Pozor ženy, vodičky! Sú tu mestské autá značky Suzuki!

20.11.2013 14:38

Suzuki Splash

Štýlovým mestskáčom a moderným dopravným prostriedkom mnohých veselých i rodinne založených žien je Suzuki Splash! Aj po facelifte je stále trendy a cool! Vpredu je dominantná oblejšia kapota s inovovanou širšou maskou chladiča a výraznejšími prednými svetlometmi. Vzadu je osadený nový nárazník. Každá žena ocení výborné nastupovanie na všetky sedadlá a vysoký posed s výborným výhľadom z auta. Jednoduchosť a prehľadnosť prístrojovej dosky je super, lebo sa vodička môže sústrediť viac na cestu a všetko má pri tom po ruke. Určite je tento model ideálny ako druhé auto do rodiny! Dva benzínové motory o objeme 1,0 (68 k) a 1,2 (94 k) litra sú dostatočne výkonné, ale aj úsporné! Výrobca udáva priemernú spotrebu 4,7 a 5,1 l/100 km. Dámy určite ocenia dve nové metalízované farby – modrá Sparkling Blue Metalic a hnedá Bison Brown Metallic.

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift

Na prvý pohľad nás na faceliftovanom Suzuki Swift zaujali denné LED svetlá v tvare hokejky a ostrejšie línie nárazníka. Smerovky sa presťahovali do „späťákov“ a nový je aj dizajn diskov, kolies a puklíc. Interiér je nezmenený, asi preto, že je stále praktický! Do autíčka sa dobre nastupuje a ešte lepšie sedí, preto dlhé cesty nie sú s týmto spoločníkom vôbec únavné. Slušnú ponuku priestoru má vodička aj v oblasti kolien a ramien. Palubná doska je nápaditá a tvrdšie plasty sa v pohode hodia. Ovládacie prvky sú prakticky na dosah každej ženskej rúčky. Pri motoroch okrem spomínanej jednadvojky je v ponuke aj dieselová jednatrojka! Dokonca okrem manuálnej prevodovky si môžte objednať aj automat, který je praktickejší do mestských kolón. Pre akčnejšie ženy je perfektnou ponukou Swift Sport s najvýkonnejším agregátom 1,6 VVT (100 kW), kombinovaný so 6-stupňovou automatickou prevodovkou.

Mladá slovenská herečka Gabika Marcinková, ktorá si zahrala po boku známeho Anthonyho Hopkinsa si tentokrát na scéne zahrala s modelom Suzuki Swift 1,2 GS TOP a prezradila nám svoje dojmy…

„Swift je milé autíčko a keď som ho uvidela, hneď som k nemu pocítila priateľstvo. V modrobielej kombinácii je taký športový. Jéj, kľúč mám v kabelke a štartujem tlačidlom, to je praktické a dotykové otváranie dverí tiež. Okamžite som si sadla za volant a prešiel ma stres zo šoférovania. Vidím, že to má aj vyhrievanie predných sedadiel. To som v aute nezažila, niečo teplé pod zadkom, to ešte musím spracovať, kým si zvyknem, ale nevidím v tom problém. Pekný interiér s dobrým autorádiom, ktoré rada svojím spevom doprevádzam. Veselé boli aj na červeno nasvietené prístroje a palubný počítač, je to dobrá vec v každom aute! Swift je auto, ktoré by mi vyhovovalo hlavne rozmerovo kvôli parkovaniu. Určite si viem predstaviť, že by som si ho kúpila. Už som v podstate rozmýšľala nad touto značkou. Okrem iných vecí má šmrnc, dynamiku a 7 airbagov, čo je záruka bezpečnosti. Možno by som uvítala automatickú prevodovku kvôli kolónam v meste a cúvaciu kameru. Inak toto auto nemá chybu!“

Suzuki SX4 S-Cross Crossover

Suzuki SX4 S-Cross si nemýľme so staršou „SX4“kou, pretože nová SX4ka má modernejší dizajn so športovými tvarmi, zmenili sa rozmery a pribudol pohon všetkých štyroch kolies. Okrem toho má najnižšie emisie CO2 v segmente. V prednej časti karosérie dominujú chrómové prvky a denné LEDky v svetlometoch. S čiernym interiérom dokonale kontrastujú strieborno športovo ladené prvky. Priestorovo poskytuje rodinám všestranné využitie a komfort do rôznych jazdných podmienok. 430 litrový batožinový priestor je dostatočná záruka na veľké množstvo batožiny. Väčšiu sveteľnosť zabezpečí aj veľké panoramatické strešné okno s dvojitým posuvným sklom, ktoré vytvorí všetkým pasažierom príjemnú atmosféru. Na pohon SX4 Suzuki osadila pod prednú kapotu dva moderné motory s totožným objemom 1,6 litra aj s rovnakým maximálnym výkonom (120k). Rozdiel je v hodnotách maximálneho krútiaceho momentu v prospech naftového motora. Diesel je kombinovaný výlučne so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Dobrá správa pre vyberanie farieb tohoto rodinného Crossovera je, že bude k dispozícii desať lakov karosérie, z toho dva budú nové odtiene – limetková metalíza a ametystová sivá.

Suzuki Grand Vitara

Ženy obľubujú autá typu SUV a tam patrí nadčasové Suzuki Grand Vitara. Hlavne, keď vodičky majú parkovať na vysokých obrubníkoch, prípadne bývajú mimo mesta alebo ešte v kopci, v ťažšom teréne. Prípadne, keď treba odviezť dieťa s veľkou hokejovou taškou, alebo ťahať príves za sebou. Vtedy je tu Grand Vitara naporúdzi so svojou konštrukciou. V karosérii má zabudovaný pevný priestorový rám a disponuje stálym pohonom všetkých kolies. Grand Vitara je off road, ktorý poteší každého kto má rád jazdu bez obmedzenia.

 

Text: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode