Nissan reaguje na rast celosvetového dopytu rozšírením výroby pick-upu Navara

08.08.2018 11:47

Spoločnosť Nissan začala ako reakciu na rastúci globálny dopyt vyrábať model Navara aj v Argentíne, čím sa počet krajín, v ktorých sa najobľúbenejší pick-up spoločnosti vyrába, zvýšil na päť. Rozšírenie globálnej výroby spoločnosti Nissan do továrne Santa Isabel jej aliančného partnera Renault v Córdobe je pre tento závod významným míľnikom. Spoločnosť Nissan oznámila svoj strednodobý plán zvýšiť do roku 2022 celosvetové predaje ľahkých úžitkových vozidiel o 40 %.

Model Navara sa v Južnej Amerike predáva na 38 trhoch pod označením Nissan Frontier. Vďaka svojej celosvetovej popularite sa vyrába v továrňach v Španielsku, Číne, Mexiku, Thajsku a teraz aj v Argentíne.

Ďalší diel príbehu úspechu modelu Nissan Navara môžete očakávať do konca tohto roka.

„Pick-up Nissan vlastní viac ako 15 miliónov ľudí v 180 krajinách. Nákladné vozidlá predstavujú globálne rastúci segment a zároveň sú silnou stránkou spoločnosti Nissan,“ povedal Ashwani Gupta, prvý viceprezident oddelenia ľahkých úžitkových vozidiel spoločnosti Nissan.

„Dnešné začatie výroby je skvelou správou pre túto oblasť, spoločnosť Nissan a našu alianciu. V Latinskej Amerike máme už teraz silné postavenie a táto výrobná linka zaručí lepšiu dostupnosť našich pick-upov v kontexte rastúceho globálneho záujmu o tieto vozidlá.“

Ľahké úžitkové vozidlá Nissan si vyberá stále viac zákazníkov kvôli ich autentickým schopnostiam a pohodliu, ktoré poskytujú na ceste aj v teréne. Sústavné zameranie spoločnosti na víziu inteligentnej mobility Nissan znamená, že model Navara ponúka pokročilé a sofistikované technológie.

Vďaka viac ako 80-ročným skúsenostiam s navrhovaním, vývojom a výrobou nákladných vozidiel a dodávok má spoločnosť Nissan v oblasti pick-upov závideniahodnú reputáciu, čo sa týka výdrže a schopností vozidiel. Ľahké úžitkové vozidlá dnes tvoria šestinu celosvetovo predávaných vozidiel spoločnosti Nissan.

Kľúčovou súčasťou ambicióznej regionálnej stratégie spoločnosti Nissan je zaujať miesto medzi troma najvýznamnejšími automobilovými značkami v Latinskej Amerike. Investícia do závodu v Córdobe vo výške 600 miliónov dolárov by mala vytvoriť až 3 000 nových pracovných miest a schopnosť vyrobiť 70 000 vozidiel ročne.

Priemyselný komplex Renault v Córdobe bude vyrábať jednotonové pick-upy pre aliančných partnerov Renault a Nissan a v rámci trvajúcej spolupráce so spoločnosťou Daimler aj vozidlá Mercedes-Benz. Tieto tri pick-upy budú mať rovnaké konštrukčné diely, ale napriek tomu si zachovajú vlastnú identitu značky, dizajn a rozlišujúce prvky.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode