Nissan Micra 1,2 Elle jazdí sa v ňom skvele

06.03.2013 09:38

"Toto je oveľa viac než len značka na aute," vyhlásil Geraldine Ingham, marketingový riaditeľ spoločnosti Nissan, pri štarte predaja. "Je veľa spoločného medzi Micra a Elle, auto aj časopis sa odvolávajú na veľmi podobnú skupinu zákazníčok. Hektický životný štýl znamená, že dnešná ultra-zamestnaná žena trávi deň žonglovaním medzi prácou a voľnočasovými aktivitami, rodinou, priateľmi a vzťahmi - a potrebuje spojencov. Nissan Micra Elle je takým spojencom, pomáha žene dostať sa cez deň tým, že je kľúčovým partnerom pre cestovanie po meste." Tieto slová najlepšie vystihujú základnú filozofiu tohoto auta, spojenie elegancie a inteligentnej technológie.

Čierna elegantná bublina s červenými značkami Elle na predných blatníkoch a piatych dverách zaujme už na prvý pohľad. Vzhľad osviežia viaceré dizajnové doplnky: panoramatické strešné okno, pochrómovaný spodok mriežky chladiča, lakované disky kolies, hmlovky a strešný spojler.
Auto vychádza zo stredného stupňa výbavy Acenta a v základnej výbave disponuje inteligentným kľúčom, klimatizáciou, štartovaním tlačítkom, tempomatom, sklopnými zrkadielkami...
Auto je skutočne nabúchané elektronikou, preto je ovládanie niekedy trochu zložitejšie. Pristrojová doska z tvrdých plastov je posadená trochu nižšie, taže výhľad z auta je veľmi dobrý. Aj keď je to na prvý pohľad malé auto, vo vnútri sa pohodlne usadia štyria nadpriemerne vysoký cestujúci, prípadne aj piati. Predné sedadlá sú pohodlne sklopné takmer do roviny.
Pre jednoduchšiu a lacnejšiu výrobu je auto dodávané len s jedným 1198 kubíkovým motorom v dvoch výkonových verziách s manuálnou alebo automatickou prevodovkou. Nami testovaný automobil mal slabší, 59 kW motor a automatickú prevodovku. Dôsledkom bolo príjemné ovládanie, avšak o niečo vyššia hlučnosť a spotreba. Preto by som automatickú bezstupňovú prevodovku CVT doporučoval len veľmi neskúseným šoférkam, manuálna prevodovka by určite z motora dostala viac.
Podvozok bol stabilný aj pri vyšších rýchlostiach, veľkou výhodou bola vynikajúca točivosť, auto sa vedelo otočiť takmer na mieste.
Pre ženy, ktoré uprednostnia elegantný dizajn, dobrú točivosť a automatickô prevodovku pred vyššou spotrebou a hlučnosťou pri vyšších rýchlostiach je toto auto určite dobrá voľba.
 
Nissan Micra 1,2  
Motor 1,2 (59 kW) CVT
Prevodovka CVT
Zdvihový objem [cm3] 1198
Válce/ventily 3/4
Najväčší výkon [kW/min-1] 59/6000
Najväčší toč. mom. [Nm/min-1] 110/4000
Max. rýchlosť [km/h] 161
Zrýchlenie 0-100 km/h [s] 14,5
Kombinovaná spotreba [l/100 km] 5,4
Pohotovostná hmotnosť [kg] 940

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode