Peugeot 208 - elegantný zvonku aj z vnútra

17.06.2012 18:40

Máme tu ďalšie autíčko našej, slovenskej produkcie - nástupcu svetoznámej rady ženských vozidiel Peugeot 205 a 206. Aj keď v našich podmienkach sa nedá hovoriť o jednoznačne ženskom aute, možno práve zaujímavá perleťová farba testovaného vozidla má prilákať zákazníčky. 

Tvar karosérie je elegantný, obzvlášť pekné sú predné svetlá s dennými LED diódami a hlavne zadné svetlá v tvare podkovičky. Vylepšená je aj predná maska, ktorá svoj tvar prevzala od väčších modelov.
Revolučnou zmenou prešiel aj interiér vozidla. Veľmi efektný je hlavne lesklý čierny povrch palubnej dosky. Horšie to asi bude s údržbou, dôkladné leštenie bude asi pravidelnou zábavkou.
Dobre riešené je aj horné umiestnenie budíkov, takže pri extrémne malom volante (33cm) sú dobre viditeľné. Vysoko je umiestneý aj dotykový display navigácie, čo umožňuje nestrácať pohľad z vozovky pri hľadaní na mape. Na druhej strane je však horšia viditeľnosť pri ostrom slnku. 
Výhlad z auta je prekvapivo dobrý do všetkých smerov. Aj keď došlo k zmenšeniu interiéru, kupodivu miesta pre cestujúcich je dosť. Zadné sedadlá sú obmedzené klesajúcou strechou, takže pri deťoch nad 180 cm doporušujem kupíť väčšie auto.
Odlahčenie oproti predchádzajúcemu modelu vylepšilo jazdné vlastnosti, do zákruty môžete vojsť aj rýchlejšie, podvozok vás podrží. Horšia je však hlučnosť podvozku, napríklad pri prejazde cez rolety na križovatke. Testovaný benzínový motor 1.4 pekne ťahá aj pri nižších otáčkach, pri predbiehaní dobre akceleruje. Pri vyšších otáčkach je však hlučný, takže hlavne na dialnici by sa hodil šiesty rýchlostný stupeň. Čo sa týka spotreby, vylepšená aerodynamika a znížená hmotnosť  pomohli k slušnej tabuľkovej hodnote 5,9 l/100 km, my sme dosiahli spotrebu okolo 7 litrov. Veľmi dobré sú aj kvalitné kotúčové brzdy, s ktorými treba narábať naozaj citlivo.
Celkovo je Peugeot 208 podarené autíčko, elegantné zvonku aj zvnútra s dobrými jazdnými vlastosťami. Kto má starší pežotík tejto rady pred domom, tak je 208-ka určite dobrým typom na výmenu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode