Nový Peugeot 308 : čistý dizajn a inovatívny kokpit Pre neočakávané pocity z jazdy

14.05.2013 09:29

Dizajnéri a inžinieri značky Peugeot vyvinuli hatchback, ktorý je odvážny, intuitívny a moderný s rafinovaným a štýlovým dizajnom.  

Vďaka novej modulárnej platforme EMP2 má nový Peugeot 308 kompaktné rozmery a menšiu hmotnosť (-140 kg). Neobyčajné skúsenosti z riadenia a jeho nízke emisie CO2 vytvorili nový benchmark  (emisie jednej z verzií dosahujú menej ako 85 g/km).

Interiér s čistým dizajnom a inovatívny riadiaci modul (Peugeot  i-cockpit) sú prísľubom nových pocitov pri riadení.

Výsledkom veľmi ambicióznych zadávacích podmienok, cieľom ktorých bolo umiestnenie medzi najlepšími, pozicionuje tento model  do sveta  náročnosti a luxusu.

 

Čistý hatchback

 

Nový Peugeot 308 má nepopierateľné charakteristiky segmentu C (segmentu M1) so svojimi  kompaktnými rozmermi (dĺžka: 4,25 m a výška: 1,46 m), priestranným interiérom a mimoriadne objemným batožinovým priestorom  ( 470 litrov ).

Ale tento model ide ďalej a ponúka tiež silnú  a odlišnú alternatívu azníženej hmotnosti a karosérii priliehajúcej čo možno najtesnejšie k mechanickým častiam,  nový Peugeot 308 celkovo pôsobí ušľachtilo a dynamicky ako atlét, ktorý si je istý svojou silou. Tento charakter je potvrdený starostlivosťou a kvalitou v každom jeho detaile.

Nový Peugeot 308 zaujme výrazným svetelným podpisom.  Svetlomety Full LED, jemné a expresívne ako kus klenotu,  definujú  šelmovitý a  technologický výraz. Sú súčasťou sériovej výbavy vyšších verzií, čo je v danom segmente svetovou premiérou.

Skúsenosť zo šoférovania nového Peugeotu 308 umocnená zmenšeným volantom sa opiera o know-how Peugeotu o podvozkoch a o kvality novej platformy EMP2. Uvedená platforma so špičkovou technológiou chránenou 116 patentmi, prispieva k dynamickým vlastnostiam na vysokej úrovni. Okrem toho vďaka ponuke viacerých systémov asistencie pri riadení a významnému zníženiu hmotnosti (o 140 kg v porovnaní s predchádzajúcou generáciou)  zvyšuje aj bezpečnosť a komfort. Menšia hmotnosť mala priaznivý vplyv na dimenzovanie všetkých ústrojenstiev a tiež na významné zníženie emisií CO2. Nový Peugeot 308 zavádza novú referenčnú úroveň s možnosťou dosahovať emisie CO2 pod 85 g/km.

 

Nový Peugeot 308 sa bude vyrábať v Sochaux vo Francúzsku.  Závody  v Trémery a v Douvrine budú dodávať hnacie agregáty.

 

Nový Peugeot 308 sa predstaví  po prvý krát vo svetovej premiére na Frankfurt Motor Show dňa  10. septembra 2013 a predávať sa začne na jeseň 2013 v Európe.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode