Mám rád taliansky dizajn…

30.06.2023 18:33

Slovenský brankár Marek Čiliak prezradil, kde teraz trénuje a aké má zaujímavé ponuky. Okrem toho sa dozviete, aký je dopravný systém v Čechách a či je dobrý ich bodový systém pri pokutách. Prajeme príjemné čítanie aj sledovanie videí pri testovaní nového modelu Alfa Romeo Tonale

 

Do Brna si prišiel ako 15 -ročný a s prestávkami si tam bol 17 rokov, dokonca si sa tam oženil a pôsobil v českej extralige v HC Kometa Brno. Aký si mal najväčší úspech v tíme a aké ponuky momentálne zvažuješ?

 

Najväčším úspechom s Kometou bol titul v českej extralige a hneď o rok sme vyhrali druhý titul. Bolo to úžasné obdobie. Na hokejových MS som bol v Košiciach, ale aj v Dánsku...boli to dva roky po sebe. Túto sezónu som sa vrátil na Slovensko, zatiaľ trénujem vo Zvolene a som momentálne voľný hráč. Hladám si klub a už prišli aj nejaké ponuky zo zahraničia. Z Nemecka, Rakúska a zo Švédska. Ešte sa rozhodujem, kam pôjdem, ale to sa dozviete včas, keď si vyberiem klub. 

 

Spomenieš si na poriadny útok, ktorý bol vždy nepríjemný, keď si bol v bráne? Boli aj úrazy?

 

Rozhodne to bol ruský útočník Ilja Kovaľčuk, pretože,keď on bol za bránou, tak to bol riadny kolotoč a vedel byť poriadne nepríjemný spolu s jeho kolegom Daciukom. Hrali sme vo Viedni proti Petrohradu a vtedy sme schytali celkom dosť. Na to sa nedá zabudnúť. Druhý zápas už dochytával Štepánek, ktorý tam bol so mnou. Mal som množstvo úrazov, napríklad som dochytal zápas s rozbitou hlavou a po tretine mi ju zašili hlavu a na pamiatku mi zostalo zopár stehov...Dva roky dozadu som mal potrhané šľachy a väzy v kolene, ale tiež už som v poriadku.

 

Veľa sa nacestuješ, ale ak sa pozrieš dozadu, tak vodičák si si robil v Brne?

 

Vôbec nie, ale robil som ho vo Zvolene, keďže mimo sezóny som bol doma. Jazdil som aj motorky a štvorkolky, ktoré s bratmi máme radi a cez víkendy sa chodíme vyblázniť. Občas aj s manželkou ideme jazdiť na motorke. Teraz mám Yamahu R7, aj keď je to športová motorka, tak sa snažím jazdiť bezpečne a zodpovedne. Čo sa áut týka, tak mám rád spaľovacie motory a milujem taliansky dizajn áut, ktorý sa mi páči. Som rád, že som si vyskúšal Alfa Romeo Tonale a v budúcnosti nevylučujem kúpu auta tejto značky. 

 

V Čechách si dostal pokutu skôr za parkovanie alebo za rýchlosť? 

 

Za rýchlosť ma nedávno zastavili, ale za zlé parkovanie som dostal papuču v Čechách. Oni majú parkovací systém tak urobený, že nemôžu stáť celým autom na chodníku. U nás na Slovensku môžeme parkovať dvomi kolesami, ale u nich nie. Pokuta nebola vysoká, menej ako desať eur, ale asi som natrafil na dobrú policajtku. Bavili sme sa o hokeji, možno to bolo výhodou, ktovie?! Musím povedať, že vždy som si vedomý toho, keď urobím priestupok, tak nemám problém zaplatiť pokutu a nezjednávam sa. Dokonca mi policajti dali fúkať v rámci nejakej akcie, ale nenafúkal som.

 

Majú viac alebo menej radarov v Čechách ako na Slovensku? Páči sa ti bodový systém, ktorý majú v Čechách?

 

V Čechách je menej radarov a hliadok na diaľnici ako na Slovensku. Nepokutujú za každú cenu ako u nás. Český bodový systém spočíva v tom, že za každý priestupok sa im berie jeden bod. Musia si to overovať a akurát moja žena už nemala body, tak bola bez vodičáku rok...ani o tom nevedela. Až po roku jej ho vrátili...znovu musela robiť skúšky. Nie je to moc dobrý systém, ale musíme ho akceptovať. My Slováci sa tam nemôžeme vybodovať, určite to máme u nás lepšie. 

 

Sú ženy podľa teba dobré šoférky? Poznáš vo svojom okolí zopár takých vodičiek?

 

Určite je to moja mama a moja žena, ktoré sú toho príkladom. Mama má tri automobilové showroomy a otvára ďaľší. Moja žena je zase odo mňa väčšia autíčkarka ako ja a s veľkými autami nemá problém zaparkovať. Máme spolu tri deti a keď ich vezieme, tak sa snažíme jazdiť bezpečne a zodpovedne. Naozaj v dnešnej dobe sa ženy v šoférovaní vyrovnávajú mužom. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode