Red Dot Awards 2018: Hattrick pre Kia dizajn

09.04.2018 15:00

Kia opäť triumfovala na Red Dot Awards, kde získala hattrick za dizajn. Nový športový sedan Stinger, kompaktný crossover Stonic a tretia generácia mestského modelu Picanto získali ocenenia vo svojich kategóriách. Medzinárodná porota špičkových dizajnérov ocenila Stinger titulom ‘Best of the Best’ vďaka svojmu výnimočnému dizajnu.

 

 

  • Kia získava tri dizajnérske ocenenia pre Stinger, Stonic a Picanto

  • Kia Stinger vyhrala ocenenie ‘Red Dot: Best of the Best’

  • Tento hattrick znamená pre Kiu už 21 Red Dot ocenení

 

 

Trojité víťazstvo len prispelo k úspechu značky Kia, keďže od prvého ocenenia pre Kia Soul v roku 2009 je to už spolu 21 Red Dots Awards ocenení. Medzi posledné ocenenia pribudli aj tri ocenenia iF Design Award, získané začiatkom tohto roka.

 

Náš medzinárodný dizajnérsky tím môže byť skutočne hrdý na svoj trojitý triumf. Vyzdvihuje vášeň spoločnosti Kia pre kvalitu dizajnu a vynaliezavosť, ktorú opäť ocenila skupina medzinárodných dizajnových odborníkov," hovorí Peter Schreyer, prezident a šéf dizajnér Kia Motors Corporation. "Štvornásobné víťazstvo ocenenia ‘Red Dot: Best of the Best’ je naozaj výnimočné. Kombináciou moderného vzhľadu a klasického štýlu gran turismo je Kia Stinger ďalším dôkazom vysokých štandardov dizajnu Kia."

Stinger, navrhnutý v dizajnérskom centre vo Frankfurte (Nemecko), spája klasický dizajn gran turisma spolu s priestranným interiérom. Inšpirovaný 70 - timi rokmi, Stinger zosobňuje elegantný športový vzhľad a muskulárne tvary pripominajúce ‘Coca Cola fľašu’ po jeho bokoch, zvýrazňujúc výkon na zadnej časti vozidla.

 

Stonic, debutový kompaktný crossover, taktiež navrhnutý vo Frankfurte, ponúka výrazný a odvážny vonkajší dizajn v kombinácii so zvýšenou polohou sedenia a praktickým formátom SUV. Je to doposiaľ najviac prispôsobiteľný model Kia, ktorý ponúka široký výber dvojkombinácií farieb.

Tretia generácia najmenšieho automobilu značky Kia, Picanto, prináša mladý a energický charakter do segmentu A. Môže sa pochváliť osobitým dizajnom, rovnako ako kvalitou interiéru s vysokým komfortom a obrovským potenciálom prispôsobiť sa. Aj napriek svojim kompaktným rozmerom, inteligentný dizajn modelu Picanto zabezpečuje, že je jedným z najpriestranejších áut vo svojej triede.

 

Red Dot Awards: registrovaných viac než 6 300 produktov spomedzi 59 krajín

Už od založenia v roku 1955 dizajnérskym strediskom z North Rhine-Westphalia, Red Dot Awards sa stali jednou z najpresížnejších svetových dizajnérskych súťaží. Komisia pozostáva zo 40 nezávislých špičkových dizajnérov, dizajnových profesorov a novinárov z celého sveta.

 

Ocenenia Red Dot Awards sú predstavené v troch kategóriách: produktový dizajn, komunikačný dizajn a dizajnový koncept, a sú posudzované podľa kritérií ako stupeň inovácie, formálna kvalita, funkčnosť a ekologická kompatibilita. V roku 2018 bolo registrovaných viac než 6 300 produktov spomedzi 59 krajín.

 

Oficiálne odovzdávanie cien Red Dot Awards sa uskutoční 9. júla 2018 v Essene (Nemecko) v dome opery Aalto Theater, navrhnutom dizajnérom Alvarom Aaltom.

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode