Mám rád hybridy…

01.10.2022 16:01

Slovenský šprintér Ján Volko teraz pre zmenu na iných tratiach a to cestách a diaľniciach. 

Ako je spokojný so značkou Honda, ako to má s pokutami, ale aj ťukancami na cestách, aj čo nemá rád na cestách. Pre náš časopis si vyskúšal Hondu HR-V a jeho dojmy si môžete pozrieť vo videách.

Janko, prezraď našim čitateľom, aká bola tvoja sezóna, keďže vieme, že si mal zranenie a čo ťa v najbližších dňoch čaká?

 

Počas letnej sezóny síce došlo k zraneniu, no napriek tomu som na ME v Mníchove dopadol až nad očakávanie veľmi dobre. Štvrté miesto je pre mňa ťažko opísateľným zážitkom, ktorý ešte nie je spracovaný v mojej hlave, čo sa vlastne stalo. Napriek všetkému sa teším takému výsledku. Zvyšok sezóny bol veľmi dobrý a som spokojný. Momentálne som vo fáze oddychu a od 15. októbra začínam trénovať. Okrem toho mám ešte školské povinnosti, pretože študujem STU, fakultu elektrotechniky a informatiky. Medzitým sú akcie pre deti, školy, škôly a otvárania štadiónov, takže je toho naozaj dosť.

Na zapožičanej Honde CR-V už jazdíš rok a za ten čas si najazdil úctyhodných 40 tisíc kilometrov. Kde všade s ňou jazdíš?

 

Na preteky jazdíme v rámci Európy, do Rakúska, Poľska, Maďarska, do Čiech aj do Chorvátska. Najazdím sa celkom dosť, ale samozrejme sa striedam, keďže chcem byť fit na pretekoch. Teším sa, že mám okolo seba ľudí, ktorí mi vždy aj v tomto smere pomôžu. Do CR-V-čky sa pohodlne usadia štyria pasažieri, kufor je primeraný tomu, čo, potrebujem odviezť. Dobre sa mi sedí, ani chrbtica pri šoférovaní netrpí, keďže mám vyšší posed. Dáva mi ten komfort, čo potrebujem. 

Stane sa, že sa ti pritrafí pokuta nielen doma, ale az v zahraničí?

 

Na ceste z Belehradu som dostal pokutu za rýchlosť a bohužiaľ ma ich policajti nepoznali, tak som ju musel zaplatiť. Hoci som prekročil iba 15 km/h, čo u nás bežne jazdíme na diaľnici a nič sa nedeje. Doma sa mi stalo, že mi dali papuču. Volal mi kamarát, že mám ísť k autu, prišiel som a už tam nebola… čo som nechápal. A za rýchlosť som platil aj na Slovensku, takže to je asi najväčší môj priestupok, že občas prekročím rýchlosť. Samozrejme, ak urobím chybu, tak za ňu platím.

Ťukance a iné nepríjemnosti si zažil počas tvojho šoférovania?

 

Stalo sa mi, že som párkrát ťukol trénerkine auto. Pamätám si, že som narazil do jednej audiny, lebo som nestihol zabrzdiť. On tam nič nemal a ja som mal rozbité svetlo. Nárazník bol pokrčený, ale nič katastrofálne to nebolo. Auto nemalo havarijné poistenie, tak to bol zdĺhavý proces riešenia, ale auto sa dalo do poriadku. Ešte som mal jeden incident pri Centráli v Bratislave, že som ťukol do jednej pani, lebo som zle odbočil z jedného pruhu do druhého a nevšimol som si ju. Na poistnú udalosť sme riesili iba spätné zrkadlo.

 

Čo nemáš rád, čo iní vodiči robia na cestách?

 

Neznášam, keď na diaľnici na trojprúdovke jazdia vodiči tak, že sa nezaradia tam, kam majú…teda do tretieho pruhu, ale veselo si idú v druhom pruhu. Predbieham ich sprava, zaradím sa pred nich, len smutné je, že im to vôbec nedôjde. Asi tie autoškoly nedávajú až taký dôraz a neučia ich to, čo ma mrzí.

Je niečo, čo chýba na slovenských cestách ako soľ? 

 

Určite je to diaľnica z Bratislavy do Košíc! Je to už dlhospomínaná záležitosť, ale fakt je taký, že jednoducho nie je a ktovie, kedy bude. Príjemnejšie je ísť potom cez Maďarsko ako z Ba do Košíc. Aj cez Čertovicu sa to dá zvládnúť, keď je dobré počasie a nie sú tam kamióny. A už vôbec nebudem spomínať R7, ktorá je nedokončená a je ťažko povedať, či aj bude niekedy…ktovie?!

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode