NOVÁ DACIA LOGAN – JEDNODUCHOSŤ A ŠTEDROSŤ ZÁROVEŇ

14.02.2013 23:44

Dacia po modeli Sandero a Sandero Stepway obnovuje svoj emblematický model: Logan. Nová Dacia Logan je dostupné rodinné auto s elegantnou, uhladenou siluetou, ktoré už tradične ponúka bezkonkurenčný pomer priestor/výbava/cena.

Dacia Logan sa môže pýšiť  robustným, status vylepšujúcim dizajnom, pričom kľúčovým slovom v prípade tohto modelu je „elegancia“.  Vylepšený je komfort, pričom do nového Loganu sa dostali prvky výbavy z modelu Lodgy – v podobe multimediálneho systému Media Nav a tempomatu s obmedzovačom rýchlosti. Komfort jazdy sa tiež posunul o krok vpred, keďže sa do každej výbavy dostal aj posilňovač riadenia, lepšie odhlučnenie a každá verzia teraz spĺňa emisnú normu Euro 5.

Šetrenie nákladov počas prevádzky je zabezpečené vďaka príchodu benzínového motora TCe 90 a vylepšeniam dieselových motorov, ktoré prinášajú väčšiu radosť z jazdy a majú nižšiu spotrebu.  Dacie sú navrhnuté tak, aby ponúkali priestrannosť modelov vyšších segmentov. Nová Dacia Logan má  60/40 delené sklápateľné operadlá zadných sedadiel (od úrovne výbavy Ambiance). Aj pri samotnej kúpe je Logan konkurencieschopnejší než jeho predchodca.

Bezpečnosť je vylepšená pomocou bočných airbagov a systému ESP. Skúšaná a overená spoľahlivosť Dacie je na vyššej úrovni než predtým. Servisná politika dílerskej siete Dacia zase znamená koniec nepríjemným prekvapeniam ohľadom údržby.

Dacia udržiava krok s meniacimi sa očakávaniami zákazníka. Nový Logan patrí do novej generácie vozidiel Dacia, ktorá začala modelom Lodgy. Atraktívny dizajn ide ruka v ruke s modernou výbavou, pričom dokazuje, že potešenie nie je vôbec zbytočné – je nevyhnutné.

Nový Logan, Nové Sandero a Nové Sandero Stepway obsahujú novú vizuálnu identitu evokujúcu vysokú kvalitu vozidla, spojenú s každým z najnovších modelov značky. Nová dizajnová identita Dacie zvýrazňuje dojem kvality a sily. Každý z nových modelov zdieľa túto novú identitu, so silným prízvukom na charakteristickú robustnosť Dacie.

Základné motory

Motor 1,2 16v 75 dostupný pre Novú Daciu Logan je ekonomický na kúpu aj na prevádzku, pričom ponúka všestranný výkon pre mestské aj mimomestské jazdenie. Tento motor s objemom 1149 cm3 vyvinie maximálny výkon 55 kW (75 k). Spĺňa normu Euro 5, spotrebuje 5,9 l/100 km paliva a emituje 137 g CO2/km.

Dacia pokračuje v propagácii LPG ako konvenčnej alternatívy k dieselu. Motor 1,2 16v 53kW/75k je dostupný ako dvojpalivová benzín-LPG verzia, poskytujúc tak nižšie prevádzkové náklady a emisie CO2 (120 g/km v LPG móde). Údržba tohto motora je zjednodušená, keďže úprava časovania ventilov sa nevyžaduje pred 120 000 km, ako pri ostatných motoroch.

 

Znížená spotreba vďaka Eco Módu

Nová funkcia Eco Mode, dostupná na niektorých motoroch, umožňuje vodičom automaticky optimalizovať spotrebu paliva, korigovaním parametrov, ktoré zbytočne zvyšujú spotrebu.

Eco Mód upraví chod motora a klimatizácie v rámci limitov, ktoré sú akceptovateľné pre vodiča, ako aj pre pasažierov. Táto funkcia dokáže zredukovať spotrebu a emisie CO2 až o 10%, v závislosti na bežnom štýle jazdy a podmienkach na ceste.

Nový Logan je priestranný ako vždy, je v ňom miesta ako vo vozidlách vyššej kategórie.

Vpredu má najviac priestoru na ramená v triede (1 387 mm). Priestor na lakte je v Logane 1417 mm, čo je v jeho segmente neporaziteľná hodnota.

Priestor na ramená a na lakte vzadu je taktiež najlepší v triede: 1 389 mm a 1 433 mm. Nový Logan vzadu pohodlne usadí troch dospelých pasažierov (alebo je možné tam umiestniť tri detské sedačky).

Kabína bola vylepšená, aby ponúkala viac odkladacích priestorov, počínajúc odkladacím priestorom v paneli prístrojovej dosky, nové priestory v zadných dverách (zmestí sa sem 0,5l fľaša) a samozrejme v predných dverách (vhodné aj pre 1,5l fľašu).

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode