Orbit daruje občianskemu združeniu Úsmev ako dar takmer 25 000 Eur

30.06.2016 15:28

 

Orbit daruje občianskemu združeniu Úsmev ako dar

takmer 25 000 Eur

 Značka Orbit v rámci svojej kampane 'Oplať úsmev' venovala občianskemu združeniu Úsmev ako dar šek v hodnote takmer 25 000 Eur. Suma bola vyzbieraná počas 6 týždňov kampane, kedy putovalo vždy 1 % z ceny každého predaného balenia žuvačiek z portfólia Orbit ohrozeným deťom v starostlivosti občianskeho združenia Úsmev ako dar. Navyše sa podarilo zrealizovať školenia na tému dentálnej hygieny pre 989 detí a 30 sociálnych pracovníkov.

Zhromaždené finančné prostriedky vo výške 24 227 Eur pokryjú personálne náklady na stálych sociálnych pracovníčkov občianskeho združenia Úsmev ako dar a ďalej budú investované do letných táborov pre deti z detských domovov. „Vyzbieraná suma 24 227 Eur prekonala naše očakávania. Som šťastná, že sa do projektu zapojilo toľko ľudí, ktorým nie je situácia znevýhodnených detí ľahostajná a prispeli kúpou žuvačiek bez cukru k ich žiarivejšiemu a šťastnejšiemu úsmevu. Oceňujem prínos kampane aj v prevencii starostlivosti o ústne zdravie,“ hodnotí kampaň jej ambasádorka, speváčka Mária Čírová.

Práve prevencia je jedným zo spoločných menovateľov spolupráce značky Orbit a občianskeho združenia Úsmev ako dar. Značka Orbit preto nad rámec darovanej sumy už počas kampane vzdelávala deti i sociálnych pracovníkov ohľadom starostlivosti o ústne zdravie a odovzdala 600 dentálnych balíčkov. Terénni sociálni pracovníci tak môžu základy pravidelnej starostlivosti o zuby šíriť ďalej pri svojej každodennej práci s deťmi a celými rodinami a vďaka potrebným pomôckam motivovať deti k dôslednej starostlivosti o zuby. Značke Orbit sa podarilo využiť svoje rozsiahle znalosti a dlhoročné skúsenosti v oblasti starostlivosti o zdravie zubov detí aj dospelých a zároveň ťažiť z popularity žuvania v Slovenskej republike a jej vplyvu na prevenciu zubného kazu.

„Z darovanej čiastky máme ohromnú radosť a značke Orbit veľmi pekne ďakujeme! Pretože úsmev hrá kľúčovú úlohu v živote každého z nás, teší ma, že sme takto prispeli k pozitívnejšiemu vývoju detí z občianskeho združenia Úsmev ako dar,“ dodala PhDr. Mária Soboličová, PhD. manažérka pre fundraising spoločnosti Úsmev ako dar.

"Značka Orbit plánuje v rozdávaní a oplácaní úsmevov tým, ktorí to najviac potrebujú, pokračovať aj v roku 2017. Dúfame, že tých, ktorí zakúpením žuvačiek bez cukru Orbit urobili niečo nielen pre svoje zdravie, ale pomohli tiež spríjemniť prostredie deťom v občianskom združení  Úsmev ako dar, a zaručili im tak kvalitnejší život, ešte pribudne. Veľmi pekne všetkým ďakujeme!“ zakončila prvý ročník kampane Jana Přerostová, group manažérka spoločnosti Mars Czech.

__________________________________________________________________________

Orbit je popredná značka žuvačiek bez cukru so zameraním na dentálne benefity. Značka Orbit sa vo svojich aktivitách zameriava najmä na širokú populáciu, ktorej sa snaží s pomocou odborníkov vysvetliť dôležitosť pravidelnej a správnej dentálnej hygieny. Žuvačky sú bez cukru a pomáhajú chrániť zuby tak, že prispievajú k udržiavaniu rovnováhy pH v ústach.

 

Úsmev ako dar je najväčšou a najstaršou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti a pomoci krízovým rodinám.  Zameriava sa na podporu detí v detských domovoch, na prácu s ohrozenou rodinou, vzdelávanie a sprevádzanie náhradných rodín a pomoc mladým dospelým po odchode z detského domova. Svoju víziu „...aby každé dieťa malo rodinu“ prakticky a odborne presadzuje už 25 rokov. Prvoradým záujmom organizácie Úsmev ako dar je skvalitniť život detí v ohrozených rodinách a náhradnej starostlivosti, o čo sa usiluje ako na individuálnej, tak na celospoločenskej úrovni.

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode