Nemám rada diaľnice a jamy na cestách

09.06.2011 11:16

Wanda Hrycová si vyskúšala skvelé SUV – Hyundai Santa Fe po facelifte 

 

Práca je mojím koníčkom

Začínala som ako asistentka produkcie a v tom čase som sa naučila veľa o filme.Určitý čas som bola zástupkyňou výkonného riaditeľa v Twiste a šéfovala som v divadle Nová scéna, neskôr som sa ako súkromná producentka podielala  na vlastnej produkcii svetového muzikálu Producenti. V produkčnej spoločnosti Media Pro Entertainment pracujem od októbra roku 2010 a som jej generálnou riaditeľkou.

 

Plynulosť, opatrnosť a zodpovednosť

Auto je pre mňa absolútna nevyhnutnosť, niečo ako telefón. Bez týchto dvoch vecí si svoj život neviem predstaviť. Čo sa týka môjho šoférovania, tak si myslím, že som celkom dobrá šoférka. V mladosti veľmi rýchla, ale za posledné roky opatrnejšia a zodpovednejšia. Pomalá určite nie som, skôr plynulá. Mám rada šoférovanie v meste, ale diaľnice, kde sa štyri hodiny nič nemení, tie nemusím. A nemám rada ani jamy na cestách. 

 

Nebezpečenstvo rýchlosti

Sledujem často katastrofické správy o mladých ľuďoch za volantom a nielen preto, že sa to dotklo našej rodiny. Väčšinou človek musí dospieť, aby pochopil že nie je nesmrteľný.  Myslím, že po dvadsaťťke ľuďom prechádza chuť hazardovať so svojím životom pri rýchlostiach, ktoré sú nebezpečné. Škoda, že môj brat už niektoré veci pochopiť nemôže..., aj keď on za volantom v ten večer nesedel. Snáď si mladí vodiči čítaním týchto riadkov uvedomujú závažnosť rýchlosti, ktorá môže aj zabíjať.

 

Otcova autoškola

Pamätám si na svoju prvú zimnú jazdu v autoškole s policajtom, keď strašne nasnežilo. Tridsať centimetrov snehu bolo pre mňa  zaujímavých, ale zvládla som to. Pred autoškolou som nikdy nesedela za volantom, ale keď som domov doniesla vodičák, otec mi dal ešte svoj osobný trojdňový šoférsky kurz. Doslova som ronila slzy, ale zvládla som náročné terény, ktoré mi vybral. Až potom mi požičal auto, keď bol presvedčený, že to zvládnem. Takže nie absolvovanie kurzu v autoškole, ale otec mi určil kedy začnem šoférovať. Bola som staršie dieťa a s prísnymi rodičmi som to mala ťažšie, ale dnes im za to ďakujem. 

 

Najlepšie auto na svete

Prvé auto som zdedila po mame. Dieslový Ford Escort a bolo to najlepšie auto na svete. S ním som vyšla, kam som len chcela a nikdy ma nenechalo v štichu. Potom už tých áut bolo nekonečne veľa, že ich menovať nebudem. Teraz jazdím na Céčkovom Mercedese, ale má zadný náhon. Po napadnutí väčšieho množstva snehu je to dosť problematické. A tak plánujem kúpu nejakého SUV-čka. Mám psa, tak si vyberám auto podľa veľkosti kufra. Páči sa mi VW Touareg, vždy sa za ním otočím.

 

Nekvalitné cesty a jamy

Pol roka po zime je vždy na cestách kopec jám a výmoľov a mám pocit, akoby to nikoho z kompetentných nezaujímalo. Každý deň jazdím a mám pocit, že prídem čoskoro o nápravu auta.  To ma vie skutočne rozčúliť.

 

Skvelá muzika a relax pri Krematóriu 

Užívam si jazdu s muzičkou a hlavne v noci! Ak mám ťažší pracovný deň, tak si len tak jazdím...Mám niekoľko miest, výhliadok,  kam sme radi chodili s bratom. Teraz tam chodím sama. Škoda však,  že väčšina miest je už zastavaná. Rada jazdím smerom ku Krematóriu, no tam ma pravidelne kontrolujú policajti.  Asi sa im zdá čudné, keď tam vidia niekoho ako sedí v aute v noci o druhej a počúva muziku. Pri takýchto príležitostiach mi aj pravidelne dávajú fúkať, ale s tým problém nemám. Človek pod vplyvom nejakej omamnej látky alebo alkoholu nemá sadnúť za volant. Ak niekto chce piť, nech ide radšej taxíkom a neohrozuje iných ľudí.

Znížená rýchlosť v obci 

Dodržiavam rýchlosť ako sa len dá, ale sem tam sa pritrafí aj mne, že prekročím.  Vtedy sa aj snažím zjednávať, ale v dnešnej dobe to už nie je také ľahké.   Odkedy sa zmenili sadzobníky a znížila sa rýchlosť v obci na päťdesiatku a mám pocit, že ľudia jazdia oveľa slušnejšie.

 

Skvelý Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi so šesťstupňovým automatom  

Kedysi som si myslela, že len červené je pekné a výrazné auto. Dnešné moderné trendy vo farbách sú rôzne. Musím povedať, že biela farba pristane viacerým modelom a jedným z nich je Hyundai Santa Fe. Naozaj in! Najviac ma však upútal interiér svojou priestrannosťou a obrovským kufrom. Vzhľadom na to, že mám labradora, tak je kufor pre mňa dôležitý. 

Muzika v aute musí byť a autorádio má v aute výborný zvuk. Aj preto je pre mňa dôležitý výstup na iPOD a USB, ktorý tu bol. Dobre sa sedelo na kráľovsky pohodlných sedadlách s elektrickým vyhrievaním, čo oceňujem najmä v zime. Kožený volant je pevný a všetko okolo neho a na ňom sa dobre ovládalo. V aute využívam tempomat, aj bluethooth a musím mať okolo seba dostatok úložného priestor na hocičo. Všetko som tu našla. Asi najviac ma zaujala cúvacia kamera v spätnom zrkadle. To som videla prvýkrát a je to úžasný a praktický doplnok auta. Pre ľudí s horším odhadom je to výborná vec. Okrem priestoru vpredu, vzadu a v kufri, dávam plus živému dvojlitrovému dieselovému motoru. Pri predbiehaní, aj v zákrutách šesťstupňový automat zrýchlil a vôbec nebol spomalený ako to už býva u viacerých automatov. Sama uvažujem nad kúpou podobného SUV-čka ako je Santa Fe. Je vhodný aj  pre rodiny s deťmi a na dovolenky ideálny hlavne pohonom všetkých štyroch kolies. V zimnom období hravo zvládne hocijaký kopec a sťažený terén. 

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode