Päť modelov Volvo získalo cenu IIHS Top Safety Pick award

18.01.2012 11:12

 

Vedúca pozícia spoločnosti Volvo Car Corporation v automobilovej bezpečnosti je potvrdená cenou Inštitútu pre bezpečnosť na cestách (Insurance Institute for Highway Safety's (IIHS)), 2012 Top Safety Pick award (Najbezpečnejší výber roku 2012).
Americké ocenenie je udelené vozidlám, ktoré vykonávajú najlepšie svoju prácu – chránia posádku v prípade čelného nárazu, bočného nárazu, prevrátenia a nárazu zozadu. Nie menej ako päť modelov Volvo získalo ocenenie Top Safety Pick.
Volvo je jedinou európskou luxusnou značkou, ktorá má päť ocenených modelov v najnovšom reporte IIHS.
"Riziko, že niekto bude účastníkom nehody, prípadne zranený v niektorých z našich posledných modelov sme zredukovali na viac ako 2 tretiny v porovnaní s modelmi Volvo zo sedemdesiatych rokov minulého storočia. Teraz pracujeme na našej bezpečnej vízii, že nikto by nemal umrieť, prípadne byť zranený v novom vozidle značky Volvo v roku 2020", hovorí Thomas Broberg, starší bezpečnostný poradca vo Volvo Car Corporation.
IIHS Top Safety Pick je založená na štyroch scenároch nehôd *:
Hodnotenie odolnosti voči čelnému nárazu je merané pri rýchlosti 40 mph (64 km/h) s čiastočným prekrytím.
Bočné hodnotenie je založené na dynamickom náraze do boku vozidla bariérou pohybujúcou sa rýchlosťou 31 mph (50 km/h). Bariéra symbolizuje prednú časť vozidla typu pickup, alebo SUV.
Na zisk dobrého hodnotenia v prípade prevrátenia vozidla musí strecha vydržať silu väčšiu, ako je štvornásobok hmotnosti vozidla predtým, ako dosiahne deformáciu 5 palcov (12,7 cm).
Náraz do vozidla zozadu je hodnotený použitím figuríny, ktorá meria sily pôsobiace na krk. Tento test simuluje kolíziu, pri ktorej je stojace vozidlo zasiahnuté do zadnej časti iným vozidlom, pri rýchlosti 20 mph (32 km/h).
Výnimočné hodnotenie v americkom ratingu NCAP
Zameranie spoločnosti Volvo Car Corporation na automobilovú bezpečnosť bolo odmenené v niekoľkých štúdiách.
Model XC60 je takisto jediné vozidlo typu SUV, s ocenením IIHS Top Safety Pick a celkovým päť hviezdičkovým hodnotením U.S. NCAP. V teste 2010, model XC60 získal 5 hviezdičiek vo všetkých individuálnych crash testoch, vrátane 5 hviezdičiek pre vodiča a 5 hviezdičiek pre pasažiera v prípade čelnej kolízie, ako aj oboch bočných nárazov.
Funkcia Auto brake vedie k zníženému počtu nehôd
Skôr v roku 2011 boli zdokumentované v jednej z ďalších štúdií IIHS aj výhody prelomového systému City Safety – obsahujúceho funkciu automatického brzdenia v situáciách pri nízkej rýchlosti – tento systém vedie k zníženiu počtu kolízií o 22%. Štúdia IIHS týkajúca sa poistných udalostí, ktorých účastníkom bol model Volvo XC60, ukazuje, že počet zranených je nižší o 51% a náklady na opravu boli znížené o viac ako 20 percent.
Podobná štúdia vykonaná švédskou poisťovacou spoločnosťou Volvia ukazuje, že vozidlá Volvo, ktoré sú vybavené funkciou automatického brzdenia boli zahrnuté v o 22% menej prípadoch nárazu zozadu, ako vozidlá bez funkcie auto brake.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode