Pohon všetkých kolies pre CLA

22.12.2012 14:09

 

Značka Mercedes-Benz od budúceho roka ponúkne nový variant stáleho pohonu všetkých kolies 4MATIC s plne variabilným rozdelením krútiaceho momentu. Novinka vychádza z architektúry pohonu predných kolies s priečne uloženými motormi a ako ostatné verzie 4MATIC sa vyznačuje vysokými trakčnými rezervami a vynikajúcou agilitou pri najlepšej bezpečnosti jazdy a efektívnom využívaní energie. Nový pohon 4MATIC dopĺňa doposiaľ ponúkané štyri verzie pohonu všetkých kolies. Technika 4x4 je tak k dispozícii pre každú triedu vozidla - od CLA a modelov triedy C, E, S, CLS a CL, až po rozsiahlu paletu SUV a terénnych vozidiel triedy GLK, M, GL a G. Nový pohon 4MATIC aj v mimoriadne dynamickom CLA 45 AMG umocňuje potešenie z jazdy, ktorý ako sériový model v roku 2013 oslávi svoju premiéru.




Medzi najinovatívnejšie komponenty nového pohonu 4MATIC patrí výstup k zadnej náprave, integrovaný v automatickej dvojspojkovej prevodovke 7G-DCT a rozvodovka zadnej nápravy s integrovanou, elektrohydraulicky riadenou lamelovou spojkou. Hnacie momenty tak možno variabilne rozdeľovať medzi prednú a zadnú nápravu. Malá hmotnosť systému v porovnaní s konkurenciou a vysoká účinnosť sú ďalšie prednosti tejto konštrukcie. Všetky modely 4MATIC presviedčajú, ako verzie s pohonom predných kolies, dobrou energetickou účinnosťou.

Pohon všetkých kolies 4MATIC je úplná novinka a bol navrhnutý špeciálne na požiadavky nových modelov s pohonom predných kolies.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode