Romeova Giulietta

03.05.2011 10:22

Člen divadla Astorka  Robo Jakab si zahral rolu vášnivého Rómea, pretože neodolal krásnej Giuliette .....

Vyváženosť za volantom
Niekedy som absolútne pokojný, žeby ma mohli natrieť na chlieb, ale občas som trošku neurotický. Nie som však vytrubovač ani vyblikávač. Niekedy mám rád agresívnu jazdu, ale aj popri tom sa snažím myslieť na bezpečnosť. Nepatrím k vodičom, ktorí predbiehajú na trojprúdovej diaľnici v ľavom pruhu rýchlosťou 110 km/h. To je tiež určitá forma bezohľadnosti a takému vodičovi nemám problém pre zmenu bliknúť ja. 

Bratislavská agresivita

V Bratislave pozorujem, že ľudia si vybíjajú hnev za volantom. Som prvý na križovatke a skočí mi oranžová, popri tom niečo prelaďujem na rádiu a vytrúbenie po prvej sekunde mi príde, že si niekto niečo rieši. Určitý čas som žil v Španielsku a tam som si myslel, že sú agresívni vodiči. Vykrikovali, vytrubovali, ale časom som pochopil, že je to len prejav ich temperamentu a k skutočnej agresivite tam nedošlo ani raz. Predbehnem niekoho na bavoráku a ten si hneď ide niečo dokazovať. Dovtedy išiel „stodvadsiatkou“ a rozprával sa s manželkou, ale zrazu ho predbehol môj Peugeot a neskutočne sa to dotkne jeho ega. Niektorí by sa aj pobili. Tak vtedy nemám slov...

Najvyššia pokuta
Za rýchlosť sa mi podarilo zatiaľ zaplatiť najvyššiu pokutu 100 eur. Dodržiavam bezpečnostné predpisy, ale ak sa podarí prešľap, tak si uvedomím priestupokk ktorý som urobil. Priznám to ešte predtým ako mi policajti začnú niečo niečo hovoriť a čakám na verdikt. Som čestný a žiadnu podpiskartu nepreferujem. Na  druhej strane je príjemné, keď som policajtovi sympatický.

Auto ako nutnosť
Auto je pre mňa naozaj nutnosť. Mal som obdobie pracovnej zaneprázdnenosti a auto som potreboval. Prišlo prvé a zahltený prácou som si to vôbec neuvedomoval. Aj keď som na mojom Peugeote 406 už menil spojku a párkrát som nabehol na obrubník, tak škrabance vôbec neriešim. Auto má slúžiť mne a nie ja jemu. Vozím blízkych, argentínsku dogu, množstvo vecí...A keď má moje auto meniny, tak ho dám komplet vyčistiť.

Technická zdatnosť
S Lukášom sme raz išli na jeho Mitsubishi Galante a za Malackami začalo trošku dymiť a tak sme zastavili. Otvorili sme kapotu a pozreli sme na to. To bolo všetko. Kúpili sme vodu a doliali sme ju. Mne môže niekto niečo technické vysvetľovať, ale ja to na druhý deň zabudnem. Nedrží sa mi to v hlave. Jednoducho som umelec.

Nebezpečná rutina a dôležitá predvídavosť
Jazdenie na kamiónoch je pre mňa veľmi pomalé. Ak sa však predbiehajú, tak vtedy mi behajú zimomriavky po tele, pretože si uvedomujem koľko ton majú za sebou. Ľudia sa veľakrát preceňujú a najnebezpečnejšia vec za volantom je rutina. Môžeš byť super jazdec, ale nikdy nevieš... Predvídanie je tiež veľmi dôležitá vec, lebo treba byť vždy ostražitý. Človek nikdy nevie. 

Športová Alfa Romeo Giulietta s naftovým dvojlitrovým motorom
Alfa Romeo Giulietta je menšie kompaktné auto určené skôr ženám, aj keď ako chlapovi sa mi to páčilo. Pre mladých chalanov, ktorí začínajú jazdiť im Giulietta dodá sebavedomie. Uznanie patrí športovému dizajnu a hlavne silnému a sviežemu motoru. Je to auto mladšej generácie. Taliansky Interiér je pekný a vypracovaný s citom a detailne. Kombinácia doplnkov je exkluzívna. Rádio na volante ma neodpútava od palubovky. Strešné okno sa mi páči a sedadlá s opierkami hlavy a na ruky sú pohodlné. Šesťstupňové radenie bolo presné a dobré. Nič nezavadzalo. Zaujímavá bola stredová konzola. Alfy sú naozaj príťažlivé.  Nemám rád pípanie a od určitého času sa pripútavam pásmi kvôli bezpečnosti. Vpredu aj vzadu je dosť miesta pre štyroch pasažierov. Aj priestor na dlhé predmety napríklad na lyže. Motor je pružný a dynamický. Páčil sa mi systém Štart-Stop. Na križovatke som zastavil, zaradil som neutrál a motor sám od seba vypol. V rámci úspory auta sa mi to páči. Celkovo musím povedať, že som sa cítil ako Rómeo zaľúbený do krásnej „Giulietty“.


Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode