Nový Peugeot 301 uvedený na slovenskom trhu

09.11.2012 10:58

 

Nový Peugeot 301 je určený na trhy so sťaženými  jazdnými podmienkami a pre klientelu, ktorá považuje vnútornú priestrannosť za veľmi dôležitú. Práve tieto dva aspekty sprevádzali tvorcov počas celého projektu , výsledkom čoho sa stal model 301 referenciou v segmente, v ktorom vládne priestrannosť a životnosť.

 

 Robustnosť a  kvalita v službách dlhej životnosti

Už od začiatku projektu, v prípravnej  fáze, inžinieri značky Peugeot  realizovali dlhé testovacie jazdy  na rôznych typoch ciest s cieľom priblížiť sa čo najviac budúcim klientom modelu 301. Nekvalitné cesty, horúce počasie, studená klíma, vlhké podnebie ... všetky možné  životné situácie boli testované v praxi a niekedy dokonca aj so samotnými  klientmi za volantom. Celkovo bolo najazdených desaťtisíce kilometrov na viacerých kontinentoch.

 

Vďaka získaným poznatkom  priamo v  teréne spolu s „know-how“ značky Peugeot, automobilovým konštruktérom už od roku 1889, sa dizajnéri mohli zorientovať a vybrať čo najzodpovednejšie automobil najlepšie adaptovateľný na rôzne podmienky používania.

Tento fakt je podporený technickými riešeniami  zameranými na jazdné vlastnosti, robustnosť, kvalitu spracovania vrátane  navrhovanej výbavy. Preto nový model 301 je charakterizovaný nasledovnými riešeniami :

 

  • Podvozok je adaptovaný na „nekvalitné cesty“ s cieľom zabezpečiť čo najlepší jazdný komfort,
  • Zvýšenie pevnosti použitím väčšieho počtu spevňovacích skrutiek
  • Dvojité tesnenie proti prachu a vlhkosti
  • Automatická  klimatizácia s funkciou AC max pre horúce krajiny,
  • Vyhrievacia spodná časť  čelného okna pre chladné podnebie
  • A iné

Robustnosť konštrukcie riešená do  najmenších detailov je doplnená vysokou úrovňou spracovania. Pri výrobe modelu 301 v mestečku VIGO v Španielsku, boli uplatnené tie isté  štandardy ako pri modeli  Peugeot 508, ktorý je známy pre svoju  vysoko vnímanú  kvalitu. Taktiež bolo realizovaných  4 000 000 km jazdy kvality s cieľom zdokonaliť čo najlepšie konštrukciu automobilu. Výsledkom je spoľahlivosť, životnosť aj v tých najnáročnejších podmienkach

 

Vysoká úroveň komfortu a  priestrannosti , ktorá sa stáva referenciou

 

Veľká priestrannosť na palube a  objem batožinového priestoru,  to sú hlavné očakávania klientov, ktorých si chce získať model 301. Bude to automobil naozaj veľmi často využívaný pre potreby rodiny a s prítomnosťou cestujúcich aj na zadných sedadlách. To je dôvod, prečo PEUGEOT detailne riešil všetky faktory  vo  vzťahu k potencionálnej klientele ako aj s prihliadnutím na  konkurenciu.

Architekti optimalizovali  na maximum  rozmery platformy použitej pre model 301, s cieľom dosiahnuť dĺžku 4,44 m. Rázvor zväčšený na 2,65 m, rekord v segmente, umožnil  navrhnúť  veľký vnútorný priestor s referenčnými rozmermi a  veľkorysý kufor, ponúkajúci priestrannosť a objem vysoko nad konkurenciou:

  • Šírka vo výške ramien vpredu  : 1 409 mm,
  • Šírka vo výške  ramien vzadu : 1 395 mm,
  • Priestor pre kolená* : 121 mm
  • Objem kufra : 640 litrov (506 dm3 VDA 210) 

disponibilný priestor medzi kolenami cestujúceho vzadu a sedadlom vodiča v základnej pozícii, môže dosiahnuť až 260 mm ak je sedadlo vodiča posunuté maximálne  vpred.

Tieto vlastnosti si nepochybne získajú širokú  klientelu, nachádzajúcu sa prevažne mimo Západnej Európy.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode