Pre trendovo zmýšľajúcich vodičov budúcnosti

03.10.2011 11:47

Mladý herec a spevák Peter Makranský si vyskúšal novinku – kompaktný hatchback Lexus CT 200h s hybridnou technológiou

Ste z Prešova a v Bratislave ste prerazili v muzikáloch, ktoré sú na Slovensku čoraz populárnejšie. Kde vás diváci videli a čo pripravujete v ďaľšej divadelnej a muzikálovej sezóne?
Hrám hlavné postavy v muzikáli Svätý František z Assisi, Boyband a vo Fontáne pre Zuzanu. Účinkujem aj v predstaveniach divadla GUnaGU.Som dosť vyťažený a už som musel aj odmietnuť nejaké ponuky v Prešove, pretože sa mi rozbieha kariéra v Bratislave. Prijal som hlavnú rolu v muzikáli Osmy svetadiel v spolupráci s elánistami. Skúšky sú už v plnom prúde a verím, že sa divákom tento muzikálový projekt bude páčiť.

Aký ste vodič v bežnej premávke?
Opatrný. Som ešte začiatočník, lebo vodičák mám len dva roky. Snažím sa jazdíť s láskou tak ako aj žiť. Vyznávam taichi a od toho sa všetko odvíja
Autoškolu som zvládol na prvýkrát teóriu aj prax. Mal som trošku strach, ale mal som dobrého inštruktora a všetko sa zvládlo. Hneď som si kúpil auto a začal som jazdiť na benzínovom kombíku Mazde 323. Často jazdím do Prešova odkiaľ pochádzam a napriek tomu, že mám staršie auto, tak som s ním nemal žiadne problémy ani kolíziu. Počas piatich hodín jazdenia si robím prestávky. Na východ chýba diaľnica, ale o tom už všetci vieme a mnohí sa tvária, že sa na tom pracuje, ale nie je to pravda. Snáď sa tej diaľnice dožijú aspoň naše deti.

Stretili ste sa s aroganciou na vašich cestách?
Mávam stavy, že chcem jazdiť rýchlejšie a stalo sa mi, že som si nevšimol jedného arogantného šoféra, ktorý sa v stopäťdesiatke tlačil za mnou a potom ma predbehola začal brzdiť. Zastavili sme na diaľnici, ale nemalo význam niečo riešiť, pretože tie typy, ktoré si myslia, že silovo niečo dokážu naozaj nemusím. A čakať kedy sa vytiahne nejaká zbraň už vôbec nie. Radšej som bez hádok a v pokoji odišiel svojou cestou.

Viete si predstaviť život bez auta?
Život bez auta si neviem predstaviť hlavne kvôli pracovej vyťaženosti. Niekedy síce idem aj „elinou“, ale autom stíham oveľa viac.

Za dva roky ste mali nejaké pokuty?
Moja prvá jazda na východ sa skončila pokutou. Išiel som osemdesiatkou na diaľnici v pravom pruhu a predbiehal som jeden kamión za druhým. Priateľka ma nabádala nech idem aspoň stodesať a neuvedomil som si, že som mal spomaliť. Nestihol som to a stálo ma to 100 eur. Vystresovaný som hneď zaplatil a a druhú takú istú pokutu som dostal, keď som sa ponáhľal do dabingu. Nakoniec som ani nemeškal a prišiel o pol hodinu skôr. Ani neviem, prečo som sa tak hnal...

A nehody neboli?
Zatiaľ nie. Myslím si, že blbci spôsobujú nehody, lebo keď sa človek na jazdu sústredí a nie je nepozorný, tak by sa nehodám mal vyvarovať. V zime mám väčší rešpekt pred ľadom a snehom. Vtedy som oveľa opatrnejší a možno aj preto uvažujem, že si kúpim väčšie a bezpečnejšie auto.

Mali ste netradičný zážitok spojený s autom?
Milovanie v aute so svojou priateľkou. Môžete byť na hocijakom mieste a dáva vám to pocit sloboty a vzrušenia. Mladosť je pekná aj tejto oblasti. Aj keď v zime sme naobliekaní, v lete dávajú čaro a praktickosť minisukne.

Mali ste možnosť si zanôtiť s novým päťdverovým Lexusom CT 200h poháňaným systémom Lexus Hybrid Drive. Aké máte zážitky?
Eleganý športovo ladený model, ktorý pútal zraky okoloidúcich sa mi zapáčil. Hneď ako som ho zbadal, tak som si pomyslel, že je to auto pre trendovo zmýšľajúcich vodičov budúcnosti. Hybridná výkonnosť a enormne nízke emisie CO2 šetria naše životné prostredie. Dynamický a pritom tichý chod motora prekvapil aj zrýchlením. Jednaosmičkový benzínový motor v spojení s elektromotorom spolupracoval tak, že sa to odzrkadlilo v úspore paliva. Ľahko ovládateľné riadenie malou elektronickou pákou v automatickom prevedení sa mi páčilo. V takom aute som sedel prvýkrát. Vyhrievanosť a polohovateľnosť sedadiel je vyhovujúca na zdravotné problémy s chrbticou. Ľavá noha oddychovala a naozaj som necítil žiadnu záťaž. Estetickosť palubnej dosky s množstvom funkcií mi pripadalo ako by som sedel v lietadle. Navigácia, cúvacia kamera, kvalitné materiály, ale aj sedadlá v koži boli super. Lexus CT200h je model pre mladých a ekologicky zmýšľajúcich ľudí, ale aj pre rodinky. Spievam v kapele, ale aj hrám na bicie a klávesy. A prenášanie hudobných nástrojov by som zvládol v priestrannom kufri tohto modelu po sklopení zadných sedadiel.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode