Módna ikona

08.04.2018 10:06

Koncom minulého roka prišiel na trh nový model Arona od značky Seat, ktorý si ihneď získal priaznivcov crossoverov. Terénny vzhľad v oranžovej farbe so športovými prvkami vo verzii FR vyzerá dominantne a príťažlivo. Typické seaťacke prvky vidíme v tvare LED svetlometov, v prednej maske s bočnými linkami i v zadnej časti karosérie. Výber zo 68 možných kombinácií farieb strechy a karosérie nám umožňuje variovať auto podľa vlastných predstáv, pretože každý z nás sa rád zahrá na dizajnera.

Spracovanie materiálov v interiéri Arony každého presvedčí o kvalite na akú sme pri tejto značke zvyknutí. Na palubovke vás ako prvé zaujme prehľadný 8-palcový displej, ktorý s prehľadom informuje o vozidle a ostatných informáciach, ktoré potrebujete nevynímajúc telefonického spojenia. Kožené doplnky s červeným prešívaním boli trendovo efektné a a dobre tvarovaný volant sa držal v ženských rukách určite lepšie ako obľúbená vareška v kuchyni!  Sedenie na pohodlných sedadlách bolo vyhovujúce i vhodné na dlhé trasy. Štyria vyšší pasažieri sa určite tlačiť nebudú a komfort si užijú. Odkladacích priečinkov je takisto dostatok ako aj veľký kufor s dojazdovou rezervou nás presvedčil, že množstvo batožiny tam nabalíte na viac ako týždeň mimo domova.

Nový agregát 1,5 TSI Evo predviedol svoj výkon dostatočne dynamicky a adekvátne pri plnom naložení pasažierov i batožiny.  Menší mestský Crossover ukázal svoje prednosti aj na Pezinskej Babe v ostrých zákrutách, nezaváhal ani trošičku a odhlučnenosť kabíny bolo v tomto smere ďaľším plusom. V prudkom stúpaní bol vodičovi k dispozícii asistent rozjazdu do kopca, čo sme aj patrične využili. Okrem ekonomickej  jazdy na diaľnici, kedy sme sa viac sústredili na spotrebu pri dodržiavaní rýchlosti sme vyskúšali aj športovejšie jazdenie, kedy spotreba bola o niečo vyššia, ale jazdili sme za nepriaznivého počasia na neupravených cestách a v klasickej mestskej kolóne. Napriek všetkému nás ženy nenechala Arona v štichu hlavne pri sťaženom parkovaní, kde cúvacia kamera výrazne pomohla. To je pre nás najdôležitejšie, aby sme mali pocit bezpečnosti. A to sme mali!

Pre niektorých záujemcov je testovaná Arona FR za 21-tisíc možno drahšia, ale kto je zvyknutý na komfort bohatej výbavy, tak práve tento testovaný model je pre vás. S týmto výkonným motorom, ktorý vám poskytne riadnu dynamiku, vám ukáže, že tých 150 koní urobí prácu poctivo, tak ako má. Arona má ozaj všetko to, čo mladí  ľudia potrebujú k aktívnemu spôsobu života a doba crossoverov je práve trendom tejto doby.

Text a foto: Alena Chorvátová

SEAT Arona FR 1,5 TSI

 
Zdvihový objem cm3 1498
Max. výkon v kW /k/  pri 1/ min 110 (150 k) pri 5000-6000
Max. krútiaci moment v Nm pri 1/ min 250 / 1500-3500
Maximálna rýchlosť v km/h 205
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 8,3
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km) 6,3/4,4/5,1
Najlacnejšia verzia 12 990

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode