknem druhé auto alebo rampu. Našťastie som kľúče dal recepčnému a ten to zaparkoval. Aj keď sa zablokujú autá, oni sú tam za to zodpovední. Inak taliani sú najhorší vodiči na svete. V roku 2006 som bol na olympiáde v Turíne a mal som robiť reportáže o športovcoch, medailách, ale aj vodičoch. Gestá, trúbenie, vodič sa zastaví s obytým autom bárs kde na ceste, ide na kávu a auto nerieši. Tam prežije na cestách iba ten, ktorý trúbi. 

 

Test, foto a video: Alena Chrvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode