Nepohodlie v nohách môže ovplyvniť bezpečnosť pri jazde

07.05.2024 22:11

Nepohodlie v nohách nie je pre nikoho príjemné. Zasiahnuť totiž môže ktorúkoľvek časť nohy, pričom dôvodov jeho vzniku môže byť hneď niekoľko – poranenie alebo zapálenie kože, nervov, kostí, krvných ciev a žíl alebo mäkkých tkanív. Aj keď štyri z piatich žien sa sťažujú na nepohodlie nôh spôsobené topánkami, príčina môže byť v cirkulácii krvi v cievach a žilách, ktorá je častým spúšťačom opuchov a pocitu nepohodlia v dolných končatinách.

 

Kedy naposledy ste premýšľali o svojich žilách? Či si to uvedomujete alebo nie, žily sú neoddeliteľnou súčasťou cievneho systému, ktorý vás udržuje nažive a v zdraví deň čo deň. Majú dôležitú úlohu, pretože privádzajú krv späť do srdca a do pľúc, aby ľudské telo doplnili kyslíkom a potrebnými živinami. Čo sa však deje vtedy, keď sa objaví napätie alebo opuch nôh? Môže to byť príznak nedostatočnej výživy a predzvesť iných ochorení.

Fakty o problémoch s nohami

Ak problémy s nohami prerastú do fázy, kedy je vám to viac ako nepríjemné, navštívte lekára, ktorý po stanovení diagnózy určí aj potrebnú liečbu. Na nohy však treba myslieť pravidelne, ideálne každý deň. Môžete tak problémom predchádzať a nepohodlie v nohách zmierniť na znesiteľnú úroveň. Domácim receptom je dopriať im dostatok pohybu ale aj relaxu. Každý večer si nohy podoprite alebo vyložte na vyvýšenú úroveň aspoň na 30 minút a vyhýbajte sa dlhému sedeniu, státiu alebo chodeniu.

Nohy a výživa

Nepohodlie v nohách môže byť spojené aj s nedostatočnou výživou. Ak má vaše telo nedostatok potrebných nutrientov, ktoré sú určené na cielenú výživu nôh, môže sa to negatívne prejaviť na ich fungovaní. Môžete cítiť nepohodlie až napätie, nohy zväčšia svoj objem a celkovo v nich máte nepríjemný pocit.

Možná voľba proti nepohodliu v nohách

Počuli ste už o výživových doplnkoch s obsahom aktívnych látok diosmín a hesperidín? Ide o prípravky Mobivenal micro* a Mobivenal micro Simple*, pričom Mobivenal micro je navyše obohatený o 30 mg escínu v jednej tablete. Výživové doplnky Mobivenal* zlepšia kondíciu vašich nôh a sú slovenskými užívateľmi rokmi overená kombinácia mikronizovaného (lepšie rozpustného a vstrebateľného) diosmínu a hesperidínu. Viac informácií nájdete nawww.mobivenal.sk.

*Výživový doplnok. Výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada rozmanitej a vyváženej stravy.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode