RCZ R: výkon a účinnosť by Peugeot Sport

16.07.2013 09:24

Pri príležitosti  „Festivalu rýchlosti“ v  Goodwoode Peugeot predstavil model RCZ R, ktorý je „nadupanou“ verziou športového kupé symbolizujúceho know-how značky v  oblasti dizajnu a pocitov z jazdy. Nový motor s výkonom 270 k ,  1,6 l a  emisiami CO2 na úrovni  iba 145 g/km radí model RCZ R medzi automobily  s mimoriadnym výkonom a účinnosťou.

V súlade s týmto motorom je vybavený špeciálnym podvozkom a diferenciálom značky Torsen, ktoré sú prísľubom účinnosti a dynamických vlastností na veľmi vysokej úrovni. Peugeot RCZ R bude predstavený vo svetovej premiére na autosalóne vo Frankfurte v septembri 2013 a na začiatku nasledujúceho roka bude uvedený na trh.

Vybavený oblúkmi vo farbe Noir Mat (čierna matná)  a svetlometmi s tmavou maskou Titane sa RCY R odlišuje dynamikou s  jemnejšími športovými prvkami. Svetlá výška znížená o 10 mm a 19 palcové kolesá, ktoré sú v záujme zlepšenia priľnavosti a trakcie širšie a vysunutejšie, dodávajú modelu  Peugeot RCZ R ešte viac  expresívny výraz,  pôsobí , ako keby bolo „prilepené“ na vozovke. Špeciálne disky v diamantovej a matnej čiernej s technickým športovým štýlom sú označené písmenom „R“ vyfrézovaným priamo v zliatine. Boli navrhnuté s cieľom optimálneho uloženia a chladenia nových mohutných bŕzd. Predné brzdy nesú podpis Peugeot Sport.

Dokonale integrovaný zadný spojler zaručuje lepší aerodynamický prítlak a pri pohľade odzadu rozširuje karosériu. Špecifický zadný difúzor podporuje uhladený zjav typický pre zadnú časť RCZ. Sú v ňom integrované dve impozantné chrómované symetrické koncovky výfuku zdôrazňujúce výfukové potrubie prepracované s ohľadom na výkon a zvukový prejav. Červený nápis Peugeot na mriežke chladiča a monogram R, ktorý sa nachádza aj vzadu, korunujú vonkajší podpis modelu  Peugeot RCZ R.
 

Personifikácia a bohatá ponuka výbavy

Peugeot RCZ R je k dispozícii v  4 farbách: Červená Erythrée, Čierna Perla Nera, Sivá Sidobre a Biela Opale.  Personifikovaná výbava pozostáva z karbónovej lesklej alebo brúsenej strechy, nálepiek na karosériu a čiernych spätných zrkadiel. Bezpečnostnú a komfortnú výbavu Peugeotu RCZ R na vysokej úrovni dopĺňajú xenónové svetlomety s ostrekovačmi a multimediálny systém WIP Nav Plus.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode