MITSUBISHI ASX OCENENÝ ZA VYSOKÚ BEZPEČNOSŤ

22.03.2012 20:51

 

Mitsubishi ASX (v USA známy pod názvom Outlander Sport) získal v USA od Poisťovacieho inštitútu pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS) najvyššie ocenenie za bezpečnosť „Top Safety Pick".  IIHS je nezisková agentúra, ktorá sa zaoberá výskumom vozidiel a nárazovými testami. Model ASX sa tak spolu s kompaktným športovým sedanom Mitsubishi Lancer pripojil do elitnej skupiny sériovo vyrábaných vozidiel, ktoré dosiahli najvyššiu známku IIHS v rámci nárazových testov.

K tomu, aby mohlo vozidlo obdržať od IIHS ocenenie „Top Safety Pick", musí získať hodnotenie "dobrý" vo všetkých typoch realizovaných nárazových testov. Mitsubishi ASX bolo ohodnotené ako "dobré" v týchto kľúčových oblastiach:

1. Čelný náraz – jedná sa o špeciálny typ testu, v ktorom je čelnému nárazu v prvej fáze vystavených iba 40% z čelnej plochy vozidla

2. Bočný náraz

3. Pevnostná skúška strechy

4. Ochrana proti zadnému nárazu

 

K pozitívnemu hodnoteniu modelu Mitsubishi ASX prispieva aj použitie plechov
z vysokopevnostnej ocele, ktoré zabezpečujú zníženie hmotnosti vozidla a zároveň zvýšenie bezpečnosti pri náraze. Okrem toho bezpečnosť zlepšujú aj kolenné airbag vodiča a taktiež optimalizovaná štruktúra karosérie.

Nie je to po prvý raz, kedy bol kompaktný crossover z dielne Mitsubishi ocenený za svoju vynikajúcu bezpečnosť. V Európe získalo Mitsubishi ASX maximálne hodnotenie päť hviezdičiek

v nárazových testoch EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) v roku 2011 a v roku 2010 získalo maximálne hodnotenie päť hviezdičiek v Austrálii v nárazových testoch od ANCAP (Australasian New Car Assessment Programme).

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode