Na vianočné trhy do Viedne najvýhodnejšie so Slovak Lines

03.12.2017 14:40

Od zajtrajšieho dňa začínajú vianočné trhy v hlavnom meste Rakúska, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Tí môžu využiť atraktívnu ponuku overeného slovenského dopravcu Slovak Lines, ktorá je dostupná celoročne, a v prípade potreby dopravca pridá posilové spoje. Pri nákupe cestovných lístkov v predstihu je možné do Viedne cestovať aj za 1 euro. Už v sobotu začína premávať aj autobusová linka na zámok Schloss Hof.

Najkrajšie námestia Viedne sa znovu premenia na vianočné trhy. Tie najznámejšie pred viedenskou radnicou štartujú už v piatok 17. novembra. Navštíviť ich budete môcť do 26. decembra. O deň neskôr otvárajú „staré“ vianočné trhy na námestí Freyung, ktoré budú prístupné do posledného predvianočného dňa, teda do 23. decembra. Predvianočnú atmosféru si budú môcť turisti od soboty vychutnať aj na zámku Schönbrunn. Vianočné trhy a predvianočné akcie bude možné navštíviť taktiež v ďalších obľúbených lokalitách ako palác Belvedere, Maria-Theresien-Platz či Karlsplatz. Celkovo bude pre návštevníkov k dispozícii zhruba tisícka stánkov naprieč celou metropolou Rakúska.

Každý deň, každú hodinu do Viedne

Dopravca Slovak Lines jazdí z Náhradnej autobusovej stanice Nivy do centra Viedne „každý deň, každú hodinu“ (20-krát denne v oboch smeroch). Návštevníkom tak pri ceste autobusom odpadnú starosti s hľadaním parkovacieho miesta a platením parkovného vo Viedni.

Jednosmerný lístok od Slovak Lines je dostupný za cenu od 1 eura. Za bežné cestovné zaplatíte 5 eur a obojsmerný lístok stojí zvýhodnených 9 eur. Cestujúci si môžu výhodne zakúpiť aj kombinovaný lístok zahŕňajúci celodenné využívanie viedenskej MHD, tzv. Wiener ticket.  Pri online nákupe cestovného lístka do Viedne cez webstránku dopravcu si stačí zvoliť lístok označený ako Dospelý + VOR Viedeň alebo Mládež či Senior + VOR Viedeň. S kombinovaným lístkom pocestujete z Bratislavy do Viedne a následne ho môžete využívať 24 hodín na všetkých linkách viedenskej MHD. Lístok máte za zvýhodnenú cenu, navyše po príchode do Viedne nemusíte hľadať automaty alebo stánky, kde si lístok na MHD kúpite.

Štatistiky ukazujú, že o vianočné trhy vo Viedni majú turisti čoraz väčší záujem. Turisti strávili vo Viedni 1,136 milióna nocí za november 2016 a 1,375 milióna nocí za december 2016. „V priebehu posledných 30 rokov, odkedy sa začali konať vianočné trhy pred viedenskou radnicou, sa počet prenocovaní za mesiac november strojnásobil a za december dokonca stúpol o štvornásobok. Aj to je dôvodom, prečo očakávame nárast návštevníkov aj v roku 2017,“ uvádza organizácia Vienna Tourist Board, ktorá zastrešuje propagáciu turistického ruchu pre hlavné mesto Rakúska.

Cisárske Vianoce na zámku Schloss Hof

Od tohto víkendu a potom každý víkend až do Vianoc môžete so Slovak Lines navštíviť rakúsky zámok Schloss Hof. Nachádza sa len 30 km od Bratislavy a na návštevníkov čaká rozprávková atmosféra cisárskych a vidieckych Vianoc spolu s tradičnými vianočnými trhmi.
V areáli zámku nájdete počas sobôt a nedieľ – v období od 18. novembra do 17. decembra – stodvadsať stánkov s vianočným sortimentom a gastronomickou ponukou.

Súčasťou zimnej ponuky autobusového dopravcu Slovak Lines bude tiež doprava autobusom z Bratislavy na nákupy do outletového centra Parndorf a tiež doprava do lyžiarskeho strediska Stuhleck.

Všetky informácie o zimnej ponuke sú zverejnené na webstránke dopravcu www.slovaklines.sk. Na uvedenej stránke je aj možnosť zakúpiť si bežné alebo kombinované cestovné lístky.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode