Musí byť červené...

29.06.2011 16:25

Aká je Danica Matúšova za volantom?
Vodičšký preukaz som si urobila v osemnástich rokoch, ale moja šoférska prax ešte nie je taká veľká, pretože často nešoférujem. Som skôr opatrnejší vodič, ale snažím sa dopredu predvídať rôzne situácie a prípadné komplikácie na ceste. Celkovo ma baví šoférovanie.


Vaša najvyššia pokuta?
Našťastie som ešte žiadnu pokutu nedostala.

Ako reagujete, keď vás zastavia páni policajti?
Snažím sa v rýchlosti zrekapitulovať, či som spravila nejakú chybu /dopravný priestupok/. Navonok väčšinou reagujem pokojne, ale vo vnútri som nervózna. Nikdy to nie je príjemné, keď vás zastavia policajti. Aj keď ste nič neurobili, tak je to nepríjemný pocit a čakáte na ortieľ čo sa bude diať.

Je auto pre vás nutnosťou?
Zatiaľ nie je, ale v budúcnosti to nevylučujem. V Bratislave sa častokrát prepravím na niektoré miestá oveľa rýchlejšie MHD ako autom.

Ste poriadkumilovná vodička?
Podľa nálady. Niekedy odkladám upratovacie práce ohľadom auta na neskôr. Však to počká. Inokedy ma chytí záchvat poriadku a potom mi prekáža každá špinka, omrvinka. Asi každý sa cíti lepšie v umytom a upratanom aute.

Máte nejaké vysnívané auto?
Nejaké konkrétne určite nie. Vedia ma nadchnúť malé štýlové retro autá / Mini Cooper/, ale na druhej strane nepohrdnem väčšími a bezpečnejšími autami. Musí byť však červené auto! Je dobre viditeľné v hmle aj za zníženej viditeľnosti.

Na akom type auta jazdíte?
Vlastné auto nemám, ale niekedy si od rodičov požičiam starú Felíciu alebo Opel Zafiru. Jazdila som niekoľko áut. Medzi nimi Toyotu Yaris, Citroen a momentálne testovaný model Opel Corsa.
 

Čo vás najviac odrádza na vašich cestách?
Asi vodiči, ktorí sa predvádzajú silou motora svojho auta a tým ohrozujú ostatných vodičov. A nemám rada, keď sa mi niekto tlačí na chrbát. Mnoho vodičov to berie ako taký adrenalínový šport.

Páčil sa vám nový Opel Corsa v čiernej farbe?
Spomínala som, že mám radšej červenú farbu, ale táto tmavá farba k autu pristala a celkovo sa mi páčilo. Mestské auto pre každú ženu aj matku, ktorá vozí deti do školy a na krúžky. Cítila som sa v ňom bezpečne a pohodlne. Tvarované sedadlá boli príjemné a kufor bol dostatočne veľký k veľkosti auta. Palubná doska bola prehľadná a rýchlo som sa skamarátila so všetkými páčkami a tlačidlami. Benzínový motor v jedna dvojke bol svižný a všimla som si, že som aj v strese vedela dobre reagovať, čo je dobrý poznatok naberania jazdných skúseností. Corsa je jednoducho fajn autíčko.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode